QUE SERA,SERA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

QUE SERA, SERA

Tako me nekad uhvati drhtaj
Smlati me kao letnja oluja
I strah me neki uhvati, sludi
A razlog nemam.

Tako me nekad uhvati tuga
Ma nije mi ona dugo druga,
Al’, opet.....iznenada
Uvuče se u mene kao dim cigarete
I pokvari dan što na dunju liči
I tiho, tiho tad u meni skiči.

I drhtim tada kao list na vetru
Kao mače mokro skriveno pod strehom
Odzvanja lepota nekim svojim ehom
Ali je daleko, ali baš daleko.

Čega li se plašim i zbog čega drhtim ?
Budućnosti me straši, to što treba doći.
Kada ne znam kako, ni kada, ni kolk’o.
Da l’ će drvo moje da umiri grane ?
Da l’ će vetar stati il’ nov dan da svane ?
Da l’ će biti lepo baš kao i lane ?
Da li život čeka da ne budem spremna
Pa da me saplete dok sam tako snena ?

A duša mi puna slika o ljubavi
Pa kad dodje tuga kao vetar ljuti
Rasprši mi slike po celoj mi duši.
Satera ih u uglove kao suvo lišće
Odzvanja lepota nekim svojim ehom
Ali je daleko, ali baš daleko.

Onda kući dodjem I pogledom jednim
Nahranim tu dušu isušenu vetrom
Sve ljubavi moje odagnaju vetar
Rasprostru se slike po celoj mi duši
Duvaj sada vetre, ne možeš da rušiš.

PS Tako mi nedostaje kuća......

"Neka te ruže svih bašta
Obaspu, o ženo iz mašta,
Zbog koje greh se ne oprašta.

Kad vetar poroka, poraza
Grmnu širom svih staza,
Boginjo, ti se ukaza"

Šarl Bodler

Za dragu nam Ljilju, srdačno odabrala Mari47 :heart::heart::heart:

Kakvo je bogatstvo u tebi,tvojoj prirodi ,tvojoj duši svemu što radiš i voliš što ovoj pesmi lepotu daje .Ti pesmama u ravnoteži držiš svoje bujne osećaje.Laku noć do sutra ujutru.Poz.

cemu strah i zebnja? Uvek ce nas naci i ugrejati prave oci..neka malo ONE nas traze (za promenu)...a slatko ishcekivanje jeste neizdrz..no ..polako...sve to neka magija resava kako to valja...
A..."dom nije mesto-vec emocija koju nam niko ne moze oduzeti" .):heart:

Tol;bt72030:
cemu strah i zebnja? Uvek ce nas naci i ugrejati prave oci..neka malo ONE nas traze (za promenu)...a slatko ishcekivanje jeste neizdrz..no ..polako...sve to neka magija resava kako to valja...
A..."dom nije mesto-vec emocija koju nam niko ne moze oduzeti" .):heart:

sve si u pravu, znam i sama .....kada si ovoliko dugo tako blizu doma a tako daleko, veruj mi da emocija nije dovoljna......fali ti smeh, porod, dodir.....fali sve kada se malo izgubi snaga....ali prodje kada uveče dodjem
Hvala......:zag:

Ljiljo,sve ce biti bolje na prolece.Budi se priroda i sa njom i zivost u nama.Melanholija ce opet biti proslost a buducnost svetlija.Niko ne zna sta nas ceka,svi se ponekad pitaju kako ce biti,sta ce se desiti itd...Ja stalno,ali to dovodi do patnje i nesigurnosti.
Pesma je inzvaredna kao i uvek.
Volela bih da ih citam po ceo dan.

lelavi;bt72097:
Ljiljo,sve ce biti bolje na prolece.Budi se priroda i sa njom i zivost u nama.Melanholija ce opet biti proslost a buducnost svetlija.Niko ne zna sta nas ceka,svi se ponekad pitaju kako ce biti,sta ce se desiti itd...Ja stalno,ali to dovodi do patnje i nesigurnosti.
Pesma je inzvaredna kao i uvek.
Volela bih da ih citam po ceo dan.

Hvala mila......znam i sama...previše posla, nervoza.....ali sedeći ovako sama po vasceli dan, kad me uhvati takvo raspoloženje krenem pa zapišem što mi je u glavi....i tako nastane pesma ili tekst već zavisno od toga kako mi naidje.
I ja bih volela da pišem po ceo dan......ali mi ova oštrokondja od direktorke ne dozvoljava :)

LJILJA MMM;bt72106:
Hvala mila......znam i sama...previše posla, nervoza.....ali sedeći ovako sama po vasceli dan, kad me uhvati takvo raspoloženje krenem pa zapišem što mi je u glavi....i tako nastane pesma ili tekst već zavisno od toga kako mi naidje.
I ja bih volela da pišem po ceo dan......ali mi ova oštrokondja od direktorke ne dozvoljava :)
Ja poznajem posao koji radiš.Odgovoran i ozbiljan.Ali on ti drži ravnotržu bujnoj prirodi tvojoj.A i gužva traje samo do 28. februara.Posle imaš poduži predah.Poz.

zxy;bt72108:
Ja poznajem posao koji radiš.Odgovoran i ozbiljan.Ali on ti drži ravnotržu bujnoj prirodi tvojoj.A i gužva traje samo do 28. februara.Posle imaš poduži predah.Poz.

otprilike tako......ne radi se o poslu kao poslu....rok je nešto što znam kada je pa radim sukcesivno. Radi se o tome što je ovo bio posao za dvoje samostalnih ljudi i jednog pomagača.....pa je radnica (ta samostalna) posle 10 godina otišla da otvori samostalan posao kada je ostala trudna sa drugim detetom (prvo smo pregurali)......i tako je već godinu dana.....deca mi pomažu....da ne rade sa mnom skoro da ih ne bi vidjala.....proći će kad prodje februar

Back