Quantum internet je stigao

Ono sto je problematicno je sto su relativno uskih pogleda na svet, pa se onda puno beche....tj mnogo skepse paralise shvatanje..
Ne govorim o internetu nego o kvantnom uparenju...

Vrlo je moguce da se kreiraju prevare velikih razmera, ali osnovne teze koje iznose su tacne...bar ono sto je rekla ova fizicarka...

Meni puno smeta to sto se sve menja za milimetar...a cesto se to radi ka lazi...
Npr promenili su definiciju epigenetike, i tako promenili sustinu epigenetike zato sto sustina epigenetike ne odgovara kapitalu , kapitalizmu....nego su je sveli na pripremljenost na ogranicene i pozeljne mutacije....nesto kao arhiva gena....pa unzip i onda postaje novi genotip....sto nije sustina epigenetike..

I tako imaju obicaj da malo promene definiciju , sustinu da bi uglavili neku svoju premisu, ili neki spin koji zele...ako bi trazio ekvivalent onda bi to bilo kao kad bi stari grci definisali krug ili loptu kao n mnogougao , jer nemaju dobar brusni papir...
A tako resavaju i problem sizifovog kamena, jer onda moze da se nadje u ravnotezi na vrhu brda, labilnoj ali na osnovi nekog mnogougla...

Npr sto se tice prakse...postoji nacin da se smanji otpor vazduha vecih brzina kod automobila, i da se jos zaradi na tome....ali se to odbija zato sto komercijalnost zahteva ko plati puno za elektricni automobil da ne zeli da se maltretira oko poskupljenja voznje po km sto vozi brze, nego mu bude drago zbog toga......po meni apsurdno razmisljanje, ali to im je logika..

Poslednja izmena:
Ono sto je problematicno je sto su relativno uskih pogleda na svet, pa se onda puno beche....tj mnogo skepse paralise shvatanje..
Ne govorim o internetu nego o kvantnom uparenju...

Vrlo je moguce da se kreiraju prevare velikih razmera, ali osnovne teze koje iznose su tacne...bar ono sto je rekla ova fizicarka...

Meni puno smeta to sto se sve menja za milimetar...a cesto se to radi ka lazi...
Npr promenili su definiciju epigenetike, i tako promenili sustinu epigenetike zato sto sustina epigenetike ne odgovara kapitalu , kapitalizmu....nego su je sveli na pripremljenost na ogranicene i pozeljne mutacije....nesto kao arhiva gena....pa unzip i onda postaje novi genotip....sto nije sustina epigenetike..

I tako imaju obicaj da malo promene definiciju , sustinu da bi uglavili neku svoju premisu, ili neki spin koji zele...ako bi trazio ekvivalent onda bi to bilo kao kad bi stari grci definisali krug ili loptu kao n mnogougao , jer nemaju dobar brusni papir...
A tako resavaju i problem sizifovog kamena, jer onda moze da se nadje u ravnotezi na vrhu brda, labilnoj ali na osnovi nekog mnogougla...

Npr sto se tice prakse...postoji nacin da se smanji otpor vazduha vecih brzina kod automobila, i da se jos zaradi na tome....ali se to odbija zato sto komercijalnost zahteva ko plati puno za elektricni automobil da ne zeli da se maltretira oko poskupljenja voznje po km sto vozi brze, nego mu bude drago zbog toga......po meni apsurdno razmisljanje, ali to im je logika..
Znas kako jos nisu napravili kvantni kompjuter koji daje predvidljive rezultate, a sad govore o kvantnom internetu :P
Mogu da zamislim kako bi se predvidljivo podaci prenosili tako necim :P

Ima tu druga falinka...
Cena interneta bi pala za 99%, a to znaci ogromnu promenu u funkcionisanju ljudi...
Sad naravno kao i Gutenberg, Google, Mask ili Chikago unlimited bi se trudili da naplate to puno....i otezaju pad cene...
Ali stoji da postoji ogroman potencijal takvog scenarija...
Prvo , odmah bi skocila konkurencija da osvaja taj proizvod....drugo promena nacina zivota i tehnologije bi bila bukalno trenutna.. za par godina...
Placanja bi se promenila, banke bi morale da se promene, ako bi uopste i prezivele nego bi morale da postanu berze...

Pa kolko bi kostao, internet je dz danas ionako. Za 15 evra imas neograniceno. Druga prica je mobilni internet koji nije besplatan.
Znaci cim je flat to znaci da je besplatan. Da je kao struja da placas po protoku ne bi bio besplatan...
Pa ne znam tacno koliko je sada. ali bi trebalo da je protok od 10mbps 400 din, a 20 mbps 600 npr , a 50 mbps 1100.....nagadjam po malo i midi prodajnim cenama...
Ali retko ces naci da ti naplate protok od 1 GB data za 1 din....mislim na host....
Tako da ako host transfer opadne, onda usko grlo postaje user deo , a taj deo ce odmah da skoci na optiku , a mobilni odmah skace na 6G...bukvalno ce kako su napisali ovi iz DOE da je quantum deo 6G...

To sigurno menja i edukaciju i kontrolu i da ne navodim sta sve jos...
Srbija je po tom pitanju bolja cak i od Nemacke, bar ono sto ja znam....jer su Nemci zaebali taj deo oko razvoja potreba zbog jake kontrole autorskih prava......
Ali zato su JP, i KR razbijaci po pitanju brzine i nacina edukacije i ponasanja.....Valjda je to poznato..

Back