pxe-e61 media test failure check cable acer

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
radi normalno laptop, cd rom sigurno dugo nije koriscen, mada sumljam da je od toga, kada ukljucim laptop pise
pxe-e61 media test failure check cable i ne ide dalje

Mislim da se pregrejeva laptop igasi se, sta da radim, trazi mi nesto preko mreze da idem ali ja to ne zelimjer bude pxe-e61 media test failure check cable greska

idem na f12 boot meni predhodno sam nesto stavio opciju neku (jer ima jako malo opcija u biosu) acer laptop, onda idem na f12, imam dve opcije
start Windows normaly ili startup nesto da otkloni greske kao preporuceno
idem na preporuceno
sve krene kao da podize sistem obradovao sam se ali neuspeli pokusaj da otkloni probleme
i kliknem finish i restartujese i sve jovo nanovo
pa sta treba da radim?

radi normalno laptop, cd rom sigurno dugo nije koriscen, mada sumljam da je od toga, kada ukljucim laptop pise
pxe-e61 media test failure check cable i ne ide dalje

Mislim da se pregrejeva laptop igasi se, sta da radim, trazi mi nesto preko mreze da idem ali ja to ne zelimjer bude pxe-e61 media test failure check cable greska

idem na f12 boot meni predhodno sam nesto stavio opciju neku (jer ima jako malo opcija u biosu) acer laptop, onda idem na f12, imam dve opcije
start Windows normaly ili startup nesto da otkloni greske kao preporuceno
idem na preporuceno
sve krene kao da podize sistem obradovao sam se ali neuspeli pokusaj da otkloni probleme
i kliknem finish i restartujese i sve jovo nanovo
pa sta treba da radim?
uđeš u bios i proveriš konfiguraciju za boot , ako je uključen network boot isključi ga , ako ne vidi hdd onda je verovatno crkao hdd

DSC_0317.jpg

ovo mi pise na ekranu

pre nije pisalo nista za hdd
prebacim SATA mode na IDE mode i prepoznao je hd
nisam ni bio za računarem do sada
svaki bios je sličan (izuzev h2o) samo treba iskopati opcije
i sada diže sistem?
ako jeste , onda je sve sada ok
ako ne ali vidi hdd onda je problem ili u hardu ili u oštećenoj instalaciji , ako imaš instalacioni disk probaj sa njim da rešiš dizanje sistema , ali ako diže onda je sve ok

А...шта ти пише на диску: САТА или ИД ?

i krene kao da otklanja greske ali se restartuje

Да ли се " стално рестартује " или ..РАДИ па - рестарт ?

- - - - - - - - - -

Ако ти је ХДД - САТА, а не види га САТА контролер, а види га ИД ...ОТИШАО ..ти је.. ДИСК КОНТРОЛЕР...:think: :aha2:

И ...САТА и АТА ( ИД ) је у " Истом ЧИПУ " ...:aha2:

ja bih po njegovim komentarima rekao da je hdd vrisnuo tj crkao

СТОЈИМ ...иза оног што сам задње написао...:aha2:

Требало би да промени каблове којима је повезан ХДД.
Ако то не буде имало ефекта ...ОШТЕЋЕН му је ДИСК КОНТРОЛЕР...:think:

Да му је рикно ХДД...ниједан контролер САТА/АТА га на би видео.

СТОЈИМ ...иза оног што сам задње написао...:aha2:

Требало би да промени каблове којима је повезан ХДД.
Ако то не буде имало ефекта ...ОШТЕЋЕН му је ДИСК КОНТРОЛЕР...:think:

Да му је рикно ХДД...ниједан контролер САТА/АТА га на би видео.
u pitanju je laptop tako da nema hdd kabla

- - - - - - - - - -

inače ja imam dva sata hdd-a pa funkcionišu samo u IDE modu i ništa im ne fali ...

primetio sam da jos i ranije ventilator se uopste ne cuje da radi, ali sa vremenom proradi i sve bude ok, ali ovo je prvi put da ispisuje tu gresku, cdrom na laptopu nisam koristio pa barem bar godinu dana, i ubacim neki cd, ucitava i be ucita, sutradan bude ovaj problem.
kada je bios na defaultu stoji kao na slici.
kada iskljucim network bot onda samo pise not bootable cd
kada stavim na IDE mode
pojavi mi se opcija da biram windows 7, pritisnem enter, onda mi da jos jednu opciju repair (recommend) ili start windows normaly,
u repair ima vise opcija sve sam probao i uvek se restartuje ili shut duwn, a start windows normally odma se restartuje

Back