Putovanje Njujork

Pozovi me na čaj....

Ne brini ne ujedam zauzeto. A i ja sam zauzet, Mila me pojela :) ah neobrijan i smrad :) mada moj vonj je čist ;) jedino ja nisam..

Jednom sam išao sam.
Jednom sa mojim dragim ubicom.
A jednom noću, jer je brodić zaglavio oluju....
Po Menhetnu.. kroz Bruklin sam trčao ;D

4th put eh.. ne žurim. Možda budem spavao u Hotelu gde je Tesli dosadio Tesla....

Poslednja izmena:
Ne znam ko zna al skontah zašto je DC bolji od AC.... igrah se sa svojim mačem bez svetlosti :) lol

Jedino za vreme Tesle tehnologija je kaskala. A i ljudski razum....

Prilozi

• 20220212_084517.jpg
    20220212_084517.jpg
    216,5 KB · Pregleda: 19
mozes da nadjes povratnu avio kartu za oko 700€

ali treba ti dosta za tamo..njujork je medju najskupljim gradovima na svetu.
primera radi prekoputa njujorka u nju dzersiju je koka kola skoro dolar jeftinija.
nema veze ijonako su našampali pare
to odavno ne vredi žute banke...

ja bi voleo da od Amerike vidim misisipi ili južnu karolinu

mislim i to su vam SAD

Confederate_Flag_Rally_Ik_file_photo_web_t280.jpg

Nisam nikad bila u Americi,a ne vjerujem ni da cu biti...ali uvijek su mi nesto bili interesantni oni predjeli oko Stjenovitih planina,kanjona Kolorada,Arizona,oko Velikih jezera...vjerovatno romanticna predstava nastala citanjem romana o Zagoru i komadantu Marku u djetinjstvu.🙂
Njujork mi nikad nije bio nesto posebno privlacan.Ali ne bih imala nista protiv da ga vidim.🙂

Bio sam vise puta u NYC i volim taj grad jer me uvek podseti na Beograd kakav je bio nekad (referenca na film: Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)). I puno puta sam rekao, to je jedan od one nekolicine gradova gde bi mogao da zivim sutra, da ne trepnem, samo kad bih mogao to sebi da priustim. I znam da bih se sasvim dobro osecao. Isto tako za NYC cesto kazem da on zapravo i nije u Americi. Mnogo je razlicitiji od ostatka koji sam uspeo da vidim iz prve ruke. Ima mesta u tom delu sveta koje bih mozda voleo da vidim da bih mogao da stvorim jos neku sliku, mada mi nece biti zao i da mi to ne podje za rukom.

Ali ne vidim ni jedan razlog da putujem u NYC iz Beograda malo mi je to besmisleno. Mislim da ta avionska linija treba da postoji, ali mislim da je vise vazna zbog poslovanja i zbog drzave. Onako individualno, samo ako postoji zelja da se vidi, a nikad se nije bilo. Mislim da vredi svuda otici barem jedamput.

Bio sam vise puta u NYC i volim taj grad jer me uvek podseti na Beograd kakav je bio nekad (referenca na film: Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)). I puno puta sam rekao, to je jedan od one nekolicine gradova gde bi mogao da zivim sutra, da ne trepnem, samo kad bih mogao to sebi da priustim. I znam da bih se sasvim dobro osecao. Isto tako za NYC cesto kazem da on zapravo i nije u Americi. Mnogo je razlicitiji od ostatka koji sam uspeo da vidim iz prve ruke. Ima mesta u tom delu sveta koje bih mozda voleo da vidim da bih mogao da stvorim jos neku sliku, mada mi nece biti zao i da mi to ne podje za rukom.

Ali ne vidim ni jedan razlog da putujem u NYC iz Beograda malo mi je to besmisleno. Mislim da ta avionska linija treba da postoji, ali mislim da je vise vazna zbog poslovanja i zbog drzave. Onako individualno, samo ako postoji zelja da se vidi, a nikad se nije bilo. Mislim da vredi svuda otici barem jedamput.
Kako ti je besmisleno, ne razumijem... Pa ima mnogo ljudi koji nisu bili među njima i ja i to je izvanredno što postoji direktna linija iz Beograda nego da moraš da promijeniš tri aviona do Njujorka.

Kako ti je besmisleno, ne razumijem... Pa ima mnogo ljudi koji nisu bili među njima i ja i to je izvanredno što postoji direktna linija iz Beograda nego da moraš da promijeniš tri aviona do Njujorka.
Kako besmisleno?

Svako ko je putovao preko okeana zna da je takav put prilicno smoran (na onu stranu joste nekako, mada taj dugack dan isto moze jako da smori, ali za porvratak su potrebni trikovi). Jos gore kad se ide sa 2 ili 3 vezana leta (negde drugde - jednom sam isao tako i bilo mi je dosta zivota i maltretiranja). Znaci, Zapadna ili juzna obala, jos barem pola dana ekstra, a za Havaje bih putovao samo ako mogu da na svakih 6 zona da ostanem tu negde par dana....

Otici u NY da bi tamo proveo 2-3 dana i vratio se nazad, jednostavno - ne isplati se. U ameriku se odlazi na barem 6 nedelja pa do 6 meseci (duze ionako ne moze generalno da se ostane), ako je manje od toga onda samo iz poslovnih razloga, a i onda verovatno na ne manje od nedelju dana.

Nemam želju da turisticki krstarim Amerikom koja je nastala na pljacki,robovlasništvu i genocidu nad indijancima
ali imam želju da vidim Njujork i osetim svu tu grandioznost i monumentalnost onih gradjevina na Menhetnu a i šire
zatim San Francisko grad zanimljive arhitekture, veliki broj suncanih dana i strmih ulica i Nju Orleans, grad karnevala, džeza i naravno vudua :lol:

Nemam želju da turisticki krstarim Amerikom koja je nastala na pljacki,robovlasništvu i genocidu nad indijancima
Ali zato mozes da posetis indijance i ucestvujes u powwow, i da kupis nesto kod njih, mozda i svasta nesto

ali imam želju da vidim Njujork i osetim svu tu grandioznost i monumentalnost onih gradjevina na Menhetnu a i šire

Jesu visoke te neke zgrade ali nisu mi bas nesto odavale utisak grandioznosti. Grandiozna je zgrada GM-a u Detroitu. Neukusno prepotetno grandiozna. A ove su, vise, nekako, samo jako visoke. Kad ides ulicom bas te i ne interesuje da gledas mnogo gore.... mada kazu da nas prepoznaju kao dosljake, zato sto gledamo gore :)

Hteo sam nesto drugo da pisem o svojoj impresiji NY ali bojim se da bi smorio.

zatim San Francisko grad zanimljive arhitekture, veliki broj suncanih dana i strmih ulica i Nju Orleans, grad karnevala, džeza i naravno vudua :lol:

Nisam bio, ali bih voleo da vidim taj deo obale gore od Siatla pa negde do LA, posebno Oregon, to bi mi nekeko leglo da malo zivim tu negde...

A kad pomenu New Orleans, ocu sad da se pojedem ko mlad mesec.... da sam bio malo pametniji nego sto sam bio mladji, mogao sam da izmajmunisem barem da putujem preko njega, Sad vidim da sam bio samo na 2 sata voznje daleko.

inace amerika ima jako lepih predela da se vide.. ogromna je zemlja i vredi je videti.. problem je upravo novac i vreme jer sve zanimljivo videti treba ti nekoliko meseci i gomila para...
zato recimo srednjoskolcima u usa pri kraju skolovanja se nudi ekskurzija po americi da je obidju po povoljnoj ceni.

zato ja volim grcku..tamo se osecam dobrodoslo
U Grckoj se svaki Srbin oseca kao kod kuce. ?

Back