PUTOVANJE NA GODISNJI ODMOR - PO SVAKU CENU !Koris

Koriscenja godisnjeg odmora,u punom su jeku.Iz\lozi turistickih agencija,prepuni su
oglasa za letovanje,kako u grckoj,tako i na udaljenim egzoticnim destinacijama.
Kada se pogledaju izlozene cene letovanja,konstatujemo,da to nije omoguceno
nasim gradjanima,ni sa prosecnim,a kamoli ispod prosecnih zarada.

O penzionerima,ne zelim ni da mislim,kao potencijalnim konzumentima,tih tako
primamljivih turistickih oglasa.Oni jadnici,mogu sebi,posle cetrdeset godina rada,
da priuste lavorce,pa noge u vodu i.............uzivanje do p....m.

Ali ono na sta bih voleo da upozorim svoje drage sugradjane,to je,da se ne zalecu
na oglase turistickih agencija,kojima nude letovanje na kredit.Sve to,na prvi pogled
deluje primamljivo.Deset dana odmora,prolete kao sen.

A sta posle povratka.Ako prosecna porodica,i bez kredita za odmor,grca svakog
meseca,placajuci sve te silne racune,koje smo duzni mesecno da placamo za stan
Ako jedva krpimo kraj s krajem,i bez tog "turistickog' kredita,sta cemo,jos i sa tim,
dodatnim nametom.

Skupoca hrane,odece i svega,jedva se izdrzava.Procitah pre neki dan,u mislim
"Ilustrovanoj politici".da je cena hrane,u okolnim zemljama,jeftinija za 3O% u
odnosu na cene u nasoj zemlji.

Iz svega iznetog,mislim da je "zaletanje",ici na taj kratki odmor od deset dana,veliki
avanturizam,odnosno,veliki udarac na nase i onako malene prihode.Tacno je,da je lepo,i za zdravlje dobro,otputovati negde,i to sto dalje,od svog stanista,ali.............
nasa mudra,kao i sve poslovice koje je narod iznedrio,glasi:"SILOM BABA U RAJ
NE MOZE".!!!:dash:

...veliš , nije godišnji odmo za sirotinju...majke ti !?...onda je za sirotinju je nebesna srbija - sigurno rajsko mesto ; trbuho zbore zabrađeni pobornici , sledbenici velimirovićski....
...volim i ja more , no sam junak pa trpim : nagovorio me Grom...trpim , propadam i u tome stičem vrline nebeske i rajsko mesto u toj , nebesnoj srbiji !...jašta !....niko kao j !...nemoj neko da zucne vlastima....ima uživanje odma da mi otmu , kad sav serpsko patriotski svet zlopati se po svetskim velelepnim gradovima , u preskupim hotelima i kockarnicama razbacuju se sa krvavo otetim jevrićima - ja uživam u trpnji...pa jeste baš izdajnički...no takav sam ja - nemojte da me cinkate !

...sirotinja mni da more ne postoji....naprosto nema ga...ono je izmišljeno u pokvarenim ekploatatorskim umovima , da muči sirotinju i daje im lažni stimulans - kao , ono ko mnogo radi puno zaradi , pa posle uživa bezbrižno se odmara...
...pogotovo danas....možeš sve da izmisliš i sajber stvoriš...uskoro će biti prikazivano kratko putovanje u raj najboljeg radnika - kao ono uživo ....ista stvar kao sedmica na loto...."ne krade država sirotinju , već je bila tehnička greška".....fore i fazoni !

.....rođaci , sirotinja je tu da argatuje , da dirinči , robuje....tako je od postanka....ovaj bog nije bog sirotinje ,već bog ništaka , ovaj izvinite , pametnih parazita i njihove inteligincije.... "Deda, ti izgleda ništa ne razumeš. Ovde sam jedini bog i jedini sudija ja."

....zapamtite ovu rečenicu , ima skupo da je platimo.....mnogima će duša na nos da iskoči !....presešće joj put u raj !

Ma dajte ljudi.To ludilo sto svakog leta,obuzme ko histerija masu ljudi.Sta to znaci,"MORAM NA MORE" ! Sta fali
nasoj Srbiji.Tu modu skorojevica,to koketiranje sa morem,uveo je u recnik radnicke klase JB Tito.Posto se on kao
morz,izlezavao po vascelu godinu,na brionima,onda je toboze "brinuo",da i ostali "rabotnici",osete slanu vodu mora.

Sta je falilo nasim precima.Stotinama godina,nisu ni znali,gde je to more.I sada treba neko da mi soli pamet,kako
se bez mora ne moze,a ja kao nisam u pravu.To odlazenje na more,pravo je rekao Loncar.To je pomodno uzivanje
za razne folkerke,koje do juce nisu znale ni za beograd.E,sada MORAJU zaboga na more,jer samo tamo,je pravi
zivot.Ljudi,mi smo svi seljaci.Nama ne trebaju te pomodne ludosti.Mi smo Srbi,i nase planine su nas RaJ.
Ne treba se nikada praviti,ono sto nisi.More je za razne Brene,Cece,Seke.Dakle za tu visoku klasu ljudsku.

Dragi moj Loncar.Jako mi je zao,sto si tako ogorcen,u svim svojim nastupima,na ovom forumu.Zasto si tako pun
zuci.Pa prsnuces covece,kao oni gumeni baloni,sto ih roditelji kupuju deci,u Knez Mihajlovoj ulici.LOncar.kao osvedocenom borcu za "pravicu",predlozio bih ti nesto,sto ce te opustiti,i dusu razgaliti.

Imas puno oglasa,u beograskim ilustrovanim listovima.Nudi se masaza.Masaza celog tela,ili nekog dela,vec po dogovoru.Dakle,idi na jednu dobru relaks masazu (ja to cesto cinim).Posle toga,kada dodjes u svoj dom,napuni kadu sa toplom vodom,u koju ces sipati MORSKU SO.Morsku so,mozes kupiti,u svakoj samoposluzi.Lezi u kadu,i miruj
pola sata.Imaces takvo smirenje zivaca i opustanje misica,da ces posle tog kupanja,movi slatko da "dremnes" jedno
sat.Eto,to ti je moj savet,dragi prijatelju,jer ti si jako napet.Vidi se to,po izlivima zuci,na ovim forumu.Ako ne poslusas
moj dobronamerni savet,puci ces covece........Ostaj mi sa velikim pozdravom....L.G.

...slušaj Lorde , nisam ja ogoečen . čak mi je sasvim sve ravno , od srema do solunslih , rajskih plaža....očigledno je da forumaše , ako si ti njihov broj jedan , kao tipičan predstavnik , ne zanima istina , čast , poštenje , ljudskost , pravičnost - rekao bih ništa ne vidite dalje do svoje mešine i usr*ane guzice .... oću reći , namazani ste svim egocentričnim muljatorskim bojama....meni međ vama ide baš nekako osrednje - par puta otputujem iz moje zaseočke sredine , međ ovaj serpski evropejski svet ; da vidim i masovno grđe od mene , radi utehe....
...a što se tiče opuštanja , preporučio bih MILAŽU , no za nju trebamozak ...a nema brate kapa s'mozgom da se kupi , a nema ni ortopeda za mozak - tako da vama jedino preostaje masaža...kažu , crnčuge u prestonici mlate lovu....ide im biznis !

Stipane,pa zar ne vidis,i iz ovog poslednjeg izlaganja,naseg dragog Loncara,da mu zuc curi,sa svih strana.Covece,
pa zar ne vidis,koliko je on ogorcen,na celo nase drustvo.Pa on samo ritikuje sve nas,koji zivimo u centru beograda.
Ja mislim o Loncaru sve najbolje,ali covek je u "skripcu",treba mu moralna pomoc,nas,njegovih "amigosa".
Mislim,da ti Stipane,imas najvise uticaja na Loncara.On ti dodje,kao neki "duhovni otac".
Nije zivot tako los Loncar,kao sto ti mislis.Razvedri se .Ja sam tri preporucio masazu,iz najboljih razloga.To sto ti
kazes za crnce,pa to je sve svejedno,ko te masira.Hajde razvedri se Loncar.Napisi nesto optimisticki,da nam svima
bude lepo.

Back