putovanje kroz vrijeme ?

putovanje kroz vrijeme je ...

• moguce

• ne moguce

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
E moj Neo, ne čitaš me da bi shvatio šta sam napisao već da imaš na šta da reaguješ. :)

Ipak, neću da te grdim i da reagujem na to, ali hoću da nastavim da dajem (dok možda jednom više ne budem želio da dajem?) :)...ne postoji apsolut 'nečega' već je apsolut jedan te isti apsolut, drugog nema.

.

Ako Ja ne bih imao suštinsko postojanje...ja ne bih mogao niti da postAjem. Ti očigledno ne razaznaješ postOjanje od postAjanja niti imaš jasnu predstavu kako taj mehanizam radi.

Ja nisam nikad niti igdje rekao, napisao da sam Ja-čovjek vječan, smiješno mi je kako preskačeš taj dio i skačeš gdje ti je volja, Ja rekoh da je 'Ja' osnova postojanja, osnova apsoluta, apsolut. Ja nikada ne može da nestane. Iskustva tog mog Ja postAju i prestaju da postaju, dakle nestaju, ali druga se rađaju. :) JA JESAM. JA UVIJEK JESAM.

Mir s tobom brate!
:heart:

brate moj koji jesi....apsolut necega bilo cega znaci da je krajnji,najaci,najveci,....sustinski...ti nemas sustinsko postojanje jer NISI VECAN.....vremesan si kao i svi mi......a vreme je je parametar kretanja....kada budes prestao da se kreces ucices u vecnost....;)

Vječnost je mjera neograničenog trajanja
, dakle dio je vremena.

Ono što je izvan vremena to nije vječno već je apsolut, suština, postojanje koje jednostavno JESTE. ;) ;)

Kretanje je naprimjer vječno. Proces kreacije je vječan dok apsolut JESTE...bezvremen.

brate moj koji jesi....apsolut necega bilo cega znaci da je krajnji,najaci,najveci,....sustinski...ti nemas sustinsko postojanje jer NISI VECAN.....vremesan si kao i svi mi......a vreme je je parametar kretanja....kada budes prestao da se kreces ucices u vecnost....;)

I još nešto...apsolut se ne mjeri ni sa čim. Stoga, za apsolut ne možeš reći da je najjači niti da je naj od ičega. Apsolut je van hijerarhije. Hijerarhija postoji samo u kreaciji. Univerzum je NAJ, univerzum je kruna Svjesnosti, univerzum je MOĆ nad moćima. Ipak, univerzum ne utiče na postOjanje, na apsolut. ;););)

Ljudi nisu "izmišljeni" neko su se stvarali milionima godina. Nadam se da si čuo za evoluciju. Naravno da postoje fosili, koji se to dokazuju... :think:

evolucija je ucinak iz proslosti a -buducnost je uzrok sadasnjosti- sto se moze zakljuciti iz ovih laplasovih reci:

sadasnje stanje svemira mozemo smatrati ucinkom njegove proslosti i uzrokom njegove buducnosti.neki razum koji bi u odredjenom trenutku znao sve sile koje pokrecu prirodu, i sve polozaje svih stvari od kojih je priroda slozena, i ako bi taj razum bio dovoljno velik da podvrgne te podatke analizi, obuhvatio bi u jednoj formuli gibanja od najvecih svemirskih tela do najsicusnijih atoma, --za takav razum nista ne bi bilo neizvesno i buducnost bi mu bila pred ocima podjednako kao i proslost.-- (Pierre-Simon Laplace 1814.)

nervni sistem dinosaurusa i fosili dinosaurusa su dva puta koja protivuslove jedan drugom, pa tako isto i kod coveka trenutak u kojem se spajaju sve suprotnosti univerzuma nije sadasnji trenutak nego je trenutak izmisljen od sile koja je u vecnom mirovanju, koja je sveprisutna i spaja ove suprotnosti. prema tome covek je izmisljen i ne postoji :mrgreen:

Back