putovanje kroz vrijeme ?

putovanje kroz vrijeme je ...

• moguce

• ne moguce

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Putovanje kroz vreme bi stvorilo čitav niz apsurda, tako da mislim da je tako nešto nemoguće.

Ali takva resenja su vec predstavljena. Svi paradoksi sto se tice putovanja u proslost su zaleceni da tako kazem :) Skoro sam gledao neku emisiju, steta sto me nije previse zanimalo pa nisam zapamtio detalje. Put u buducnost je problem jer kako mozes otputovati u nesto sto se nije desilo? E sad posto je vreme dimenzija postavlja se uslov da ima vise tih paralelnih dimenzija i sve sto se desi u ovoj dimenziji desi se i u drugima, u svakoj sa razlicitim ishodom. Putovanje kroz vreme je zapravo putovanje kroz te dimenzije. A ima tu svih onih prica i brzini svetlosti... Mnogo mogucnosti.

Nemoguce. Jer povecanjem brzine kretanja, povecava se i masa coveka.

A zasto putovanje kroz vreme mora biti povezano sa orgomnom brzinom i sa zakonima fizike koju vladaju trenutno. Neki zakoni fizike koji vaze na zemlji ne vazi u prisustvu objekata ogromne mase, npr crnih rupa. Eto npr ni svetlost nije spoosbna da pobegne gravitaciji, tj fotoni koji nemaju masu ( jer su paketici energije koji imaju momentum ) nisu u mogucnosti da "pobegnu" gravitaciji crne rupe ukoliko joj se priblize dovoljno blizu.

Poslednja izmena:

Back