Putno osiguranje i odgovornost agencije

Pa nije, ovo je baš ekstremno. Ali kad god su imali problem nije bilo nikakvog problema uspostaviti kontakt sa njima i aktivirati polisu.
manje vise tako je sa svima..mozda nisi imala prosto srece.. ceo splet desavanja vodi na tu vodenicu pocevsi od naseg konzulata koji ne radi zbog bajrama :eek:
njihova sustina je da se nadju nasim ljudima u inostranstvu i tu nema radnog vremena..ti treba da mozes u 3 ujutru da im zakucas na vrata ako ti treba pomoc i da ti se nadju.

manje vise tako je sa svima..mozda nisi imala prosto srece.. ceo splet desavanja vodi na tu vodenicu pocevsi od naseg konzulata koji ne radi zbog bajrama :eek:
njihova sustina je da se nadju nasim ljudima u inostranstvu i tu nema radnog vremena..ti treba da mozes u 3 ujutru da im zakucas na vrata ako ti treba pomoc i da ti se nadju.
U mom slučaju svi zakazali, i agencija 1A, i Triglav osiguranje, i hotel Melissa u Alanji, i ambasada Srbije u Turskoj... Jedino je facebook bio koristan 😄

Pa nije, ovo je baš ekstremno. Ali kad god su imali problem nije bilo nikakvog problema uspostaviti kontakt sa njima i aktivirati polisu.
Kod mene su radnici jedne poznate i uspešne Francuske kompanije, osigurani preko Uniqa osiguranja.
Mda,...nisam imala za sada nikakva iskustva, vezano za njihove polise.Tako da ne znam iz prve ruke. Ja nekako ipak mislim, da je to sve do ljudi, to jest do zaposlenih i same organizacije Kompanija.Princip rada im je manje-više, svuda isti.Ovi iz Triglava su zakazali, ozbiljan propust.

Deluje kao da radi za triglav ili za agenciju neku... Ili misli da su svi smotani a da samo on zna da pozove nekog telefonom 😄

Види, оно што сам радио, јесте да сам гуглао.

Нисам раније имао ништа са путним осигурањима (осим оно једном кад сам имао неки вирушчић или прехладу). Али све што сам изгуглао редом, испадало је да је тако. Осим што не знамо да ли се кол центар тог трећег лица, које није Триглав осигурање, а које ради и за остале осигуравајуће куће у Србији и окружењу, да ли се јављају после 16 сати.

глупо ми је да позовем, само да бих их зезао телефоном.

Ако би, нпр. сада позвао у 19 сати, и они се јаве, некако...не видим баш ништа тако проблематично у овом случају у погледу осигуравајуће куће и поступка наплате. Наравно, жао ми је што ти се то десило, и хвала Богу да је све ок, али ја не видим да се одступало од неких стандардних процедура, нити да је агонија трајала данима (верујем да је тако било из ваше перспективе). Такође не верујем да се не јављају 24 сата дневно (не иде да зовем да проверим).

Poslednja izmena:
Види, оно што сам радио, јесте да сам гуглао.

Нисам раније имао ништа са путним осигурањима (осим оно једном кад сам имао неки вирусчић или прехладу). Али све што сам изгуглао редом, испадало је да је тако. Осим што не знамо да ли се кол центар тог трећег лица, које није Триглав осигурање, а које ради и за остале осигуравајуће куће у Србији и окружењу, да ли се јављају после 16 сати.

глупо ми је да позовем, само да бих их зезао телефоном.

Ако би, нпр. сада позвао у 19 сати, и они се јаве, некако...не видим баш ништа тако проблематично у овом случају у погледу осигуравајуће куће и поступка наплате. Наравно, жао ми је што ти се то десило, и хвала Богу да је све ок, али ја не видим да се одступало од неких стандардних процедура, нити да је агонија трајала данима (верујем да је тако било из ваше перспективе). Такође не верујем да се не јављају 24 сата дневно (не иде да зовем да проверим).
A i da se sada jave, to ništa ne znači, jer su od ovog mog slučaja i još nekih koji su se desili, verovatno to promenili...

Ако неко од форумаша, нпр. @Stojkov Menidjer воли да зеза људе телефоном, нека позове 011/41 44 105 Putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu (Europ assistance) после 16 30 или викендом, да видимо да ли се јавља неки секси гласић са друге стране телефона.

Ако неко од форумаша, нпр. @Stojkov Menidjer воли да зеза људе телефоном, нека позове 011/41 44 105 Putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu (Europ assistance) после 16 30 или викендом, да видимо да ли се јавља неки секси гласић са друге стране телефона.
I mene zanima da li sada funkcioniše 😄 Ako je neko u inostranstvu neka i on pozove ovaj broj da i to sada proverimo 😄

Hvala Vam u svakom slučaju što imamo iz prve ruke mogućnost da saznamo iskustva. 🌹
Mislim...to je manje više i jedino što vredi.

Srećom nisam nikada trebala da upotrebim osiguranje ali ću citirati svoj post sa druge teme, a bilo je u pitanju putovanje ove godine u martu gde je iznost premašivao 1000 evra. Još je bila aktuelna korona i pcr testovi. Možda se vrate ta vremena pa da se zna i ovo...

Manje više Covid nije smatran bolešću dok se osoba ne nalazi u bolnici. Put može biti otkazan, naplatiti teško možete.
Nadam se da se ta vremena neće vratiti...ali....

i PCR test nismo spomenuli :)

Dakle nije ni malo naivna stavka kod ovakvih putovanja. Osiguravajuće kuće imaju osiguranje od otkaza putovanja koje uključuje bolesti ali ne i Covid, tj. pozitivan test pred put. Imajte to u vidu.

Jedino Dunav osiguranje nudi osiguranje i pri pozitivnom PCR testu ali samo do 1000 evra. Agencije vam nisu dužne da vam vrate pare a ni da vam ponude novi termin putovanja tako da ste u milisti ili nemilosti sudbine i dobre volje agencije.

Prilično je rizično i dalje putovati sve dok ne ukinu sve mere vezano za covid.

Hvala Vam u svakom slučaju što imamo iz prve ruke mogućnost da saznamo iskustva. 🌹
Mislim...to je manje više i jedino što vredi.

Srećom nisam nikada trebala da upotrebim osiguranje ali ću citirati svoj post sa druge teme, a bilo je u pitanju putovanje ove godine u martu gde je iznost premašivao 1000 evra. Još je bila aktuelna korona i pcr testovi. Možda se vrate ta vremena pa da se zna i ovo...

Manje više Covid nije smatran bolešću dok se osoba ne nalazi u bolnici. Put može biti otkazan, naplatiti teško možete.
Nadam se da se ta vremena neće vratiti...ali....
Evo ja upravo pravim grupu na fejsbuku, baš iz razloga da bismo se informisali i pomagali jedni drugima u nevolji...
Sve mi je ovo novo ali ću se valjda snaći...
Evo linka pa ko želi neka se priključi 🙂

https://m.facebook.com/groups/443181337706996/

I mene zanima da li sada funkcioniše 😄 Ako je neko u inostranstvu neka i on pozove ovaj broj da i to sada proverimo 😄
Taj je broj i u funkciji je. Da li se neko javlja na call centar, to već ne znam. Obzirom da se snima razgovor, ne može se zvati tek tako, bzv. Može se uspostaviti veza. Znači da nisu ni menjali brojeve,...očigledno da funkcioniše, jedino ako se vama baš niko od operatera nije javio, ali oni to onda obično opravdaju time da je linija zauzeta i sl.
IMG_20220722_095636.jpg

Poslednja izmena:
Samo još ovo vezano za slučaj,...Alanju znači zaobići u širokom luku! Ni vlasti te zemlje se nisu ponele baš uljudno, prema porodici koji je uplatila aranžman i rešila da letuje u njihovom mestu.
Najmanje što su mogli da učine, obzirom da je ženi pala PALMA na glavu( slučaj je za verovatnoću, kao kad bi nekog "pregazio" avion), jeste da su sami pokrili bolničke troškove o svom trošku i pustili ženu iz bolnice, čim se oporavila. Da li se treba slepo držati procedura ili izaći ljudima u susret u nevolji?
Šta ako sada napr. neko reši da ih tuži? Dobar advokat bi svakako pronašao po neku "rupu" u Zakonu ili nekakav već propust. Onda bi im sve "jeftinije" izašlo, nego da su joj sami pokrili bolničke troškove. Malo sutra!
P.S. Čak mi je Alanja padala na pamet kao destinacija za ovu godinu,...posle ove priče- neka 'fala!
Nema sada ovo moje razmišljanje nikakve veze sa Osiguranjem i ko je trajalo da uradi i šta,...već se niko nije poneo ljudski! Valjda smo ljudi pre svega, pa onda lekari, prodavci osiguranja,...e.t.c. Sramota!
Jedino osoblje bolnice i ljudi sa Facebook-a.

Poslednja izmena:
Samo još ovo vezano za slučaj,...Alanju znači zaobići u širokom luku! Ni vlasti te zemlje se nisu ponele baš uljudno, prema porodici koji je uplatila aranžman i rešila da letuje u njihovom mestu.
Najmanje što su mogli da učine, obzirom da je ženi pala PALMA na glavu( slučaj je za verovatnoću, kao kad bi nekog "pregazio" avion), jeste da su sami pokrili bolničke troškove o svom trošku i pustili ženu iz bolnice, čim se oporavila
meni je nepojmljivo da tako tretiraju gosta...mislim tu prvenstveno na hotel...
njihova je duznost i obaveza bezbednost u objektu...
kao i odrzavanje starih stabala...nije se drvo tek tako srusilo...mora da je bilo trulo ili sta ja znam sta...
to je isto kao kada bi se naslonila na ogradu balkona i pala tamo sa nekog sprata...

meni je nepojmljivo da tako tretiraju gosta...mislim tu prvenstveno na hotel...
njihova je duznost i obaveza bezbednost u objektu...
kao i odrzavanje starih stabala...nije se drvo tek tako srusilo...mora da je bilo trulo ili sta ja znam sta...
to je isto kao kada bi se naslonila na ogradu balkona i pala tamo sa nekog sprata...
Bukvalno!
Msm,...nesreće i nezgode se događaju, ali treba biti čovek! Posebno u takvim situacijama.

Poslednja izmena:
Daleko bilo da se ikome desi i zalosno je samo po sebi bez daljnjeg, ali ako je osiguranje kontaktirano u 11h a odobrilo sredstva u 19h, onda mi se cini da je problem pomalo prenaduvan.

Da li su prethodnog dana iscrpljene sve mogucnosti za kontakt, pozdrazumevajuci i posebne telefone i sve e-mailove, drugo je pitanje, cini se da nisu bas svi.

Svaki dodatni bolnicki dan osiguranje je duzno da pokriva, pa bi ono trebalo da bude zainteresovano za sto hitniji kontakt i zato je u najmanju ruku cudno da se nije javljao niko prethodnog dana. To ide njima na stetu, isto.

U svemu je najvaznije zdravlje i oporavak i drago mi je da to tece dobro, ali je istina da je hotel ili grad u cijem je vlasnistvu drvo i zemljiste, trebalo da makar ponudi snosenje troskova za osnovno zdravstveno zbrinjavanje.

Back