Путин у суботу у Словенији

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://rs.sputniknews.com/regioni/20160728/1107578045/Putin-Slovenija-poseta.html

Председник Русије Владимир Путин допутоваће у суботу 30. јула у једнодневну посету Словенији, где ће, како је најављено, разговарати са руководством те земље и учествовати на меморијалној церемонији поводом обележавања стогодишњице изградње Руске капелице, на превоју Вршич

ruska_kapelica_vrsic.jpg

Руска капелица подигнута је пре тачно сто година, а симбол је пријатељства двају народа који, како се оцењује, и данас имају изузетно добре односе. Председник ће такође открити споменик погинулим руским и совјетским војницима у Љубљани, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ради се пре свега о меморијалној церемонији поводом обележавања стогодишњице изградње Руске капелице на превоју Вршич. Такође ће у Љубљани бити откривен споменик руским и совјетским војницима који су погинули на територији Словеније током Првог и Другог светског рата“, изјавио је Песков, преносе РИА Новости.

Осим тога, Песков је истакао да ће приликом посете Словенији бити одржани разговори Путина са словеначким државним врхом, а потом су планиране и изјаве за медије.

Песков је, како се наводи, рекао да би Путинову посету Љубљани поделио на два дела: меморијални и радни део.

Словеначки и хрватски медији извештавају да ће током кратког боравка првог човека Русије у Словенији бити предузете најстроже мере обезбеђења, а предвиђено је да ће сви који ће се упутили према Вршичу, где је Руска капелица, на неколико места проћи безбедносну проверу.

Ово је иначе трећа посета Путина Словенији, са којом Русија има и одличну сарадњу на плану економије. Упркос европским санкцијама Словенија није прекидала сарадњу са Русима, а у плану су многи пројекти који ће тек бити реализовани.

Хрватски ауто-клуб је на свом порталу упозорио да се због доласка Путина у Словенију и посете Руској капелици могу очекивати повећане гужве у саобраћају из правца Љубљане и северне Словеније.

Према најавама којима располаже овај клуб, повремено ће бити затворене главне саобраћајнице између Љубљане и тунела Караванке као и сам тунел, на дужи или краћи период због проласка заштићених особа, па ће саобраћај бити могућ само алтернативним правцима.

Подсећа се и да је последњи викенд у месецу, када је шпиц сезоне и велика смена туриста, па се путницима саветује да се добро обавесте о проходности путних праваца, као и да они коју путују авионом на аеродроме дођу нешто раније.

- - - - - - - - - -

Не, нисам постао нео-коминформац, ово само дежурним срБским *******има са Крсте да малко изазивам љубомору јер како видим они се "не сете" да на пдф "Политика" пренесу ову дивну вест :per:

To je malo čudno. Mislim, taj slovenački pristup poseti Putina njihovoj zemlji.
Nema histerije, pompe, parade, priprema mesecima unapred, ...
Da ,a nema cak ni prica o 10 ili 100 mililjardi dolara ,evra , aviona , kamiona,gasovoda i raketa koje Putko donosi sa sobom da preporodi Sloveniju ,stvarno su me razocarali ti Janezi ,al realno i nikada nisu imali smisao za humor .

Poslednja izmena:
Meni samo jedno od svega toga jeste malo čudno, to oko učešća Slovenije u 1. sv. ratu...

Do sada nisam čuo da su Slovenci bili učesnici 1. sv. rata.

Da se možda neračuna to ako su slali Srbima municiju kroz cev za račun Austrougarske? :think:

Naravno da su se borili na strani AU, kao i svi koji su bili u sastavu AU.
Pa tako i Srbi.
Glavnokomandujući na frontu na Soči u Sloveniji bio je feldmaršal Svetozar Borojević, Srbin iz Hrvatske.

Naravno da su se borili na strani AU, kao i svi koji su bili u sastavu AU.
Pa tako i Srbi.
Glavnokomandujući na frontu na Soči u Sloveniji bio je feldmaršal Svetozar Borojević, Srbin iz Hrvatske.
Иди до прве апотеке и купи први најбољи блесиметар.

Срби се борили против себе у 1. св. рату на страни АУ???

То само може цроацанска памет да смисли. :hahaha:

Него, оче ли неко обавестити модерацију о неистиности историјских чињеница изнетих у штампи, као и тај лист који је то објавио?

Нађите ми где је то Словенија учествовала у 1. св. рату на страни Срба?

Ово треба доставити Русима, Руској амбасади, о лажима и прекрајању историјских чињеница.

Иди до прве апотеке и купи први најбољи блесиметар.

Срби се борили против себе у 1. св. рату на страни АУ???

То само може цроацанска памет да смисли. :hahaha:

Pa citaj malo, edukuj se, Borojevic, Srbin jedan je od najvecih vojskovodja K+K monarhije.

Надимак Лав са Соче

Светозар Боројевић од Бојне, (нем. Svetozar Boroević von Bojna; 13. децембар 1856, Уметић, Банија, Војна крајина, Аустријско царство – 23. мај 1920, Клагенфурт, Република Аустрија) био је фелдмаршал аустроугарске војске, један од најистакнутијих аустријских војсковођа, угарски (мађарски) племић (од 1905) са предикатом „од Бојна"[1], и правом да буде произведен у мађарског барона (од 1917), рођен у српској православној породици.[2]
[/I][/B]

- - - - - - - - - -

Него, оче ли неко обавестити модерацију о неистиности историјских чињеница изнетих у штампи, као и тај лист који је то објавио?

Ово треба доставити Русима, Руској амбасади,
о лажима и прекрајању историјских чињеница.
Ma licno Putinu, mozda covek i ne zna gde je Slovenija, mozda je pomesao sa Slovackom:hahaha:

Pa citaj malo, edukuj se, Borojevic, Srbin jedan je od najvecih vojskovodja K+K monarhije.

Надимак Лав са Соче

Светозар Боројевић од Бојне, (нем. Svetozar Boroević von Bojna; 13. децембар 1856, Уметић, Банија, Војна крајина, Аустријско царство – 23. мај 1920, Клагенфурт, Република Аустрија) био је фелдмаршал аустроугарске војске, један од најистакнутијих аустријских војсковођа, угарски (мађарски) племић (од 1905) са предикатом „од Бојна"[1], и правом да буде произведен у мађарског барона (од 1917), рођен у српској православној породици.[2]
[/I][/B]

- - - - - - - - - -

Ma licno Putinu, mozda covek i ne zna gde je Slovenija, mozda je pomesao sa Slovackom:hahaha:
A ja mislio da ja nisam normalan...:lol:

Poslednja izmena:
Владимир Владимирович Путин је НЕПРЕВАЗИЂЕНИ ГЕНИЈЕ У ПОЛИТИЦИ СВИХ ВРЕМЕНА....:super:

РUTIN ŠOKIRAO ZAPADNE NOVINARE: Ja nisam vaš prijatelj, ja sam predsednik Rusije – VIDEO

Posted date: јул 28, 2016
Kada su nemački novinari postavili prosto pitanje Putinu da li on sebe smatra prijateljem ili neprijateljem Zapada, on je imao prilično lukav odgovor.

Naime, Putin je odgovorio: Ja nisam vaš prijatelj, ja sam predsednik Rusije
Koncept nacionalnih interesa je prost. Diplomatija je umetnost usaglašavanja nacionalnih interesa između država uz razne kompromise i veoma se razlikuje od odnosa između ljudi.
Međutim, atlantistički svet (EU/SAD/NATO) ne pokazuje znake zajedničkog poštovanja niti saradnje. Oni na brojne skrivene načine pokušavaju da spreče Rusiju da deluje u skladu sa svojim nacionalnim interesima i upravo zato je predsednik Putin neprijatelj br. 1 u očima sveta.

Ajde Mito, ako imas neke slike na kojima Putin jase na tigrovima, okaci ovde jer to ima mnogo veze sa njegovom posetom Sloveniji.
Mozda ide da pazari nekog lipicanera, do sada je jahao samo na arapskim konjima, sada oce belog konja.:hahaha:
Lepoto, ljubim te u oko, nemoj da nas ostaviš u neznanju, daruj nam malo svoje pameti i ukaži nam koja je bila uloga i koja su dela Srba koji su bili OFICIRI u službi AUM. :lol:

NE ZNAM, NEZNAM :per:

Poslednja izmena:

Ово треба доставити Русима, Руској амбасади, о лажима и прекрајању историјских чињеница.

Одмах упутити телеграм Путину "не долазити у Словачку - стоп - лаж - стоп - клопка - стоп - централна сила - стоп - боље Београд - стоп - сплавови пичкe лудило нонстоп - стоп"

Одмах упутити телеграм Путину "не долазити у Словачку - стоп - лаж - стоп - клопка - стоп - централна сила - стоп - боље Београд - стоп - сплавови пичкe лудило нонстоп - стоп"
"Ебо луд збуњеног" - СТОП! :hahaha:

Опет ти, Говедо? :hahaha:

Lepoto, ljubim te u oko, nemoj da nas ostaviš u neznanju, daruj nam malo svoje pameti i ukaži nam koja je bila uloga i koja su dela Srba koji su bili OFICIRI u službi AUM. :lol:

NE ZNAM, NEZNAM :per:

Znam da nista ne znas ( ali ti nazalost nemas pojma ni ko je Sokrat pa i ne moras da zamaras svoj plitki um ovim komlikovanim dogadjajima).
Recimo da citas malo Seobe ( Crnjanski) ne bi li razumeo kako su Srbi ( ovaj put Vojvodina) morali, ali i zeleli ( nacionalnost ih nije zanimala)
da ratuju protiv pravoslavaca.
Pa nije svaki Srbin Nikola Tesla:D

- - - - - - - - - -

Putin ide u Sloveniju da proveri da li je Melanija Tramp zaista zavrsila arhitekturu.
Izgleda da je samo upisala faks, ali ga je batalila vec u prvom semestru.

Back