Putin preti vojnom akcijom ako NATO odbije ruski ultimatum

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.415
Čitam na jahu vestima da je Putin izdao ultimatum NATO-u. Analitičari smatraju da NATO neće na to da se obazire. Pitam se kako će to dalje da se razvija, ne liči mi na dobro.

p.jpg

"Predsednik Vladimir Putin rekao je u nedelju da će, ako NATO ne pruži obavezujuće garancije za suzbijanje vojnog raspoređivanja u istočnoj Evropi i zabranu članstva Ukrajine u alijansi, biti primoran da razmotri različite opcije, uključujući i vojni odgovor.

Putinovi zahtevi sadržani su u dva nacrta sporazuma koje je Rusija podnela NATO-u ranije ovog meseca.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...ja-nato-bezbednosne-garancije-najnovije-vesti
..."

Poslednja izmena od moderatora:
Čitam na jahu vestima da je Putin izdao ultimatum NATO-u. Analitičari smatraju da NATO neće na to da se obazire. Pitam se kako će to dalje da se razvija, ne liči mi na dobro.

Pogledajte prilog 1073970

"Predsednik Vladimir Putin rekao je u nedelju da će, ako NATO ne pruži obavezujuće garancije za suzbijanje vojnog raspoređivanja u istočnoj Evropi i zabranu članstva Ukrajine u alijansi, biti primoran da razmotri različite opcije, uključujući i vojni odgovor.

Putinovi zahtevi sadržani su u dva nacrta sporazuma koje je Rusija podnela NATO-u ranije ovog meseca.
..."
Naravno da nece, tj. licno ne verujem. A, bilo bi lepo kad bi to uradili.

Pogledajte prilog 1073970

..."
A što će ovo na zanimljivostima? :D

Tesko ce se Rusi odluciti za vojni odgovor ali jeste jedna od opcija. Dolaze vremena gde se ameri povlace sa svih frontova gde upadnu Rusi (Sirija), takodje pobegli iz avganistana. Sve cesce ce Rusija delovati vojnom silom kada ne radi diplomatija a ameri ce se povlaciti. Nema razloga za strah.
ja mislim da hoće Rusi da otmu Donbas ako Ukrajina udje u Nato

ja mislim da hoće Rusi da otmu Donbas ako Ukrajina udje u Nato
Ne ne mito izrazavaj se precizno.
Ukrajina je deo ruskog mira, mir ima vise znacenha izmedju ostalog - svet. Ne moze Rusija oteti nesto sto je njeno. Ali svakako da ce se ukrupniti narednih decenija imamo koaliciju odkb novog svetskog policajca i imamo ameriku u plamenu kao i evropu. Slacemo mirovne trupe zajedno sa odkb u nemacku koja ce goreti u verskom gradjanskom ratu.

Ukrajina je crvena linija za Ruse. Nikada nece dozvoliti po cenu rata da ih uguraju u NATO pakt i da tamo instaliraju rakete americke usmerene na moskvu i peterburg.

Zapad ima izbor - Ukrajina ce ostati tampon zona izmedju NATO-a i Rusije/Kine ili ce Ukrajina biti pregazena i oslobodjena NATO ukrofasisticke okupacije.

Samo da upozorim NATO-guzziju da Rus kad krene u rat ne staje dok ne umarsira u prestonicu neprijatelja.

Putin nece da mu NATO bude u Ukrajini jer mu se priblizava, a hoce da se priblizi NATO-u zauzimanjem Ukrajine? Ne smeta mu Turski NATO na granici, a smeta mu Estonski ili koji vec. Ne kazem, jasna mi je situacija celokupna, ali ne vidim sta ce dobiti ako krene u "rat" sa zapadom kada mu teritorije ne manjka, ekonomija u uzasu, a vec ima nuklearne rakete koje mu garantuju bezbednost. Na sve to ima i sjajne projektile koji mogu da nose sve sto treba i da pogode sve sto treba. Tako da je ovo sve jedna lepa predstavica za javnost zapada (Rusija napada) a za Ruse (zapad sa Amerikom napada). Vikovi siti da sitijinne mogu biti, a ovce bleje sirom sveta. Nisu zaratili 45' a da zarate danas. Nemojte da ste smesni.

Po svemu sudeci, rat je neminovan! Sve vreme kruze oko Rusije, napasce u jednom trenutku...
Da, Putinizam je ugasio.

Ukrajina je crvena linija za Ruse. Nikada nece dozvoliti po cenu rata da ih uguraju u NATO pakt i da tamo instaliraju rakete americke usmerene na moskvu i peterburg.

Zapad ima izbor - Ukrajina ce ostati tampon zona izmedju NATO-a i Rusije/Kine ili ce Ukrajina biti pregazena i oslobodjena NATO ukrofasisticke okupacije.

Samo da upozorim NATO-guzziju da Rus kad krene u rat ne staje dok ne umarsira u prestonicu neprijatelja.
Mislim da će se ipak ići na novo rasturanje Rusije.

Sećaš se kako ste iskompleksirani zbog onog iz 1991, a sad ponovo

Back