Пут у Холандију

Marinasrb

Početnik
Poruka
25
Поздрав свим путницима. Рецимо двоје желе да путују у Холандију у госте код фамилије у њихову кућу на седам дана а једно има српски а друга особа руски пасош. Да ли треба позивно писмо или нешто друго, виза? Авионом са повратном картом обезбеђено. Нисмо никад путовали у ЕУ из Србије па нас занима. Хвала.

Поздрав свим путницима. Рецимо двоје желе да путују у Холандију у госте код фамилије у њихову кућу на седам дана а једно има српски а друга особа руски пасош. Да ли треба позивно писмо или нешто друго, виза? Авионом са повратном картом обезбеђено. Нисмо никад путовали у ЕУ из Србије па нас занима. Хвала.

za srpski pasos sa povratnom kartom ne treba ti nista, ni viza ni poziv.hoce ponekad da prave problem kod mladjih osoba koje nemaju povratnu kartu i nemaju dovoljno novca kod sebe.moze da se dogodi da te carinik pita gde i zasto ides, ako si mu sumnjiva. ali sa povratnom kartom i adresom osobe kod koga ides sigurno nemas problema. za ruski pasos mislim da je potrebna viza, jer kako sam razumeo i njima je potrebna viza za rusiju. najlakse i najsigurnije proveri u holandskoj ambasadi u beogradu,telefon mozes naci na informacijama

srbima ne treba nikakva viza. moze carinik da te pita da pokazes da li imas dovoljno novca za period koji nameravas da provedes tamo i to je maksimum. ne postoji nacin da ti ometa putovanje, osim ako napravis neki kriminal. ali posto neces, nema brige. a za ruski pasos ne znam, to je vec stvar izmedju njihovih zemalja koje ugovore imaju za vizne rezime.
ko sto rece kolega iznad, pitas u ambasadi.

Back