Put u Atinu

ToniDelijeSever

Aktivan član
Poruka
1.122
Stvar je prilično jednostavna, planiram da ovog leta otputujem u Atinu na par dana i obiđem grad. Zanima me ima li neko iskustva s grčkom prestonicom.

Nisam tip koji voli da leškari na plaži i brčka se u moru, tako da su mi prihvatljive dve varijante:

1. Obilazak u režiji turističke agencije, što je odlično jer bih verovatno video najveći deo znamenitosti
2. Odlazak u sopstvenoj režiji, u tom me slučaju zanimaju samo iskustva sa prevozom i smeštajem, za ostalo bih se sam snašao

I mene muče ista pitanja kao i Tonija. Provešću desetak dana u Atini Spetembra. Ima li ko kvalitetan savet? Imaću auto na raspolaganju, a ni ja ne volim čvarenje na suncu. Za Akropolj i Plaku znam da treba da ih posetim. Delfi su u Planu. Vredi li ići do Maratona tj. ima li tamo šta da se vidi i vredi li ići na Peloponez i gde otići ako sam za Peloponez planirao 1 dan.

Ajde putnici sa iskustvom javite i se i dajte kvalitetne savete.

Stvar je prilično jednostavna, planiram da ovog leta otputujem u Atinu na par dana i obiđem grad. Zanima me ima li neko iskustva s grčkom prestonicom.

Nisam tip koji voli da leškari na plaži i brčka se u moru, tako da su mi prihvatljive dve varijante:

1. Obilazak u režiji turističke agencije, što je odlično jer bih verovatno video najveći deo znamenitosti
2. Odlazak u sopstvenoj režiji, u tom me slučaju zanimaju samo iskustva sa prevozom i smeštajem, za ostalo bih se sam snašao

iz Atine ti nije bas ni zgodno da svakod dana ides negde na plazu
isla sam uvek avionom, al kapiram da ako si mlad, mozes komotno i busom
sto se tice smestaja, odi na booking.com, pa tamo vidi u zavisnosti od termina i kinte koju imas
Atinu mozes komotno sam da razgledas, ne treba ti organizovano nesto, nekada je bila objedinjena karta za najvecih 6 znamenitosti tipa Akropolj, rimska agora, drevna agora, itd i nije bila mnogo skupa 10-20 evra, ne znam sada......

Još jedna dilema oko Peloponeza. Planiram jedan dan iz Atine na Peloponez, a konkretno moje pitanje je: šta posetiti u gradu Korintu i vredi li ići do Sparte, to je nikih 100 km i na šta obratiti pažnju na tom potezu Korint - Sparta. Ponoviću, moram da se uklopim sa vremenom od jednog dana.

Back