Da pare nisu problem...Da imate vremena...
Da li biste krenuli na put oko sveta? Koje biste destinacije/drzave/mesta posetili? Koliko dugo bi trajao taj put? Da li biste isli sami ili sa kim? Kakve smestaje bi birali? Sta mislite koliko bi vam para trebalo za takav poduhvat? Zasto biste uopste krenuli na taj put? Kojim prevoznim sredstvima? Sta biste voleli da dozivite na tom putu?
Da li biste birali neki aranzman za put oko sveta (postoje) ili biste sami planirali put? Da li bi odstupali? Mozda usput pravili planove ili unapred?
Da, naravno. Gledao bih da zakačim sa svakog kontinenta po nešto, ostajao bih po potrebi tj u zavisnosti koliko mi se svidi. Ako mi pare i vreme nisu problem onda se ne bih opterećivao time koliko dana gde, jednostavno ako me dojmi budem mesec dana ako ne samo protrčim na siti brejk.
Generalno bi ovako:
Evropa:
1) Italija jedno mesec dana najmanje od Alpa do Sicilije, uživao u kulinarstvu i prizorima,
2) Španija oko tri nedelje...Madrid,Barselona, Andaluzija

najduže, Costa del Sol, Tenerife
3) Portugal: Lisabon 2 dana, Azori jedno 5 dana
4) Francuska: dvorci Loare, Pariz, vina Bordoa i sl. 10-14 dana
5) Švajcarska- uživao u pejsažima jedno 5-7 dana
5) Nemačku sam već obišao u zapadnom delu a u Berlinu sam barem jednom godišnje po nedelju dana tako da bih svratio čisto par dana da obiđem bavarske dvorce i Alpe,možda još po neko mesto ali ne bih se zadržavao dakle 5 dana. Da nisam inače vezan porodično za tu zemlju i da idem prvi put dao bih joj 10 dana barem
6) Austrija: Beč, Halštat ,Salcburg, Alpi-10 dana minimun
7) Slovenija: vikend
8) Hrvatska: Istra,Dalmacija i Plitvička jezera jedno desetak dana
9) Grčka: toliko sam puta bio i svašta video sem nekih exkluzivnijih ostrva...sa jedne strane tamo sam "domaći" pa nema taj efekat novog ali zemlja zaslužuje barem 2-3 nedelje da se istraži i svuda proviri
10) Turska...istanbul 3 dana, priobalje 7 dana sa svim mestima od interesa, možda i Kapadokija
11)Mađarska: Budimpešta

volim taj grad ali sam bio više puta tako da za jedan produženi vikend i još jednu nedelju da dam ostatku Mađarske priliku da me pozitivno iznenadi
12) Češka -Prag,Karlovi Vari....3 dana dosta(već bio)
13) Poljska čisto da štikliram par mesta dakle 3-5 dana,
14) Holandija-3 dana Amsterdam
15) Belgija čisto da overim neki vikend
16)Skandinavske zemlje....iskreno nikada me nešto nisu privlačile iako imaju svojih lepota tako da bih planski za sve od Danske do Finske možda 10 dana odvojio...a možda i manje
17)Rusija- isto mi je uvek bila odbojna ali definitivno ima šta da se vidi...ja lično možda St. Petersburg i Moskvu čisto da je overim,dalje ne bih zalazio...dakle nedelju dana puna kapa...moguće manje
18) UK i Irska- London da se overi, Liverpul tačnije Enfild da otpevam YNWA uživo jednom (to mi je inače ultimativna želja pre nego odem "Bogu na istinu"), Edinburg i Glazgov i Dablin...možda neka priroda u škotskoj...deset dana dosta
19) Island-čisto da se overi i okupa u nekom toplom izvoru 5 dana one depresije meni dosta
Nastavak sledi....