put nemotornim ''vozilima''

crveni oblak

Elita
Poruka
19.115
Da li neko mozda zna kako se organizuje sportsko putovanje biciklom i rolerima na duge staze? Kakve je dozvole potrebno nabaviti u saobracaju da bi se takvi poduhvati mogli izvesti? Koje je sve osoblje i pomocna sredstva potrebno imati u pratnji? Da li se moraju obaviti neki lekarski pregledi pre nego sto se krene na takvo putovanje?

Ima li iko neka bilo kakva iskustva u vezi sa tim?

Konkretno, u pitanju je ekipa ljudi koja zeli na rolerima ici od Novog Sada do crnogorskog primorja.

Ima li neko podataka o tome koje su deonice opasne za to na ovoj konkretnoj relaciji?

• Podržavam
Reactions: 27E
Koliko znam iz razgovora sa biciklistima koji prelaze relacije duz celog toka Dunava od Nemacke do Crnog mora, oni traze tamo u Nemackoj neke dozvole za te svoje poduhvate iz svih zemalja kroz koje ce proci i onda mogu krenuti na put svim vrstama druma. Al nisam upucena u taj postupak. Verujem da se to moze odraditi kod nas. Msm kad mogu stranci sto ne bismo mogli i mi.

Oдете до најближе станице Саобраћајне полиције, нађете неког ко је "компетентан" и има бар минимални IQ (онако бар одокативно, док не проговори) и покушате де се распитате о свему што вас занима. ;)

Nek oni ipak spreme prateći kombi, u slučaju da im ponestane snage, da imaju gde da se potrpaju:D i nastave dalje. Rekla bih da su u pitanju mladi ljudi koji su se odvažili na ovakav poduhvat:dash:. Jeste ludo, verujem da će biti i nezaboravno, svaka im čast na ideji i hrabrosti:klap:...bože, gde im to pade na pamet...:think: :bye:

Veliki problem leti moze biti topljenje tockova od asfalta. Nama su se nekoliko puta istopili tockovi samo na dvadeset km, a ovo sto oni planiraju je mnogo vise. Morace pronaci dobre sponzore za nabavku tockica. A sto se izdrzljivosti tice, verujem da svaki stvarno dobar i redovan rolash moze dda izdrzi dnevno oko km voznje vise dana uzastopno, ali vise od toga ne verujem da ce im prijati. Sa tom racunicom, treba im minimum deset dana za jedan pravac planirane relacije pod uslovom da ostalo vreme imaju gde da budu na putu.
Sve u svemu, sponzorstvo ce biti veliki problem bas zato sto taj put ne moze trajati kratko i ima dosta pratecih detalja.

Koliko znam iz razgovora sa biciklistima koji prelaze relacije duz celog toka Dunava od Nemacke do Crnog mora, oni traze tamo u Nemackoj neke dozvole za te svoje poduhvate iz svih zemalja kroz koje ce proci i onda mogu krenuti na put svim vrstama druma. Al nisam upucena u taj postupak. Verujem da se to moze odraditi kod nas. Msm kad mogu stranci sto ne bismo mogli i mi.

Pa jel biciklisti ili roleri dogovori se..siguran sam da kod nas ne treba osim kacige i zeleni prsluci..prednje i zadnje svetlo..jer nikad ne znas ko ti se usput moze pridruziti..recimo sam krenes i u svakom gradu ti se neko prikljuci..kakva dozvola za to..znaci sigurno postoji nesto kad je na 10ine vozaca a ovo to nije rekao bih..i takodje niko ne zna odakle kreces i dokle ides..tako da uvek mozes reci da prelazis dnevno po par 10ina km..sto ja i mnogi drugi rade svakodnevno..odavde do avale..kosmaja..mladenovca itd

Poslednja izmena:
Pa jel biciklisti ili roleri dogovori se..siguran sam da kod nas ne treba osim kacige i zeleni prsluci..prednje i zadnje svetlo..jer nikad ne znas ko ti se usput moze pridruziti..recimo sam krenes i u svakom gradu ti se neko prikljuci..kakva dozvola za to..znaci sigurno postoji nesto kad je na 10ine vozaca a ovo to nije rekao bih..i takodje niko ne zna odakle kreces i dokle ides..tako da uvek mozes reci da prelazis dnevno po par 10ina km..sto ja i mnogi drugi rade svakodnevno..odavde do avale..kosmaja..mladenovca itd

Ma svejedno je da li su pravila za bicikliste ili rolerase kad na putevima rezervisanim za motorna vozila i auto putem, ne mogu se kretati bez dozvole ni jedni ni drugi.
Kako znam da biciklisti dobijaju neke dozvole, pominjem i njih jer ce mozda neko znati kako se to obavlja.

Ako mislis na autoput za to nema sanse da iko dobije jer voze preko 200/h..i kad voze trke te trase se zatvaraju..a sto se tice drugim putevima tamo sam siguran da ne postoji znak zabrane kao na gazeli tako da ne treba dozvola..uopstalom nek pitaju u prvom mupu

sa biciklom sasvim realan poduhvat i zabavan..sa rolerima potpuno nemoguć iz više razloda...(točkići bi ti otišli sto puta do užica...potrebna je daleko veća fizička snaga i premor bi te stigao...ma ima milion stvari...)

za bajs ti je najbitniji servis pre puta :ok:

Back