PUT LJUBAVI

7f041646b2ee61c0e4f9fe609d22f905.jpg

Covek umire i odlazi na nebo.
Andjeli mu kazu:
-"Odvescemo te u raj, ali prvo da ti pokazemo pakao."
Odvode ga na mesto sa velikom sredisnjom posudom punom kasaste hrane.Oko posude su jadne i gladne osobe. Svaka od njih ima kasiku dugacku po tri metra. Hranu mogu dobaviti, ali je zbog duzine kasike, ne mogu prineti ustima. I tako, ove pateticne osobe gladuju pored izobilja hrane.
Zatim ga andjeli odvode u raj. Na njegovo iznenadjenje, ugleda istu scenu. Ponovo gigantska posuda sa hranom, ponovo ljudi sa kasikama od tri metra. Samo ovi su zadovoljni, srecni, nasmejani i zdravi.
-"Zasto? U cemu je razlika da su ovi ljudi srecni i siti?", upitao je andjele.
-"Pa zar ne vidis?", upitali su ga.
Kada je pazljivo pogledao primetio je da svaka osoba hrani kasikom susednu.
-"Ovde ljudi hrane jedni druge. Oni su naucili put ljubavi."

Za dobro nedeljno jutro svim blogerima, kratka poucna prica skinuta s neta.

58383a2d0fdbbe8a81f6c2db94901682.jpg

Samo put popločan čistim željama koji nezaobilazno vodi kroz ljudsko srce...može se zvati put ljubavi....i ovaj nesrećni svet učiniti boljim mestom za življenje.......lepa priča i dobra ideja u pravo vreme ,Gagili....:ok::klap::cmok::bye:

miwka;bt113892:
Samo put popločan čistim željama koji nezaobilazno vodi kroz ljudsko srce...može se zvati put ljubavi....i ovaj nesrećni svet učiniti boljim mestom za življenje.......lepa priča i dobra ideja u pravo vreme ,Gagili....:ok::klap::cmok::bye:

Tako je miwka...:ok: samo taj put mnogi ne pronadju, treba im putokaz...;)

Na putu ljubavi
često i trnje raste
ali ni ono nije prepreka
da se taj put prodje...

Ako je srce iskreno
i zeli da ga nadje,
do njega se lako dodje...:heart:...:hvala::bye:

.... dali ti je poznat ljubavni kavez .... raj kako ga mi osmišljavamo ništa drugo nije nego ljubavni kavez ...nema stvora u ovom svetu ( bilo kakvom ) koji neće izaći iz ljubavnog kaveza ... ovi kašikari u raju samo su dovitljivi , praktični i bez integriteta -- strpljivi trpljači ( kromanjonski raj )... znaš da svako kobi izašao iz kašikiarskog raja , bio bi proglašen đavolom ... sapijens je istraživač i nije strpljivitrpljač , on izlazi iz svakog kaveza - pa i rajskog ... verovatno zbog tog našeg istraživačkog duha , nema kolektivnog puta u raj ( kolektivne ljubavi ---- bratstvo / setrinstvo i jedinstvo -- videli smo skorašnje događaje ) ... dakle , koji putevi nam ostaju kao rešenje za sve sukobe i netrpeljivosti ; verovatno putevi očovečenja i spoznaje lepog i dobrog za sve i svakoga pa i za sebe ........... a ljubav
ostavimo za parove - zar ne ( oće reći , nemorate nekog da volite večnom ljubavlju ali možete da ga vidite kao čoveka sebi ravnom - zar ne ) ---- a ostalo se svira i peva

gagili48;bt113997:
...pa ja ljubav ne bih nikako smestila u kavez....;)mozda na kratko...:D ali sama LJUBAV JE RAJ...:rtfm::whistling::bye:

... ljubav štiti od svega ; recimo materinska ljubav ... a dabi nešto zaštitili , mi moramo da ga opkružimo ( izolujemo od onoga od čega ga štitimo ) ... a kad nešto opkružimo i izolujemo , mi smo ga zatvorili ... ono što je zatvoreno ono je u kavezu ( recimo : lični slavuj --- kažu da u kavezu prestane da peva ) -- i sobzirom da je sve zbog ljubavi , onda je taj kavez ljubavni --------- raj je izolovan od pakla ; u raju nema ljubavi već izolacionog mira ; nema istraživanja a nema i upoređivanja ------- ljubav je sloboda , ljubav je radost , ljubav je sve ; ali čim se stavi pod zaštitu ili izolaciju nije ništa od svega štobismo da bude ---- volim i ljubim slobodu ( to je jedna od mojih velikih ljubavi )
:super::super::bye::bye:

Mozda i ovde vredi ovo, za ljubavni kavez
Zelim obruc oko nasih srca koji bi nas usmeravao, a ne zlostavljao. Ne zelim da te privucem blize nego sto to mozes da izdrzis. Niti zelim olabavljene niti, vlakna koja se sa strane odmotavaju ostavljajuci nam dovoljno uzeta da se obesimo.
Ljubav se cuva u otvorenim sakama, dovoljno otvorenim da je vetar ne oduva, a dovoljno skupljenim da se zastiti..

123loncar;bt114049:
... ljubav štiti od svega ; recimo materinska ljubav ... a dabi nešto zaštitili , mi moramo da ga opkružimo ( izolujemo od onoga od čega ga štitimo ) ... a kad nešto opkružimo i izolujemo , mi smo ga zatvorili ... ono što je zatvoreno ono je u kavezu ( recimo : lični slavuj --- kažu da u kavezu prestane da peva ) -- i sobzirom da je sve zbog ljubavi , onda je taj kavez ljubavni --------- raj je izolovan od pakla ; u raju nema ljubavi već izolacionog mira ; nema istraživanja a nema i upoređivanja ------- ljubav je sloboda , ljubav je radost , ljubav je sve ; ali čim se stavi pod zaštitu ili izolaciju nije ništa od svega štobismo da bude ---- volim i ljubim slobodu ( to je jedna od mojih velikih ljubavi )
:super::super::bye::bye:
Prava ljubav - podrazumeva i slobodu...:ok:...u razumnim granicama...;):hvala::bye:

Tijara;bt114123:
Mozda i ovde vredi ovo, za ljubavni kavez
Zelim obruc oko nasih srca koji bi nas usmeravao, a ne zlostavljao. Ne zelim da te privucem blize nego sto to mozes da izdrzis. Niti zelim olabavljene niti, vlakna koja se sa strane odmotavaju ostavljajuci nam dovoljno uzeta da se obesimo.
Ljubav se cuva u otvorenim sakama, dovoljno otvorenim da je vetar ne oduva, a dovoljno skupljenim da se zastiti..
:ok::klap::klap:

gagili48;bt114128:
Prava ljubav - podrazumeva i slobodu...:ok:...u razumnim granicama...;):hvala::bye:

ograničenje je ograničenje ( hendikep ) .... dakle , sloboda nesme imati ikakvih ograničenja ...odricanje , ili bolje rečeno nezloupotrebljavanje beskonačnih stepena sloboda u ljubavi , ne može se smatrati ograničavanjem - već voljnim odlučivanjem ...
na voljnom odlučivanju o ovome ili onome , počiva takozvana ljubavna lojalnost --
-- vernost ; zar ne .... ili možda grešim.:bye::bye:

123loncar;bt114203:
ograničenje je ograničenje ( hendikep ) .... dakle , sloboda nesme imati ikakvih ograničenja ...odricanje , ili bolje rečeno nezloupotrebljavanje beskonačnih stepena sloboda u ljubavi , ne može se smatrati ograničavanjem - već voljnim odlučivanjem ...
na voljnom odlučivanju o ovome ili onome , počiva takozvana ljubavna lojalnost --
Malo si ga zakomplikovao ali ajde...;)
Vernost? Vernost se ne trazi...ona se podrazumeva ako se voli...:ok:

123loncar;bt114203:

Evo price, kako se ljubav cuva....bez ogranicenja

Ljubav

Majka i decak hodaju plazom.
U jednom trenutku decak upita:
- Mama kako se cuva ljubav?
Mama ga pogleda i odgovori:
- Zgrabi malo peska i stisni u saku
Decak stisne saku i sto je vise stiskao, toje vise peska curilo iz nje.
- Ali mama pesak mi bezi!
- Znam ali sad potpuno otvori saku.
Decak je poslusa, ali u tom casu dunu vetar i odnese sav pesak sa dlana.
- Ni ovako neuspevam zadrzati pesak.
Na to majka sa smeskom na licu rece:
- Sada uzmi opet malo peska u ruku i drzi dlan kao da je u obliku kasike, dovoljno zatvoren da ga zastitis a dovoljno otvoren da bude slobodan.
Decak ucini kako mu je receno i pesak mu ostade na dlanu, dovoljno zasticen od vetra, i slobodan a da ne klizi kroz prste.
- Eto kako se cuva ljubav.
:heart:

gagili48;bt114243:
Malo si ga zakomplikovao ali ajde...;)
Vernost? Vernost se ne trazi...ona se podrazumeva ako se voli...:ok:

...nisam , samo lagano razdvajam pojam slobode i pokušavam da povučem između njega i ljubavi paralelu ... dakle ljubav počinje sa slobodom , u njoj živi i sa njom završava .... onda je ljubav sloboda ... tad nema ljubavnog kaveza ... stoga je nužno predpostaviti šta je onda vernost ...nemora se biti veran , a može se voleti ... recimo čovek koji dirinči i muči svoje telo kao da ga mrzi , u istom trenutko on može sebe i voleti - loš ekstremni primer ... recimo može se voleti više ljudi odjednom ( čovekoljublje ) ... ako je ovo jasno , onda se može pretpostaviti da ljudsko stvorenje ima kapaciteta da voli bilo kojom ljubavlju više ljudi .... i ovo je belodana istina .... e sad , samo odricanjem može se biti veran ... dakle vernost se doseže samodricanjem -
zar ne ..:bye::bye::bye:

Tijara;bt114245:
Evo price, kako se ljubav cuva....bez ogranicenja

Ljubav

Majka i decak hodaju plazom.
U jednom trenutku decak upita:
- Mama kako se cuva ljubav?
Mama ga pogleda i odgovori:
- Zgrabi malo peska i stisni u saku
Decak stisne saku i sto je vise stiskao, toje vise peska curilo iz nje.
- Ali mama pesak mi bezi!
- Znam ali sad potpuno otvori saku.
Decak je poslusa, ali u tom casu dunu vetar i odnese sav pesak sa dlana.
- Ni ovako neuspevam zadrzati pesak.
Na to majka sa smeskom na licu rece:
- Sada uzmi opet malo peska u ruku i drzi dlan kao da je u obliku kasike, dovoljno zatvoren da ga zastitis a dovoljno otvoren da bude slobodan.
Decak ucini kako mu je receno i pesak mu ostade na dlanu, dovoljno zasticen od vetra, i slobodan a da ne klizi kroz prste.
- Eto kako se cuva ljubav.
:heart:
:klap::klap::klap::klap::hvala:

recimo može se voleti više ljudi odjednom ( čovekoljublje ) ... ako je ovo jasno , onda se može pretpostaviti da ljudsko stvorenje ima kapaciteta da voli bilo kojom ljubavlju više ljudi .... i ovo je belodana istina ....

...da, ako se govori o covekoljublju...o drugim vrstama ljubavi...:ok::bye::bye:

gagili48;bt114383:
recimo može se voleti više ljudi odjednom ( čovekoljublje ) ... ako je ovo jasno , onda se može pretpostaviti da ljudsko stvorenje ima kapaciteta da voli bilo kojom ljubavlju više ljudi .... i ovo je belodana istina ....

...da, ako se govori o covekoljublju...o drugim vrstama ljubavi...:ok::bye::bye:

...ja govorim o potencijalima u nama ... a ne o programiranju i sociološkim programskim jezicima - o programskim jezicima sa koima se zadobija vlast nad strpljivim trpljačima ( biološkim samo reproduktivnim mašinama ) ... dakle , ja govorim o čoveku i njegovim potencijalima i bezkraju u njegovom emotivnom svetu ... a to je nezamislivo prostranstvo ; tako kad se u njemu spolja ugrade ograničenja i zabrane on postaje ograničen , retardiran -- a takav čovek je frustriran , zloban , zao / destruktivno uređen ... pitanje vernosti , koje nas navodi da prečesto subjekt naše ljubavi smestimo u ljubavni kavez ( i tako izgubimo i uništimo onaj ljubavni mogući beskraj ) , kao što rekoh rešava se ne sebičnošću , nego izdašnošću - slobodom i slobodom izbora u odricanju i zadovoljnju sa postojećim ... zar ne :bye:

Back