Push Pull Legs Trening?

Aleksa003

Početnik
Poruka
11
Imam 17 godina i idem u teretanu 1 meseca, 193cm i 90kg
Hteo bih da krenem sa push pull legs programom jer sam cuo da daje dobre rezultate za nabacivanje mase pa me zanima da li je ovo okej

Week 1
Monday: Chest, Shoulders, Triceps (Push)
Tuesday: Back, Biceps (Pull)
Wednesday: Off
Thursday: Quads, Hamstrings, Calves (Legs)
Friday: Chest, Shoulders, Triceps (Push)
Saturday: Off
Sunday: Off

Week 2
Monday: Back, Biceps (Pull)
Tuesday: Quads, Hamstrings, Calves (Legs)
Thursday: Chest, Shoulders, Triceps (Push)
Friday: Back, Biceps (Pull)

Week 3
Monday: Quads, Hamstrings, Calves (Legs)
Tuesday: Chest, Shoulders, Triceps (Push)
Thursday: Back, Biceps (Pull)
Friday: Quads, Hamstrings, Calves (Legs)

sta mislite za ovaj plan trening?
Jel je bolji push pull legs ili ili ono ponedeljak grudi biceps utorak ledja triceps?
Ovaj ti je za pocetak bolji,kasnije ako budes hteo da neke delove dogradis ili izradis definiciju predjes na taj sistem-odredjeni dan,odredjena manja grupa misica.
Ovako ces pokrenuti celo telo,i videces da li treba negde da obratis paznju dalje.
Savet-izbegavaj sto vise mozes hemiju,dobro se hrani bez preterivanja u bilo cemu.

Ово ти није програм.

Ово је распоред мишићних партија по данима. А то није исто. Није ни слично.

Програм мишићних партија можеш да делиш како хоћеш или како год прогуглаш, само да не буде дан за даном иста мишићна партија, јер нећеш стићи да је опоравиш за 24 часа.

Програм је нешто много комплексније.
Које вежбе радиш за који део тела, како повећаваш тежину (сваки тренинг, сваке недеље и сл...).

Како распоређујеш загревање, колико радних серија, колико понављаја (па да удараш рецке сваки пут, да знаш да следећи пут урадиш барем један понављај више, или мало већу тежину и сл...), ако на неком тренингу не успеш да урадиш зацртани број понављаја или зацртану тежину, шта радити онда?

Најједноставнији за почетнике је, чини ми се

StrongLifts 5x5 Workout

Имаш и апликацију за телефон, где ти сама апликација даје колику тежину треба да ставиш и колико понављаја да урадиш. Сама апликација ти каже како да повећаваш тежину, шта да радиш кад не успеш да урадиш задати број понављаја и сл.

Е, сад..јесте заебано за почетника да ради дедлифт, али све остало је тотално изводљиво и лако може да се прати.

Кад са овом апликацијом провалиш како треба да повећаваш тежину (тј. ПРОГРЕСИВНО ОПТЕРЕЋЕЊЕ), онда можеш да пређеш на друге програме или сам да смислиш свој и сл. па ћеш знати како да повећаваш тежину или понављања и шта да радиш кад не успеш да урадиш задато.

Без тога...то ће изгледати овако..."хм...данас ми је push day значи, гурање. Хм...бенч ћу да радим, јао..бенч је заузет, тамо неки велики и опасни момци раде..хм...ништа...онда ћу да радим коси бенч. Хм...колико да ставим? Како беше..колико сам ставио прошли пут...јао..не сећам се....ах да...толико и толико чини ми се...хм..колико пута треба да урадим..чек да видим...јао...уморио сам се...мрзи ме, спустићу шипку.....како беше..прошли пут сам диг'о шес' или седам пута...? Јао...саћу пет..нешто ми се не ради... хм..завршио сам коси...шта бих сада могао...пропадања су увек слободна...а каблови су тотално цоол, могао бих и каблове...хм..."

И на тај начин је немогуће да оствариш прогресивно оптерећење...тј. да сваки следећи пут урадиш за мало више него прошли пут. Знам да сви причају да сваки следећи пут ураде више него претходни, али у 95 % случајева то није тачно.

Ovaj ti je za pocetak bolji,kasnije ako budes hteo da neke delove dogradis ili izradis definiciju predjes na taj sistem-odredjeni dan,odredjena manja grupa misica.
Ovako ces pokrenuti celo telo,i videces da li treba negde da obratis paznju dalje.
Savet-izbegavaj sto vise mozes hemiju,dobro se hrani bez preterivanja u bilo cemu.

Кад кажеш хемија, мислиш на сурутку и кофеин или депо-тестостерон?

Кад кажеш хемија, мислиш на сурутку и кофеин или депо-тестостерон?
Na razne vestacke aditive,kreatin,sve sto ne spada u prirodnu hranu.Surutka je jedino (koliko znam) prirodna,sublimirana,i dekstroza.
Ja sam uvek protiv toga,balansiranom ishranom moze da se svaki nedostatak ili potreba podmiri.

Na razne vestacke aditive,kreatin,sve sto ne spada u prirodnu hranu.Surutka je jedino (koliko znam) prirodna,sublimirana,i dekstroza.
Ja sam uvek protiv toga,balansiranom ishranom moze da se svaki nedostatak ili potreba podmiri.

Хм....балансираном исхраном може сваки недостатак и потреба да се подмири?

На страну седамнаестогодишњак који тек почиње.

Обично се каже да је спортисти који хоће да изгради снажно тело потребно 2 грама протеина на 1 килограм телесне тежине. Е сад....два грама је можда мало претерано, али свакако је потребно више протеина. Нпр. постављач теме има 90 килограма. Нека није потребно 2 грама, нека је довољно нпр. 1,5 грама на сваки килограм.

Ако он има 90 килограма, њему треба 90 Х 1,5 грама = 135 грама протеина сваки дан.

А ако је тачна математика да је некоме ко вежба потребно 2 грама протеина на један килограм, онда њему треба 180 грама протеина из редовне исхране.

Је л' можеш да нам направиш дневни јеловник балансиране исхране где би постављач теме могао да сваки дан поједе од 135 до 180 грама протеина? Ја не могу. Не само да не могу да направим дневни јеловник баласниране исхране, већ не могу ни толико да поједем, један дан у недељи, а камо ли сваки дан. Ја могу да поједем пола од тога у просеку.

Шта хоћу да кажем?

Неистина је да је могуће балансираном исхраном подмирити сваки недостатак (бар када је реч о изградњи мишића).

Е, сад, ако ти мислиш да је могуће, а написао си да је могуће, можеш ли да нам направиш дневни јеловник за неколико дана? Ал' да буде реалан. Да жив човек то може да поједе и да тако једе барем 5 од 7 дана у недељи.

Ja volim žene sa malim sisama (i mršave)
Неистина је да је могуће балансираном исхраном подмирити сваки недостатак (бар када је реч о изградњи мишића).
Ćureća i pileća prsa - najpopularniji izvor proteina
Pileće belo meso, odnosno pileća prsa, kao i ćureće belo meso, neke su od najpopularnijih namirnica koje imaju visok sadržaj proteina, a ako se jedu bez kožice, najveći broj kalorija koji se unese je čist protein.

Pileće i ćureće grudi mogu se spremiti na veliki broj načina, začiniti svaki put drugačije i služiti sa omiljenim prilozima, pa ne čudi što su među najpopularnijim namirnicama koje su bogate proteinima.

Proteinski sastav: jedan file pilećeg belog mesa bez kožice ima oko 53g proteina, a oko 85 g ćurećih prsa ima oko 24 g proteina.

Samo jedna namirnice koja je bogata proteinima.Ja koji nisam sportista za jedan uobicajen obrok mogu da pojedem nekoliko pilecih filea.Mleko,mlecni proizvodi,jogurt,jaja,neke vrste ribe.............

Ćureća i pileća prsa - najpopularniji izvor proteina
Pileće belo meso, odnosno pileća prsa, kao i ćureće belo meso, neke su od najpopularnijih namirnica koje imaju visok sadržaj proteina, a ako se jedu bez kožice, najveći broj kalorija koji se unese je čist protein.

Pileće i ćureće grudi mogu se spremiti na veliki broj načina, začiniti svaki put drugačije i služiti sa omiljenim prilozima, pa ne čudi što su među najpopularnijim namirnicama koje su bogate proteinima.

Proteinski sastav: jedan file pilećeg belog mesa bez kožice ima oko 53g proteina, a oko 85 g ćurećih prsa ima oko 24 g proteina.

Samo jedna namirnice koja je bogata proteinima.Ja koji nisam sportista za jedan uobicajen obrok mogu da pojedem nekoliko pilecih filea.Mleko,mlecni proizvodi,jogurt,jaja,neke vrste ribe.............

И онда укуцамо у гугл "нутритивне вредности билећег белог меса" и дођемо до податка да на 100 грама иде 21 грам протеина. То од 53 грама, то је велики комад белог меса који има четврт килограма (или 250 грама).

Да ли неко 3 пута дневно једе 250 грама пилећег меса (и то, да не рачунамо да је месар тутнуо водицу у месо пре мерења), тј. 750 грама пилећег меса дневно?

Оно...нормалан човек за ручак поједе 200 до 250 грама меса.

Не верујем да за један оброк можеш да поједеш неколико комада пилећег белог меса од 250 грама.

А ово друго "ћурећа прса" која на 85 грама имају 24 грама протеина, то су "пилећа прса" као месна прерађевина. То можда може за доручак да направи сендвич са 100 грама пилећих прса, али то му је опет 30 грамића проеинчића.

А да не причам да смо сви у журби и колико можемо да пазимо на оброке и однос намирница. посао, школа.

Све у свему, немогуће је из редовне исхране унети довољну количину храњивих материја без суплементације .Не кажем да је користим, већ једем нормално, али не причам како је могуће из редовне избалансиране исхране унети довољне количине. То могу само најгори фитнес фрикови или профи спортисти којима је то посао и од тога живе да нагурају потребно из редовне исхране, и то да често не успеју да добаце зацртано.

Back