Pusenje

"Pusenje je stetno po zdravlje" - to pise na svim kutijama cigareta. E sad meni nije jasno kako neko moze da predje preko toga i unistava sebi zivot i ne samo sebi vec i drugima. Gadim se pusaca i maksimalno su mi odvratni bilo da je to neko od mojih drugara ili clanova porodice. Ja ih mogu voleti i postovati zato sto su to sto jesu (drug, clan porodice ili neko vec drugi) ali isto toliko ih i mrzim zbog te odvratne seljacke navike.

NaraYan:
Ja pushim cigarete vec 11 godina i nemam nameru [zasada] da zayebem svoj omiljeni porok.

Ja 13 god...i NECU da prestajem....zasto, kada u tome uzivam..?..E sada ....u trudnoci...ne znam...tacno..koliko to moze da bude stetno..Mnogo njih nije ni prestajalo i deca im ziva i zdrava.... :?

Tommy_V:
E da li ste znali da vas 40 godina (ako toliko dozivite naravno) pusenja kosta oko 64 miliona dinara, ako se uzme u obzir da se pusi pakovanje dnevno koje prosecno kosta 100 dinara i da je prosecna stopa inflacije 10% a procentar rasta BDP-a 5%.

e pa sad vi vidite koliko vas kosta pusenje, a da ne pominjem zdravlje...

HM ... ja ne pušim, imam 30 godina .... po gornjoj statistici možemo doći do zaključka da ću za 10 godina biti bogatija za čitavih 64 miliona dolara. WOW ... PA JA ĆU BITI MILIONERKA ... URA URA URA :lol:

NatasaNatasa:
Tommy_V:
E da li ste znali da vas 40 godina (ako toliko dozivite naravno) pusenja kosta oko 64 miliona dinara, ako se uzme u obzir da se pusi pakovanje dnevno koje prosecno kosta 100 dinara i da je prosecna stopa inflacije 10% a procentar rasta BDP-a 5%.

e pa sad vi vidite koliko vas kosta pusenje, a da ne pominjem zdravlje...

HM ... ja ne pušim, imam 30 godina .... po gornjoj statistici možemo doći do zaključka da ću za 10 godina biti bogatija za čitavih 64 miliona dolara. WOW ... PA JA ĆU BITI MILIONERKA ... URA URA URA :lol:

He, he...jos jedan dobar razlog zasto je dobro sto si mi ti kuma... :wink:

e sto se tice racunice... to mu dodje kao 3000 mesecno na cigare puta 12 36000 prve godine i onda plus 15% za sledecu i tako se povecava 20 godina. i onda se dobije taj broj... a 15% je 10% inflacija i 5% rast....

znaci prva godina 36000 druga 41400 treca 47610 i tako dvadeset godina.... i eto sume...

Pusenje - uh!!!!!!!!!!!ja sam bivsi pusac i mogu vam reci da se super osecam.Al za malo.Kod mene u kancelariji svi purnjaju kao indjanske babe i poslednjih dana umirem.Ne znam stvarno sta da radim. Ostavila sam cigare posle 13 god pusenja jer su mi jako smetale i bilo mi je lose od njih.Sada se opet trujem ali ne svojevoljno i bas mi nije dobro.Otrovali su me danas.Kad ce vise da izadje zakon da se zabrani tim samozivim stvorovima da puse po kancelarijama?Razumem da neko popusi par cigareta,ali da sprzi celi paklu za par sati,a ako je je vise njih!!!!!!!Ja nisam nikada pusila u prostoriji ako je nekom smetalo.Uvek sam izlazila napolje,jer sam razumela da ljudima stvarno smeta dim.
Mozda ce sad mnogi da me pljuju zbog ovoga,ali bas me briga.Neki puse,a neki se guseeeeeeeeeeeeeeee :? :shock:

Posto sam veeelika skrtica za cigare ne bih nikad dao ni dinar da kostaju...Uvek nadjem nesto drugo da kupim jer znam da kad te cigare ispusim nista od njih ne ostane sem dima i onog chuda sto mi je na i u plutjima.E zato nisam nikad cigaru u usta stavio a imao sam uvek prilike da ih nabavim,i moj deda i moj otac su vatreni pusaci... :)

I ja imam pusackog staza 10 godina. Naravno, svesna sam posledica i koliko je to odvratno, stetno i neprijatno ljudima koji nisu pusaci. Nepusace uvek ispostujem tj. ne pusim u zatvorenim i malim prostorijama, sto sam primetila da mnogima predstavlja posebno zadovoljstvo. Recimo, uzasavam se kada vidim da ljudi puse u liftu, kolima i sl. Dakle, uzivam u svom poroku i uzivacu sve dok ne shvatim da jutarnja kafa moze biti podjednako dobra i bez cigarete, ali nikada ne ugrozavam time ljude oko sebe.

Fency_Killer:
svaka popusena cigareta skracuje zivot za 7min.,a dobar sex produzava za 15min.,znaci,pusaci je**te se da bi ste preziveli :D

ponekad dnevno popusim 4 pakle...uzas...proracunao sam da cu ziveti do svoje 44.godine...

Koliko ti onda sexa treba da nadoknadis izgubljeno s te 4 pakle, zamisli!? :wink:

BTW, pusim vec 16-17 godina i odlucila sam da prestanem! Pocinjem 15. septembra ( dotle psihicki razradjujem i utvrdjujem odluku ) :lol:

NaraYan:
A el ste pushili cigare nekad???
Poneo sam ja jednom na exkurziju na Kop 3 cigare...
I mi popaljeni mentoli uzeli da uvlacimo dim u pluca...Ljudi ja ne mogu da vam opisem taj osecaj! :shock: Pluca vam se skroz zalede,oci vam zasuze,odjednom vam muka...brrrrrrrrrrr...FUJ!!!
Rekao sam tompus nikad vise! :x

Back