Пушачи

Познато је да одавнина људи користе дуван, да пуше, иако знамо да је више штетан но користан, како за кога... :)

- Шта мислите о људима који пуше?

- Да ли пушење утиче на психу и како? Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача?

- Из којих разлога људи пуше?

- Да ли по вама постоје категорије пушача, и који су њихови разлози коришћења дувана?
-puse jer nemaju karakter dovoljno cvrst da prestanu, jer ako su jednom zapalili i navukli se na cigare i "predali se " zivotu da tako do karja zive!
ne razmisljaju da uzmu stvar u svoje ruke i odluce cvrsto, preseku u svojoj glavi da to ostave, jer to je porok koji ubija i dusu i telo, bolest zavisnost ( ako gledamo sa duhovne strane) a dusa je najbitnija.
takodje zelim reci, zenama, majkama buducim koje su pusaci!!! da vec plod svoj truju, oko sebe ljude...
-Iz onda svega ovoga iznad recenoga vidi se i zakljucuje da su manje pametni i inteligentniji od Ne pusaca.
-Puse je rmisle da tako mogu "smiriti zivce" da to im je opravdanje, ili tipa ne znaju sta ce sa rukama,,,radi i zaposli ruke pa ces znati sta ces sa rukama...to su samo glupa opravdanja koje izgovaraju,,, i opravdavaju se pred drugima... a u stvari su slabici jer nece, ne zele i ne trude se da to ostave.
Apel svima, sad postoje mnogo nacina i sredstava kako da se pusenje ostavi, tabletice, flasteri, i najbitnije kad resite da ostavite duvan budite cvrstog stava i ne zapalite nikada NIKADA vise ni jednu jedinu cigaretu. Ispovest kod svestenika za to, i Bog ce vam pomoci da odolevate iskusenju.

-puse jer nemaju karakter dovoljno cvrst da prestanu, jer ako su jednom zapalili i navukli se na cigare i "predali se " zivotu da tako do karja zive!
ne razmisljaju da uzmu stvar u svoje ruke i odluce cvrsto, preseku u svojoj glavi da to ostave, jer to je porok koji ubija i dusu i telo, bolest zavisnost ( ako gledamo sa duhovne strane) a dusa je najbitnija.
takodje zelim reci, zenama, majkama buducim koje su pusaci!!! da vec plod svoj truju, oko sebe ljude...
-Iz onda svega ovoga iznad recenoga vidi se i zakljucuje da su manje pametni i inteligentniji od Ne pusaca.
-Puse je rmisle da tako mogu "smiriti zivce" da to im je opravdanje, ili tipa ne znaju sta ce sa rukama,,,radi i zaposli ruke pa ces znati sta ces sa rukama...to su samo glupa opravdanja koje izgovaraju,,, i opravdavaju se pred drugima... a u stvari su slabici jer nece, ne zele i ne trude se da to ostave.
Apel svima, sad postoje mnogo nacina i sredstava kako da se pusenje ostavi, tabletice, flasteri, i najbitnije kad resite da ostavite duvan budite cvrstog stava i ne zapalite nikada NIKADA vise ni jednu jedinu cigaretu. Ispovest kod svestenika za to, i Bog ce vam pomoci da odolevate iskusenju.

svi ce oni u pakao,zar nije tako?

Очигледно да си духовно слеп. :)

Пушење има и те како везе са духовношћу, и то позитивне, наравно не код сваке особе и у сваком случају... :)

Kada argument prelazi na ''Greh je'', tu se vidi koliko je sati.

Čovek dnevno prekrši trideset grehova, a da toga nije ni svestan. Šta sada, treba da se svi zamonašimo i da pobegnemo od porodice možda? Ne volim kada neko bogohuli samo da bi zadovoljio svoju sujetu jer mu smetaju cigarete.
Čoveka dnevno bombarduju daleko štetnije materije i energije nego li što je to duvan. Da bi danas živeo zdravo moraš da odeš na neku planinčugu i da se zatvoriš u brvnaru gajeći svoje voće i povrće. Više bacila pokupiš u 30kecu nego li grozota preko cigarete.

Čoveka dnevno bombarduju daleko štetnije materije i energije nego li što je to duvan.
Dokaz?

Pored toga nije uporedivo bilo kakvo industrijsko zagađenje sa duvanskim.
Kada bi nestala industrija vratili bismo se u vreme pre kosovske bitke.
Kada bi nestao duvanski dim ne bi se desilo ništa loše!

Kada argument prelazi na ''Greh je'', tu se vidi koliko je sati.

Čovek dnevno prekrši trideset grehova, a da toga nije ni svestan. Šta sada, treba da se svi zamonašimo i da pobegnemo od porodice možda? Ne volim kada neko bogohuli samo da bi zadovoljio svoju sujetu jer mu smetaju cigarete.
Čoveka dnevno bombarduju daleko štetnije materije i energije nego li što je to duvan. Da bi danas živeo zdravo moraš da odeš na neku planinčugu i da se zatvoriš u brvnaru gajeći svoje voće i povrće. Više bacila pokupiš u 30kecu nego li grozota preko cigarete.

Ne tandaraj.

- - - - - - - - - -

Очигледно да си духовно слеп. :)

Пушење има и те како везе са духовношћу, и то позитивне, наравно не код сваке особе и у сваком случају... :)

Ne mlati.

ci.gif

Stil života za upućene. Postoje oni koji preteruju, postoje oni koji to rade gospodski i odmereno. Tu se krije čitava filozofija i užitak koji se graniči sa hedonizmom. Bolje je kupiti jednu dobru cigaru, nego 30 paklica granja.

Sa dve "Kohibe" si Emilijano Zapata u svom šoru...
I šire !

Da ali ne zbog pušenja nego zbog silovanja nepušača.

Da nije tog silovanja, koga bi bilo briga da li puše i zašto?

Ala si ti zatucan..bok te..
Znaš li samo kakve zlotvore znam...koji ne puše, ne piju, poooste i kada nije vreme postu.....kafa im je porok.
Elem....ratni profiteri...lopovi i kriminalci...arkanovci i cecilijanci...kristijanci....psovači....i svi, alo svi bogomoljci i bogomoljke.......tako da ako ti s*r*n*daš o pušenju cigareta kao grehu...mogu odmah znati i misliti ko si...malo sam promašila temu....a i glupa je...

Poslednja izmena:
Ala si ti zatucan..bok te..
Znaš li samo kakve zlotvore znam...koji ne puše, ne piju, poooste i kada nije vreme postu.....kafa im je porok.
Elem....ratni profiteri...lopovi i kriminalci...arkanovci i cecilijanci...kristijanci....psovači....i svi, alo svi bogomoljci i bogomoljke.......tako da ako ti s*r*n*daš o pušenju cigareta kao grehu...mogu odmah znati i misliti ko si...malo sam promašila temu....a i glupa je...

To što postoje ratni zločinci i ubice ne umanjuje činjenicu u svakodnevnom silovanju nepušača.

Mogu li ja svakog dana da te pljunem na ulici i da ti kažem "Dobro je što te neko nije silovao ili ubio"?

Da ali ne zbog pušenja nego zbog silovanja nepušača.

Da nije tog silovanja, koga bi bilo briga da li puše i zašto?
Ako ja sam pusim, i znam da u prostorji gdje su nepusaci oni udisu stvar koju ja tako volim da udisem, onda to nije silovanje jer
1. bilo bi silovanje prema meni da se radi njih odreknem necega sto smatram korisno, zasto da radi njih silujem sebe? Kad su oni glupi i ne puse...
(2. ako bi bilo silovanje, onda bi to bilo silovanje neko koje zelim i sam sebi, tako da to nije silovanje)
3. ja mogu njih da krivim sto i oni ne puse pa da se sem svog dima napusim i njihovog, iz prostorije

Poslednja izmena:
Odakle tolika netrpeljivost prema pusacima? Ja prvi ne podnosim duvanski dim i mrzim kada smrdim na dim, a i smeta mi poprilicno, ali po komentarima ispade da su pusaci gori najgori ljudi na svetu. Ko da niko nema rodjaka, prijatelja, nekog u porodici, krugu prijatelja ko je pusac, ko je ok osoba, dobra osoba, sa eto, po misljenju nas napusaca, losom navikom.

Mozda ja tako mislim jer nemam neki kontakt sa pusacima, a ako imam to je sat-dva maksimalno, i tih sat-dva psujem kada dodjem kuci koliko mi dim smeta, ali sta da radim. Mozda bi mi misljenje bilo drugacije da sam svakodnevno okruzen pusacima, ne znam.

Ako ja sam pusim, i znam da u prostorji gdje su nepusaci oni udisu stvar koju ja tako volim da udisem, onda to nije silovanje jer
1. bilo bi silovanje prema meni da se radi njih odreknem necega sto smatram korisno, zasto da radi njih silujem sebe? Kad su oni glupi i ne puse...
(2. ako bi bilo silovanje, onda bi to bilo silovanje neko koje zelim i sam sebi, tako da to nije silovanje)
3. ja mogu njih da krivim sto i oni ne puse pa da se sem svog dima napusim i njihovog, iz prostorije
Upravo o tome i jeste reč: pušači su bahati, bezobzirni, bezobrazni, siledžije i silovatelji.
Stavljaju sebe u centar sveta, rade ono što im se prohte, svi ostali neka pocrkaju - šta se to njih tiče!

Odakle tolika netrpeljivost prema pusacima? Ja prvi ne podnosim duvanski dim i mrzim kada smrdim na dim, a i smeta mi poprilicno, ali po komentarima ispade da su pusaci gori najgori ljudi na svetu. Ko da niko nema rodjaka, prijatelja, nekog u porodici, krugu prijatelja ko je pusac, ko je ok osoba, dobra osoba, sa eto, po misljenju nas napusaca, losom navikom.

Mozda ja tako mislim jer nemam neki kontakt sa pusacima, a ako imam to je sat-dva maksimalno, i tih sat-dva psujem kada dodjem kuci koliko mi dim smeta, ali sta da radim. Mozda bi mi misljenje bilo drugacije da sam svakodnevno okruzen pusacima, ne znam.
Nije netrpeljivost prema pušačima zbog pušenja - to je njihova stvar.
Netrpeljivost je zbog njihove bahatosti, bezobzirnosti, bezobrazluka i nasilništva. Kada bi oni pušili sami niko im reč ne bi rekao!
Za njih je normalno da prinude sve oko sebe da udišu duvanski dim - za nepušače to ne može biti normalno!

Ranije je, u Bravarevo vreme, sličan zakon postojao ali je malo ko i znao za njega. Tada sam imao priliku da budem prisutan kada u dečju bolničku sobu ulazi čovek u belom mantilu sa upaljenom cigaretom u ustima!
Moj je sin tu ležao zbog upale pluća - nije još bio pošao u školu.
Šta reći o tom pušaču?
Da je dobar čovek?
Ma nemoj!

Bok te mazo....gde ti ode.....zapali koju...možda se prosvetliš...okadiš....

Zanimljivi su su ljudi koji ne priznaju nijednu analogiju i svaki slučaj im je poseban i jedinstven, i samo oni znaju kako se pravilno tumači....na svako argumentovanje pokušavaju da ismeju sagovornika - iako to izgleda jadno, a ne smešno, oni su zadovoljni jer su svima pokazali kako su pametni.

- - - - - - - - - -

Vazduh je materija bez koje ne možemo da preživimo duže od tri minuta. Kad ti neko zagađuje tu osnovnu materiju, esencijalnu za život, imaš prava da budeš besan.

Zanimljivi su su ljudi koji ne priznaju nijednu analogiju i svaki slučaj im je poseban i jedinstven, i samo oni znaju kako se pravilno tumači....na svako argumentovanje pokušavaju da ismeju sagovornika - iako to izgleda jadno, a ne smešno, oni su zadovoljni jer su svima pokazali kako su pametni.

- - - - - - - - - -

Vazduh je materija bez koje ne možemo da preživimo duže od tri minuta. Kad ti neko zagađuje tu osnovnu materiju, esencijalnu za život, imaš prava da budeš besan.

Ako ti je duvanski dim najveći problem u životu......ti si ili u teškom problemu ili jako srećan čovek (onako budalasto)

Ako ti je duvanski dim najveći problem u životu......ti si ili u teškom problemu ili jako srećan čovek (onako budalasto)

Što znači da nepušačima dim ne sme da bude problem, jer su onda budale. Čak i ako im nije najveći problem, opet su budale.

Opet imamo samo vređanje istim intenzitetom kojim pušači konstantno truju ostale. Sama potvrđuješ tvrdnju da su pušači obične siledžije kojima nije bitno kako se ljudi oko njih osećaju dok ih truju.

Razmišljala sam jesam li manje inteligentna od prosečno pametnih nepušača.
Nisam došla ni do kakvih zaključaka. Može biti da sam nedovoljno pametna za takve zaključke? Drugim rečima, prosečan pušač je prosečno glup ili prosečno pametan. Pošto sam ja strastveni pušač, strastveno sam neinteligentna. Dugogodišnje pušenje ispunilo mi je mozak duvanskim dimom i – kvrc! – prvo mi je pregoreo jedan osigurač u glavi, zatim drugi, pa treći, i sad razmišljam na leru. S druge strane, ne mogu se setiti jesam li bila pametnija pre nego što sam propušila. Verovatno nisam, zbog same činjenice što sam propušila. Postati zavisan od cigareta = biti glup.
ne znaci nikako glup znaci u nekom svom ubedjenju plus zavistan,slab,znaci da bi radije da ne razmisljaju o posledicama,i da ih ne uzimaju ozbiljno,i da ironicno i na druge nacine ismejavaju tudje stavove usmerene protiv cigareta,i znaci biti kerles prema svom zdravlju...

Osim što smo manje pametni od nepušača, mi pušači smo i ružniji od njih. Ten nam je očajan, smrdimo, prsti su nam žuti, ranije se zbrčkamo, kraće živimo.
pa ako hoces bas cigare uticu i na ten itd...i da cesto smrde moj brat svaki put provetrava jaknu kad se vrati od drugara jer mu tamo svi puse,i oseca se

aaaaaZatim, lošiji smo kao ljudi: egoistični (dim naše cigarete davi nepušače u radijusu od nekoliko kilometra),
problem je sto svako ko krene da pusi a pritom prica sa tobom te uvlaci u svoj oblak dima,to sto vti volis svoj oblacic ne znaci da ga dr vole....da ne pricam u kom problemu su oni u zatvorenim prostorijama na poslu koji rade sa pusacima(da se ne lazemo ne postuje se svuda zabrana pusenaj u zatvorenom svuda)
drugo niko ne kaze e to su zle osobe,al nije lepo paliti pored nekog kome to smeta,ako ti to nije zavisnost onda vec mozes da se strpis do kasnije;)

zanemarujemo zdravlje bližnjih koji imaju tu nesreću da žive sa nama,
zavisi kako ko,imas pusace koji postuju okolinu,ili odu puse na terasi itd...i necu ja da umrem ali da mozes da utices na moje zdravlje kad bi svaki dan blejala u radnoj rostoriji punoj dima(al to su bas ektremi koji u danasnje vreme i nema toliko),ovako ne posebno ako te vidim jednom mesecno,ali recimo da bas mogu da uticu mogu i to trudnice koje puse
http://www.webmd.com/baby/smoking-during-pregnancy
If your health isn't enough to make you quit smoking, then the health of your baby should be. Smoking during pregnancy affects you and your baby's health before, during, and after your baby is born. The nicotine (the addictive substance in cigarettes), carbon monoxide, and numerous other poisons you inhale from a cigarette are carried through your bloodstream and go directly to your baby. Smoking while pregnant will:

Lower the amount of oxygen available to you and your growing baby.
Increase your baby's heart rate.
Increase the chances of miscarriage and stillbirth.
Increase the risk that your baby is born prematurely and/or born with low birth weight.
Increase your baby's risk of developing respiratory (lung) problems.
Increases risks of birth defects.
Increases risk of Sudden Infant Death Syndrome.
The more cigarettes you smoke per day, the greater your baby's chances of developing these and other health problems. There is no "safe" level of smoking while pregnant.
,ili roditelji koji puse pored dece i deca im odrastaju u dimu.....
i stvarno vec me nervira cela ova tvoja ironicna mi smo zli ubicemo vas postavka

rasipnici smo jer bacamo novac na cigarete.
tvoja stvar sta ces sa novcem..meni je to bacanje para al svako imapravo svoje pare da trosi kako hoce...

Premda smo sebični,
oooozbiljno dokle vise sa ovakvim tonom poruke??niko nije rekao da ste najgore zlo sveta,vec da treba da promenite neko ponasanje prema drugima(ako necete zbog sebe da prestanete,bar birajte gde pusiti zbog drugih)
i nece tvoj stav dobiti na snazi ako preuvelicavas t...

istovremeno smo i mazohisti: znamo da ćemo, 100%, dobiti rak pluća,
niko nije rekao 100%,ali mozes(a to sve jos zavisi i od dr cinalaca tipa kolicne cigara itd..),4300 godisnje oboli od raka pluca,16000 ih umre..

ali samoubilački palimo cigaretu za cigaretom. Mi smo slabići, jer nećemo da prestanemo s pušenjem. Koliko god tvrdili da uživamo u pušenju, uvek se nađe neko da nam kaže kako mi to, u stvari, ne želimo.
pa uglavnom nece jer im je to nacin da se izbore sa stesom,onda navika,onda zavisnost,i ne misle e ja cu da dobijem rak,meni se to nikad nece desiti,oni nepusaci nemaju pojma,zasto bi uopste prestao sa cigarama,to mi vise pomaze nego odmaze...
msm.....svako moze da uadi sta zeli al za to mu je potrebna jaaaka volja i jak razlog u koji veruje...evo moj cale je prestao pre deset godina da pusi a ceo zivot je cepao cigare...
e sad meni je problem kod pusaca postojanje ri verovanje u razlog za presdtanak,i volja da se to sprovede u delo...ljudi bi kao i za druge stvari(ne samo cigare) da ne razmisljaju o negativnoxtima vec da nastave svoje ponasanje jer im je tako lepo...ko sisa zdravlje jescu i bicu ko lopta,ko sisa zdravlje pusicu....

Nepušači bolje od pušača znaju šta pušači žele. Takođe smo i nepismeni i nekulturni. Ne umemo da pročitamo upozorenje na paklici cigareta koje se – gle čuda! – još uvek legalno prodaju, baš kao i dezodoransi, osveživači vazduha i „Tigar“ lepak. Umesto da pljujemo – kao sav ostali, normalan nepušački svet, po ulici, mi gutamo, u strahu da će nas komunalna policija, pošto identifikuje pušački šlajm, optužiti za terorizam.

Naravno da postoje kategorije pušača.
1. Pušači koji zavijaju cigarete i filuju ih domaćim duvanom
2. Pušači koji kupuju jeftine cigarete
3. Pušači koji kupuju skupe cigarete
4. Pušači koji puše lule
5. Pušači koji puše cigare (posebna kategorija, koja se vezuje za političke lidere: Kastro, Tito, Če, Čerčil; i da nema Čerčila, ozbiljno bih razmotrila mogućnost da su kubanske cigare svojstvene komunistima z:shock:)
6. Pušači koji puše samo uz kafu (tzv. grebatori z:mrgreen:)
7. Pušači koji pućkaju
8. Povremeni pušači (ostavljaju duvan na svaka 2-3 meseca)
9. Bivši pušači (ubedljivo najgora kategorija, tzv. „psihički zavisnici“, koja tačno u dan i sat zna kada je popušila poslednju cigaretu i svakog dana vas o tome informiše)
10.imas i bivse pusace koji nikog ne smaraju;):*

Vremena su takva da smo mi, pušači, diskriminisani. Uskoro ćemo moći da pušimo samo u za to predviđenom ćošku neke zabačene ulice. Staviće nas u geto, ili u lazaret. Nepušači će nam dolaziti u posetu, ukoliko to ne bude kršilo zakon, samo sa gas maskama. Dobićemo i šifru: periculosum insanum : consectetuer addict. Obeležiće nas trakom oko mišice, na kojoj će biti nactana mrtvačka glava. Svako, ko nas ulovi u za nas zabranjenim zonama, imaće pravo da nas upuca. Izlagaće nas, rasporenih grudi, na časovima biologije, da deca vide na šta liče pluća tih užasnih neprijatelja napredne civilizacije – pušača.
Tu diskriminaciju na svojoj koži osetili su i Hemfri Bogart i Džon Vejn, i prevrću se u grobu zato što su im moralisti i branioci zdravih pluća sveopšte populacije isekli kadrove iz filmova u kojima oni puše. Fali mi ona Lorin Bekol koja graciozno pali cigaretu u muštikli, ili Marlen Ditrih kojoj cigareta zavodljivo visi iz ugla usana. Nema više nijednog noar filma u kojima glavni junaci puše, čak ni posle seksa. Tuga. z:(
Svako se nađe da nam soli pamet šta treba da radimo sa svojim zdravljem i, naročito, sa svojim novcem. „Za te pare koje si tokom pet godina dao na cigarete, mogao si da kupiš mercedes!“ (Mercedes je, naime, zdraviji, tj. nikom ne šteti.) „Jesi li ti nepušač?“ „Jesam.“ „A gde ti je mercedes?“
„Ti si loš, sebičan čovek zato što pušiš“, kaže pušaču nepušač koji se takođe može svrstati u neku od kategorija: nepušač alkoholičar, nepušač narkoman, nepušač od 250 kg, nepušač zlostavljač, nepušač koji trguje radioaktivnim otpadom, nepušač pedofil, nepušač silovatelj, nepušač taliban. Naravno, u kafani, u kojoj nije dozvoljeno pušenje, svi su naizgled jednaki. Možda ćemo moći da pušimo džoint, ali cigarete – nikako!
po meni je malo vise bezosecajan tj bezobziran covek onaj koji me gusi svojim dimom,ako ces da pusis extara pusi ali kad si sam ili kad si sa drugim pusacima...
ako tebi to ne smeta i mislis da je ok ne znaci da meni ne smeta...

srbija-statistika.gif

da li zelite da budete u onih 4300 godisnje sto obole ili onih 16000 sto umru?

- - - - - - - - - -

evo da ti opisem kako to deluje da bolje razumes:
zamisli izadjes sa nekim i neko te na svake dve sekunde prska sa smrdljivim dezodoransom u facu,a problem je sto se vecna jos pavi fina umesto da kaze duvaj na dr stranu ili ne pali kad si u mom prisustvu oni se smeskaju jer nece da uvredeonog sto pusi.......

Back