Пушачи

Легенда_001

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.283
Познато је да одавнина људи користе дуван, да пуше, иако знамо да је више штетан но користан, како за кога... :)

- Шта мислите о људима који пуше?

- Да ли пушење утиче на психу и како? Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача?

- Из којих разлога људи пуше?

- Да ли по вама постоје категорије пушача, и који су њихови разлози коришћења дувана?

...o pusacima mislim samo jedno,
ako oni ne misle o sebi
i svom odnosu prema sebi
to je licna stvara
ali odnos prema nepusacima
je nesto sto zaista ne razumijem
Pusac nikad nema u viziru nepusaca pored sebe
ili prostoriju
i postovanje same prostorije
u kojoj se zivi ili auto -prostor...
...indolentnost prema drugima
meni je uvijek interesantna
i neobjasnjiva...
...ljudi kad im nesto odgovara , njihovoj psihi
i ako znaju da time drugog iritiraju
a ovi ne reaguju
prelaze to ni njima nije jasno kako...
..to me polje uvijek interesovalo
jer,
nijesam nikad mogao pusiti i ako sam pokusavao
a zivotni radni prostor uvijek mi je vezan za duvanisanje
i razlikujem kafansko pusenje,
u autu pusenje
u stanu ili kuci...
...za pusace sve je to nevazno
vazno je da oni svoje provedu...
i,
nikad ne mogu shvatiti tu ovisnost
koja uopste ne povlaci i paznju
i zakonitost isto bi da prevare i ne pitajuci prisutne nepusace...
...zaista mi je zao sto pusace shvatam kao samozive osobe
normalno,- sto se pusenja tice...
mislim,
da i njima to nije jasno...

Ljudi puse zato sto su zavisni od 5000 aditiva dodatih u cigarete.
I ovo gore navedeno je tacno , postao sam pusac samo zato sto na poslu nemilice i bezobzirno svi puse .Vise puta sam im skretao paznju i na kraju jednu po jednu .

Poslednja izmena:
Ljudi puše zato što su zavisni od nikotina...
У вечини случаја нетачно. :)

- - - - - - - - - -

...o pusacima mislim samo jedno,
ako oni ne misle o sebi
i svom odnosu prema sebi
to je licna stvara
ali odnos prema nepusacima
je nesto sto zaista ne razumijem
Pusac nikad nema u viziru nepusaca pored sebe
ili prostoriju
i postovanje same prostorije
u kojoj se zivi ili auto -prostor...
...indolentnost prema drugima
meni je uvijek interesantna
i neobjasnjiva...
...ljudi kad im nesto odgovara , njihovoj psihi
i ako znaju da time drugog iritiraju
a ovi ne reaguju
prelaze to ni njima nije jasno kako...
..to me polje uvijek interesovalo
jer,
nijesam nikad mogao pusiti i ako sam pokusavao
a zivotni radni prostor uvijek mi je vezan za duvanisanje
i razlikujem kafansko pusenje,
u autu pusenje
u stanu ili kuci...
...za pusace sve je to nevazno
vazno je da oni svoje provedu...
i,
nikad ne mogu shvatiti tu ovisnost
koja uopste ne povlaci i paznju
i zakonitost isto bi da prevare i ne pitajuci prisutne nepusace...
...zaista mi je zao sto pusace shvatam kao samozive osobe
normalno,- sto se pusenja tice...
mislim,
da i njima to nije jasno...
Ако си дуже време непрекидно у друштву пушача, обрати пажњу када пушач више пуши, кад мање, кад непуши, и стећи ћеш нека сазнања... :)

- - - - - - - - - -

Ljudi puse zato sto su zavisni od 5000 aditiva dodatih u cigarete.
I ovo gore navedeno je tacno , postao sam pusac samo zato sto na poslu nemilice i bezobzirno svi puse .Vise puta sam im skretao paznju i na kraju jednu po jednu .

Нетачно.
Неконтролишеш себе, и незнаш разлоге због којих пушиш. :)

- - - - - - - - - -

Ostavio pre 4 godine, pusio sam pola zivota.
Похвално, савладао си зло. :)

Što da mislim o nekome tko svjesno uništava svoje zdravlje, opravdavajući to nervozom, svojevrsnim sredstvom smirivanja, sredstvom za održavanje vitke linije, užitkom bez kojeg se ne može...itd...itd...čula sam raznih "opravdavanja" zašto ne mogu bez cigare... ništa drugo nego slab karakter i slaba osvještenost o vlastitom postojanju.

Познато је да одавнина људи користе дуван, да пуше, иако знамо да је више штетан но користан, како за кога... :)

- Да ли пушење утиче на психу и како?

Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача?

- Да ли по вама постоје категорије пушача, и који су њихови разлози коришћења дувана?

oni koji manje puse i vise..
oni sto se lazu i sto se ne lazu(svesnoautodestruktivni i oni sto se zavaravaju da nece njih nikad sjebati cigara)
oni sto imaju obzira prema nepusacima i oni sto nemaju.i
posebna izdvojena najgora kategorija:
oni sto puse dok drze dete u rukama i oni sto to ne rade...
i trudnice koje puse...
brate skoro sam videla par napolju drzi on dete u rukama ona gira kolica oboje cepaju cigare...majke mi mi je doslo da ih bijem...al trudnicu da vidim da pusi pa ubila bi se...

Poslednja izmena od moderatora:
Pusaci su infantilni,neodgovorni,bez samopouzdanja.Nedorasli.Aljkavi.

Ama bas nista nema pozitivno u tome.
"Грешка у корацима"... :)

Да ли има неке везе пушење са Богом, Божијом Промисли? :)

- - - - - - - - - -

Što da mislim o nekome tko svjesno uništava svoje zdravlje, opravdavajući to nervozom, svojevrsnim sredstvom smirivanja, sredstvom za održavanje vitke linije, užitkom bez kojeg se ne može...itd...itd...čula sam raznih "opravdavanja" zašto ne mogu bez cigare... ništa drugo nego slab karakter i slaba osvještenost o vlastitom postojanju.
Поштована,

имате погрешно мишљење, и представу о вечини пушача. :)

Размислите о правим разлозима зашто неко пуши, и које би категорије пушача могле постојати... :)

Poslednja izmena od moderatora:

- Да ли пушење утиче на психу и како? Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача?

Људи се не деле на пушаче и непушаче, већ по другим, битнијим особинама.

Као што рекох на оној теми, међу њима има, као и у свему другом, добрих и лоших људи. Неки су увиђавни, неки бахати. Неки интелигентни, неки глупи.

А такође кало тамо рекох, сва зависност долази - из главе.

- - - - - - - - - -

П. С.
Јеси ли ти пушач?

- Шта мислите о људима који пуше? sve najgore

- Да ли пушење утиче на психу и како? Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача? manje sposobni ocigledno jedna ruka im je zauzeta,nervozni i agresivni,nepouzdani i nestabilni,pametni sigurno nisu kad se truju i druge ugrozavaju,tek bacanje para

- Из којих разлога људи пуше? nesigurnost i komplex nize vrednosti

- Да ли по вама постоје категорије пушача, и који су њихови разлози коришћења дувана? zavisnost i manjak volje da ostave

Поштована,

имате погрешно мишљење, и представу о вечини пушача. :)

Размислите о правим разлозима зашто неко пуши, и које би категорије пушача могле постојати... :)

Poštovani,
izvinjavam se što se sa dovoljno pažnje nisam posvetila temi i ušla u njenu suštinu... :)

"Da je Bog želio da smo pušači, imali bi odžake na glavi"...izreka dragog mi prijatelja... :)

Људи се не деле на пушаче и непушаче, већ по другим, битнијим особинама.

Као што рекох на оној теми, међу њима има, као и у свему другом, добрих и лоших људи. Неки су увиђавни, неки бахати. Неки интелигентни, неки глупи.

А такође кало тамо рекох, сва зависност долази - из главе.

- - - - - - - - - -

П. С.
Јеси ли ти пушач?
Неделим ја људе, погрешно си ме разумела... :)

Питање је, из којих разлога људи пуше, категорисање пушача у том домену, а не у домену поделе људи као људи, итд... :)

Да, јесам пушач, већ дуги низ година. :)

- - - - - - - - - -

- Шта мислите о људима који пуше? sve najgore

- Да ли пушење утиче на психу и како? Мислите ли да су пушачи мање паметни/интелигентни од непушача? manje sposobni ocigledno jedna ruka im je zauzeta,nervozni i agresivni,nepouzdani i nestabilni,pametni sigurno nisu kad se truju i druge ugrozavaju,tek bacanje para

- Из којих разлога људи пуше? nesigurnost i komplex nize vrednosti

- Да ли по вама постоје категорије пушача, и који су њихови разлози коришћења дувана? zavisnost i manjak volje da ostave
Покушај сад да процениш себе, пробај бар мало да "добациш"... :lol:

- - - - - - - - - -

Pusaci su beskorisna masa.
Jos gore. Pusaci su stetocine.
:roll:

Пртиш ли себе? :)

Да ти помогнем ја као пушач, промашио си један пост, ниси одговорио на питање... :)

- - - - - - - - - -

Poštovani,
izvinjavam se što se sa dovoljno pažnje nisam posvetila temi i ušla u njenu suštinu... :)

"Da je Bog želio da smo pušači, imali bi odžake na glavi"...izreka dragog mi prijatelja... :)
:zddm2:

Хахаха, слатка си! :lol:

Немогу ти сад дати одговарајући коментар, сачекајмо док други дају своје мишљење, запажање... :)

Razmišljala sam jesam li manje inteligentna od prosečno pametnih nepušača. Nisam došla ni do kakvih zaključaka. Može biti da sam nedovoljno pametna za takve zaključke? Drugim rečima, prosečan pušač je prosečno glup ili prosečno pametan. Pošto sam ja strastveni pušač, strastveno sam neinteligentna. Dugogodišnje pušenje ispunilo mi je mozak duvanskim dimom i – kvrc! – prvo mi je pregoreo jedan osigurač u glavi, zatim drugi, pa treći, i sad razmišljam na leru. S druge strane, ne mogu se setiti jesam li bila pametnija pre nego što sam propušila. Verovatno nisam, zbog same činjenice što sam propušila. Postati zavisan od cigareta = biti glup. Osim što smo manje pametni od nepušača, mi pušači smo i ružniji od njih. Ten nam je očajan, smrdimo, prsti su nam žuti, ranije se zbrčkamo, kraće živimo. Zatim, lošiji smo kao ljudi: egoistični (dim naše cigarete davi nepušače u radijusu od nekoliko kilometra), zanemarujemo zdravlje bližnjih koji imaju tu nesreću da žive sa nama, rasipnici smo jer bacamo novac na cigarete. Premda smo sebični, istovremeno smo i mazohisti: znamo da ćemo, 100%, dobiti rak pluća, ali samoubilački palimo cigaretu za cigaretom. Mi smo slabići, jer nećemo da prestanemo s pušenjem. Koliko god tvrdili da uživamo u pušenju, uvek se nađe neko da nam kaže kako mi to, u stvari, ne želimo. Nepušači bolje od pušača znaju šta pušači žele. Takođe smo i nepismeni i nekulturni. Ne umemo da pročitamo upozorenje na paklici cigareta koje se – gle čuda! – još uvek legalno prodaju, baš kao i dezodoransi, osveživači vazduha i „Tigar“ lepak. Umesto da pljujemo – kao sav ostali, normalan nepušački svet, po ulici, mi gutamo, u strahu da će nas komunalna policija, pošto identifikuje pušački šlajm, optužiti za terorizam.

Naravno da postoje kategorije pušača.
1. Pušači koji zavijaju cigarete i filuju ih domaćim duvanom
2. Pušači koji kupuju jeftine cigarete
3. Pušači koji kupuju skupe cigarete
4. Pušači koji puše lule
5. Pušači koji puše cigare (posebna kategorija, koja se vezuje za političke lidere: Kastro, Tito, Če, Čerčil; i da nema Čerčila, ozbiljno bih razmotrila mogućnost da su kubanske cigare svojstvene komunistima z:shock:)
6. Pušači koji puše samo uz kafu (tzv. grebatori z:mrgreen:)
7. Pušači koji pućkaju
8. Povremeni pušači (ostavljaju duvan na svaka 2-3 meseca)
9. Bivši pušači (ubedljivo najgora kategorija, tzv. „psihički zavisnici“, koja tačno u dan i sat zna kada je popušila poslednju cigaretu i svakog dana vas o tome informiše)

Vremena su takva da smo mi, pušači, diskriminisani. Uskoro ćemo moći da pušimo samo u za to predviđenom ćošku neke zabačene ulice. Staviće nas u geto, ili u lazaret. Nepušači će nam dolaziti u posetu, ukoliko to ne bude kršilo zakon, samo sa gas maskama. Dobićemo i šifru: periculosum insanum : consectetuer addict. Obeležiće nas trakom oko mišice, na kojoj će biti nactana mrtvačka glava. Svako, ko nas ulovi u za nas zabranjenim zonama, imaće pravo da nas upuca. Izlagaće nas, rasporenih grudi, na časovima biologije, da deca vide na šta liče pluća tih užasnih neprijatelja napredne civilizacije – pušača.
Tu diskriminaciju na svojoj koži osetili su i Hemfri Bogart i Džon Vejn, i prevrću se u grobu zato što su im moralisti i branioci zdravih pluća sveopšte populacije isekli kadrove iz filmova u kojima oni puše. Fali mi ona Lorin Bekol koja graciozno pali cigaretu u muštikli, ili Marlen Ditrih kojoj cigareta zavodljivo visi iz ugla usana. Nema više nijednog noar filma u kojima glavni junaci puše, čak ni posle seksa. Tuga. z:(
Svako se nađe da nam soli pamet šta treba da radimo sa svojim zdravljem i, naročito, sa svojim novcem. „Za te pare koje si tokom pet godina dao na cigarete, mogao si da kupiš mercedes!“ (Mercedes je, naime, zdraviji, tj. nikom ne šteti.) „Jesi li ti nepušač?“ „Jesam.“ „A gde ti je mercedes?“
„Ti si loš, sebičan čovek zato što pušiš“, kaže pušaču nepušač koji se takođe može svrstati u neku od kategorija: nepušač alkoholičar, nepušač narkoman, nepušač od 250 kg, nepušač zlostavljač, nepušač koji trguje radioaktivnim otpadom, nepušač pedofil, nepušač silovatelj, nepušač taliban. Naravno, u kafani, u kojoj nije dozvoljeno pušenje, svi su naizgled jednaki. Možda ćemo moći da pušimo džoint, ali cigarete – nikako!

Poslednja izmena:
Razmišljala sam jesam li manje inteligentna od prosečno pametnih nepušača. Nisam došla ni do kakvih zaključaka. Može biti da sam nedovoljno pametna za takve zaključke? Drugim rečima, prosečan pušač je prosečno glup ili prosečno pametan. Pošto sam ja strastveni pušač, strastveno sam neinteligentna. Dugogodišnje pušenje ispunilo mi je mozak duvanskim dimom i – kvrc! – prvo mi je pregoreo jedan osigurač u glavi, zatim drugi, pa treći, i sad razmišljam na leru. S druge strane, ne mogu se setiti jesam li bila pametnija pre nego što sam propušila. Verovatno nisam, zbog same činjenice što sam propušila. Postati zavisan od cigareta = biti glup. Osim što smo manje pametni od pušača, mi pušači smo i ružniji od njih. Ten nam je očajan, smrdimo, prsti su nam žuti, ranije se zbrčkamo, kraće živimo. Zatim, lošiji smo kao ljudi: egoistični (dim naše cigarete davi nepušače u radijusu od nekoliko kilometra), zanemarujemo zdravlje bližnjih koji imaju tu nesreću da žive sa nama, rasipnici smo jer bacamo novac na cigarete. Premda smo sebični, istovremeno smo i mazohisti: znamo da ćemo, 100%, dobiti rak pluća, ali samoubilački palimo cigaretu za cigaretom. Mi smo slabići, jer nećemo da prestanemo s pušenjem. Koliko god tvrdili da uživamo u pušenju, uvek se nađe neko da nam kaže kako mi to, u stvari, ne želimo. Nepušači bolje od pušača znaju šta pušači žele. Takođe smo i nepismeni i nekulturni. Ne umemo da pročitamo upozorenje na paklici cigareta koje se – gle čuda! – još uvek legalno prodaju, baš kao i dezodoransi, osveživači vazduha i „Tigar“ lepak. Umesto da pljujemo – kao sav ostali, normalan nepušački svet, po ulici, mi gutamo, u strahu da će nas komunalna policija, pošto identifikuje pušački šlajm, optužiti za terorizam.

Naravno da postoje kategorije pušača.
1. Pušači koji zavijaju cigarete i filuju ih domaćim duvanom
2. Pušači koji kupuju jeftine cigarete
3. Pušači koji kupuju skupe cigarete
4. Pušači koji puše lule
5. Pušači koji puše cigare (posebna kategorija, koja se vezuje za političke lidere: Kastro, Tito, Če, Čerčil; i da nema Čerčila, ozbiljno bih razmotrila mogućnost da su kubanske cigare svojstvene komunistima z:shock:)
6. Pušači koji puše samo uz kafu (tzv. grebatori z:mrgreen:)
7. Pušači koji pućkaju
8. Povremeni pušači (ostavljaju duvan na svaka 2-3 meseca)
9. Bivši pušači (ubedljivo najgora kategorija, tzv. „psihički zavisnici“, koja tačno u dan i sat zna kada je popušila poslednju cigaretu i svakog dana vas o tome informiše)

Vremena su takva da smo mi, pušači, diskriminisani. Uskoro ćemo moći da pušimo samo u za to predviđenom ćošku neke zabačene ulice. Staviće nas u geto, ili u lazaret. Nepušači će nam dolaziti u posetu, ukoliko to ne bude kršilo zakon, samo sa gas maskama. Dobićemo i šifru: periculosum insanum : consectetuer addict. Obeležiće nas trakom oko mišice, na kojoj će biti nactana mrtvačka glava. Svako, ko nas ulovi u za nas zabranjenim zonama, imaće pravo da nas upuca. Izlagaće nas, rasporenih grudi, na časovima biologije, da deca vide na šta liče pluća tih užasnih neprijatelja napredne civilizacije – pušača.
Tu diskriminaciju na svojoj koži osetili su i Hemfri Bogart i Džon Vejn, i prevrću se u grobu zato što su im moralisti i branioci zdravih pluća sveopšte populacije isekli kadrove iz filmova u kojima oni puše. Fali mi ona Lorin Bekol koja graciozno pali cigaretu u muštikli, ili Marlen Ditrih kojoj cigareta zavodljivo visi iz ugla usana. Nema više nijednog noar filma u kojima glavni junaci puše, čak ni posle seksa. Tuga. z:(
Svako se nađe da nam soli pamet šta treba da radimo sa svojim zdravljem i, naročito, sa svojim novcem. „Za te pare koje si tokom pet godina dao na cigarete, mogao si da kupiš mercedes!“ (Mercedes je, naime, zdraviji, tj. nikom ne šteti.) „Jesi li ti nepušač?“ „Jesam.“ „A gde ti je mercedes?“
„Ti si loš, sebičan čovek zato što pušiš“, kaže pušaču nepušač koji se takođe može svrstati u neku od kategorija: nepušač alkoholičar, nepušač narkoman, nepušač od 250 kg, nepušač zlostavljač, nepušač koji trguje radioaktivnim otpadom, nepušač pedofil, nepušač silovatelj, nepušač taliban. Naravno, u kafani, u kojoj nije dozvoljeno pušenje, svi su naizgled jednaki. Možda ćemo moći da pušimo džoint, ali cigarete – nikako!

Ni trunke samokriticnosti
Eto ovako izgleda odbrana poroka. po svaku cenu.

Pusacka beskrupuloznost.

potpuna predanost svom dzelatu - ubici, duvanu.

Nihilizam bez rezerve.

Malodusnost do konacnog poraza.

Uzivanje u svojoj propasti.

Porok malogradjanstine.
Porok malogradjanstine.
Porok malogradjanstine.

Nisam zapalio pljugu pet-šes godina I sad bih pripalio jednu...Ali ne dam da Bosanci budu tvrdoglaviji od mene...
Pušio sam četrdesetak godina...
Nemam odvojeno mišljenje o pušačima I o nepušačima-drukčije svrstavam ljude,a posebno žemske...z;)
Da je glupo pušenje,uvideo sam odavno,a I nije nešto zanimljivo...Čak ni prijatno...Glupo smokiranje,uvlačenje
dima u pluča...Ybš to...
Ali stvara naviku I beleži se trajno u receptore...
Naravno da savetujem da se ne puši -baš je dosta rizično!
A što se tiče njihove nekulture I bezosećajnosti? Pa...pritisli ih sa svih strana...Ona moja sme I u spavaćoj sobi da ,ovaj...purnja...:hahaha:

Ne mogu to BILIV.....kakve veze ima pušenje cigareta sa sebičnošću i ostalim karakternim osobinama..a prežderavanje, a kockanje, alkoholisnje....a popovi što se raduju na pitanje, kako je pope..."umirucka se umiricka se dobro je"...

Back