Punto dobio 0 zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testu

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svaki se auto može voziti. Ovde nije to pitanje.

Pitanje je kakav je to "proizvođač" koji ne usavršava svoje proizvode i da li nam takav treba?

Pravo pitanje. Ako bismo zeleli da idemo u korak sa razvijenim zapadnim zemljama, ne treba nam.
Ali mi smo decenijama daleko od razvijenih zemalja. A fiat j bas auto za zemlje kao sto smo mi: relativno jeftin krsh, sa jeftinim odrzavanjem, koji moze da te preveze od tacke A do tacke B. A sta ce biti usput, da li ce ta voznja biti udobna, bezbedna, itd., to je tako nebitno prosecnom coveku zemlje kao sto je Srbija, koji razmislja da li ce moci da plati racune i sta ce ostati za hranu kada ih plati, da li ce moci da kupi detetu sta mu treba....
Odgovor bi bio: ne treba nam. Kao sto nam ne treba ni ovakva vlast.
Ali.....tu je...narod ga kupuje, vozi, glasa za Vucica.....sve mu to dodje na isto....

mislim da su oni pristrasni i da favorizuju nemačka vozila...moje mišljenje, možda grešim
Moguće. I pored toga ostaje činjenica da je Punto zastareo.

Ko god hoće da sagleda istinu lako vidi da zahvaljujući Zastavi (kako god da se danas zove) mi imamo najgori vozni park u Evropi a možda i šire.

Da li nam treba fabrika koja, i neposredno i posredno, opterećuje društvo?

Ko god hoće da sagleda istinu lako vidi da zahvaljujući Zastavi (kako god da se danas zove) mi imamo najgori vozni park u Evropi a možda i šire.
Obratio si se na pogresnu adresu jer Zastava nije kriva uopste za kvalitet voznog parka.
Jel slobodan uvoz?
Jeste.
Jel te neko sprecava da kupis bilo koji drugi brend?
Ne sprecava.
Jel te neko gusi i davi da ne kupis dobar polovnjak?
Ne gusi pa prema tome obrati se politicarima koji ti uticu na kvalitet zivota a ne da pljujes po Zastavi koja radi kako radi.
Nema djengi nema ni dobrog auta a sta je tu Zastava kriva za to?
Ja sam bas pre neki dan prodao Grande Punto 1,3 M-jet sa lepih 76000 km i covek ga je kupio na slike a da ga nije ni video.
Zasto?
Pa ja sam mu objasnio da je to najvozljiviji auto u kasi a i licno sam imao dva koja sam vozio vise od godinu dana i extra su me sluzili i bili veoma zahvalni sa potrosnjom.
Jel i potrosnja od 6L po gradu ili na otvorenom ispod 4Lzastarela?
Linija mu je mozda zastarela ili je jedna od najlepsih u klasi?
Kokpit je takodje zastareo?:)
Ova prica se svodi samo na to da je on po njima sad ne prolazi testove jer ima zastarelu tehnologiju naspram ovih najnovijih automobila ali se i pored toga prodaje sto im kvari matematiku.Zato su i oplevili po njemu jer kako moze neko da kupi nov stari auto i da ugrozava prodaju novih modela.:D

Pravo pitanje. Ako bismo zeleli da idemo u korak sa razvijenim zapadnim zemljama, ne treba nam.
Ali mi smo decenijama daleko od razvijenih zemalja. A fiat j bas auto za zemlje kao sto smo mi: relativno jeftin krsh, sa jeftinim odrzavanjem, koji moze da te preveze od tacke A do tacke B. A sta ce biti usput, da li ce ta voznja biti udobna, bezbedna, itd., to je tako nebitno prosecnom coveku zemlje kao sto je Srbija, koji razmislja da li ce moci da plati racune i sta ce ostati za hranu kada ih plati, da li ce moci da kupi detetu sta mu treba....
Odgovor bi bio: ne treba nam. Kao sto nam ne treba ni ovakva vlast.
Ali.....tu je...narod ga kupuje, vozi, glasa za Vucica.....sve mu to dodje na isto....
Ali taj Punto se ovde uopste ne pravi, a i sto se prodaje tog modela tice, tu smo nula zarez nesto.

Ti si ovu izreku izgleda okacio samom sebi.
Ako pogledas malo na ulicu videces da Stojadina i Yugica ima u jako malom broju.
Vecina vozi zapadna kola i nikakav monopol tu nije uticao na vozni park jer eto moj otac je jos davne 1980-te godine kupio Renault 18 a pre toga Renault 4 pa pre toga Renault 10 i nikad nije vozio Zastavine automobile. A tad je taj tvoj monopol bio izrazen samo tako.
Ko je imao vozio je bolja kola a ko nije vozio je Zastavu.
Yugo je prestao da se radi pre 10 godina a i te poslednje decenije mu je prodaja bila ocajna a monopola ne da nije bilo nego su sve evropske marke bile prodavane u Srbiji.Taj monopol je vazio jos do 90-tih a tebi izgleda treba 50 godina da se izmeni vozni park.
Dovoljno je da se osvrnes oko sebe i da vidis da je taj Grande Punto jako dobar automobila za nase uslove i ne,on se ne pravi u Zastavi ako i to pomisljas.
Kapito?

Po toj logici i euro3 ili 4 automobili ne valjaju jer sada izlaze euro6.
Prvi GP se pojavio jos 2005 a tome ce evo jos malo da bude 13 godina.
Pricamo o starom modelu kog nisu unapredjivali jer nije bilo potrebe.
Samo vi meni dajte tog GP-a i ja cu se lepo voziti a vi uzivajte u tim novijim i bezbednijim automobilima.
Eto ja vozim Golf 4 i bas se pitam kako bi njega ocenili s obzirom da je model iz 1998 godine.:)
A zeni sam registrovao pre neki dan Peugeot 206 koji je model iz 98`-me pa sad se osecamo nebezbedno da sve drhtimo kad vozimo.

Back