Puno kafe

Kushke

Početnik
Poruka
32
Kad neko pije puno kafe, sta mu je preporuceno osim vode da uzima u većoj količini?
Da li telo pati na neki način i kako kad neko već toliko voli kafu da bude u normali.
Hvala! :kafa:

Избегавај обичну кафу соц није здрав за желудац. Пиј инстант... тури мало млека.... Јакобс добра

Turska kafa je zdrava u normalnim kolicinama.
Od instanata nema veceg otrova.U proizvodnji instanata bez zastitne opreme mozes ozbiljno da se razbolis.

Pa onaj talog sto ostahne u solji , onda izvrnes soljicu pa ti neko gleda u solju i prorice sudbinu
( uglavnom ljubavnu).
Usput, meni najvise prija bas turska kafa, ali i espreso, ove instant ne pijem ni mrtva.
Filter kafu ne volim jer ima mnogo kiseline.

bas to
a onda dodaju mleko u tu filter da neutralisu :navodnik: kiselinu, pa naprave jos gore

bas to
a onda dodaju mleko u tu filter da neutralisu :navodnik: kiselinu, pa naprave jos gore

Ma ta fulter kafa je strava i uzas za stomak, a piju je na "tone" i Nemci, Skandinavci, o Amerima i da ne govorim.
Kafa se ne przi dovoljno, zrna su svetle boje, nasa turska je tamo smedja, a espreso skoro pa crna. meni vise odgovara
gorcina od kiseline.

U Srbiji me zadnjih godina opasno nerviraju one ogromne americke solje, retko ko te posluzi kafom u onim finim , malim
porcelanskim soljama. A i glavni je hit nes kafa.
Imali smo nekada finu kulturu kafenisanja:)

Zar je bitno koja kafa? Vidim da bas i niste strucni na ovom forumu. Vise posetioci sa drugih diskusija. Doktora ni od korova.
Ali ajde, u pitanju je uglavnom turska kafa, eventualno Nes.

Dakle, pitanje je, sta uzimati uz kafu osim vode? I do cega dovodi previse kafe osim onog klasicnog: nervoza, napetost, drhanje ruku i sl.

Nusic ne verujem da je pio 35 kafa. Umro bi mnogo ranije.

Kao i Balzak za koga se isto prica da je pio puno kafa.

To su lazi. Citajte strucne tekstove kao sto su "Otrov sa velikim K" pa cete se uveriti.

Srdacan pozdrav!

Zar je bitno koja kafa? Vidim da bas i niste strucni na ovom forumu. Vise posetioci sa drugih diskusija. Doktora ni od korova.

Dakle, pitanje je, sta uzimati uz kafu osim vode? I do cega dovodi previse kafe osim onog klasicnog: nervoza, napetost, drhanje ruku i sl.

To su lazi. Citajte strucne tekstove kao sto su "Otrov sa velikim K" pa cete se uveriti.

Srdacan pozdrav!

voda ti je najvaznija jer je kafa diuretik
sa druge strane, ako pijes toliku kolicinu, postoji mogucnost i da poremetis mineralni balans u telu
a to moze da dovede do poremecaja rada srca, npr
nije kafa zdravlja vredna

Srdacan pozdrav!

Јес' туки, кафа је први антиоксидант на свету. Као водећи биофлавоноид је на истом месту као и зелени чај. Кафа је солидан диуретик који ослобађа тело токсина и побољшава пробаву.

Као и сваки јак медикамент не треба да се пије на празан желудац, али то важи за сваку супстанцу. Умерена доза је сасвим у реду. Три кафе дневно неће никога убити. Проблем је други, а то лежи у томе што га људи комбинују са цигаретама. Због своје браон боје током дугог коришћења зуби губе своју боју. То су највеће негативне последице. Све друго је фарса.

Dokle god ne remeti san kava je super, ali samo ako se pije bez šećera i ako se dnevno unese doboljno tekućine. Kava tj. kofein u kavi ubrzava metabolizam tako da je sigurno odlično sredstvo za one koji žele smršavit (prirodno, selekcijom hrane, kalorijski deficit)

Garantujem ti PSB, da kafa ne utiče na mršavljenje.

Antioksidant jeste, N3W ali umereno kad se pije a ne ko ja, 5-6 kafa dnevno. I to ne onih malih šoljica, nego 2,3 dl.

Kamael, tačno, 1000mg svaki dan dolazi do pojave zvane kofeinizam. Kofein se inače ubraja u grupu psihoaktivnih supstanci, u grupu stimulansa centralnog nervnog sistema. Generalno mislim da nije zdrava i da je bolje da se ne pije nego da se pije.
Mada jedna dnevno neće da škodi. Tako bar kažu studije.

Hvala dive, to sam hteo da čujem u principu!

Pozdrav i srećno svima!

5-6 кафа од 2-3 дл дневно.

Па зашто? :D

Ја бих на твом месту заменио чашом воде са мало лимуна.

Back