Punjenje nove baterije

aleksazr

Domaćin
Poruka
3.373
Kupio sam novu bateriju BL-4C, za Nokia 6300.
Piše da je punim 24 sata, zatim skroz ispraznim i ponovim to još dva puta.

Da li da punim 24 sata ili da prekinem kad tel. kaže da je baterija napunjena? Ima li smisla tada nastaviti punjenje?
Da li da praznim brzo, slušanjem muzike npr, ili da ga pustim da samo stoji? Retko ga koristim.

Hvala

Obavezno.

Sve takve uredjaje, čak i UPS-ove
je potrebno potpuno prazniti jednom mesečno.
Inače se napravi neka vrsta "kore"
i on posle "nezna" koliki mu je kapacitet
jer, ako je stalno pun, ili ga stalno dopunjavaš
"zbuniš" ga potpuno, u pogledu kapaciteta koji ima.

PS: Nadam se da nisam "prekomplikovao" objašnjenje

PPS: Žena mi ima najmoderniji telefon. android.
Tuga. Jes' da drži po 3-4 dana, al' se zato puni ceo dan.

Poslednja izmena:
To je Li-jon baterija...slobodno je puni i prazni kad ti padne na pamet. Sve što ti drugi pričaju važi možda samo za profesionalne uređaje i to zbog osiguranja tj. naplate, što nas u ovoj priči ne zanima.

P.S. I na kutijama lekova za decu piše "Držati van domašaja dece"

ov je neka sala jel da?
2016. godine furas mob iz 2007-me ili 8me bem li ga???

litijum jonske baterije nemaju "memorijski" efekat tako da se slazem sa A-man-om da mozes da ih punis praznis do mile volje uz mali trik
pozeljno je da je ispraznis skroz do kraja jednom u 3-4 meseca...

u zdravlju da ga koristis to mi je bio jedan od omiljenih Nokia pored naravno 3310...

ov je neka sala jel da?
2016. godine furas mob iz 2007-me ili 8me bem li ga???

litijum jonske baterije nemaju "memorijski" efekat tako da se slazem sa A-man-om da mozes da ih punis praznis do mile volje uz mali trik
pozeljno je da je ispraznis skroz do kraja jednom u 3-4 meseca...

u zdravlju da ga koristis to mi je bio jedan od omiljenih Nokia pored naravno 3310...

Imam Nokiu 6300 više od 10 godina.
Služi me besprekorno.
Još nisam menj'o bateriju, koja drži 3-4 dana.
Doduše, retko se služim njime....

Nije šala, koristim ga za muziku, ima dobar zvuk na njegov zvučnik, i kompaktan je. A krajnje sam neopterećen godinom proizvodnje :roll:

Inače, punio sam ga sinoć dva puta, oba puta isključenog, i oba puta je rekao da je pun - dok ga nisam isključio sa punjača, onda je rekao da je prazan.
Danas sam ga napunio uključenog.

Da pojasnim da taj telefon retko koristim, zato sam pitao za brzinu pražnjenja.
Proizvođač verovatno misli da se telefon isprazni telefoniranjem, ali ja ga ne koristim,
pa je pitanje bilo da li da ga pustim da se isprazni sam ili da ga pustim da svira muziku i brže se isprazni.

Nebitno, poz

sto se duris?
uzmes napunis tel neka bude na "stanby" koliko traje baterija traje..a verujem da ce tako tel da bleji bar 10 dana
kad idem preko na more ubacim karticu u nokiu C3, napunim u bg i 10 dana imam budilnik i par poziva i svakodnevnih bar 3-9 sms i izdrzi ...

Back