Punjači telefona

Potrošač ne može da povuče više od onoga koliko dobije iz sistema napajanja.
Ako se to desi samo napajanje se gasi , to se zove OLP - overload protection.
Ne može da dobije a ne ne može da povuče. Nije mi jasno. Pogledaj powedelivery. Hajde da kažemo da napon može da spusti na 5V i tako radi. Ali 25W zbog fiksnih 5A bi značilo da takav telefon nikada ne bi mogao da se kači na običan USB port?

Као што сам обећао, потрошња диска од 512гб у "празном ходу":
IMG_20230331_183118.jpg

А ово је приликом репродукције филма:

IMG_20230331_183956.jpg

Што се тиче брзих пуњача, већ сам написао. Брзо пуњење не ради на 5V.
Ево два брза пуњача где се лепо види да се мењају напони а то је директно повезано са процесором телефона и он одрећује то пуњење.
Screenshot_2023-03-31-19-11-24-692_com.yuvalluzon.yourmagnifierpro.jpg

Screenshot_2023-03-31-19-12-06-102_com.yuvalluzon.yourmagnifierpro.jpg

Што се тиче брзих пуњача, већ сам написао. Брзо пуњење не ради на 5V.
Ево два брза пуњача где се лепо види да се мењају напони а то је директно повезано са процесором телефона и он одрећује то пуњење.
Pogledajte prilog 1319156
Pogledajte prilog 1319157
I 10W(5V-2A) je brzo punjenje. Honor ga podržava.

I 10W(5V-2A) je brzo punjenje. Honor ga podržava.
Брзо пуњење је када тел можеш напунити за неких пола сата.
Рецимо, капацитет батерије у мом телефону је 5160 mAh или 5,16А. Наравно, пуњач неће константно пунити са максималном струјом, од 2А на 5V, па ће пуњење трајати пар часова.
Са бруом пуњачем то је неких 3 пута брже или око 1 час.

Брзо пуњење је када тел можеш напунити за неких пола сата.
Рецимо, капацитет батерије у мом телефону је 5160 mAh или 5,16А. Наравно, пуњач неће константно пунити са максималном струјом, од 2А на 5V, па ће пуњење трајати пар часова.
Са бруом пуњачем то је неких 3 пута брже или око 1 час.
Slažem se. To je više neka istorijska podela iz vremena kad je većina android telefona dolazila sa adapterima od 5W (5V-1A). Pa je svaki sa većom snagom upao u kategoriju brzih.

Back