puko ko zvecka...

LePiaf:
Na severnom polu dan traje pola godine. Isto toliko traje i noc. Znachi pola godine je polni dan, a pola godine polna noc. Nepolni dani (npr na Ekvatoru) traju oko 12h... pa onda sledi nepolna noc... i tako stalno.
Nemoj dečka da zbunjuješ. To o čemu ti govoriš je polarna noć. Inače, polna noć je noć koja je određenog pola. Vidiš, postoje muške i ženske noći.
Muška noć je, uglavnom, onako, muškobanjasta, dok je ženska, onako više - ženskasta. Da li ti je sad jasnije?
A mi se ložimo, a ovaj lik se smeje, postavio pitanje da gleda našu reakciju :lol:
E, svaka mu dala :lol:

Bar casu vode
a063.gif

zelenooka:
Uvek imate razloga za brigu i svi dani ciklusa mogu bitni plodni, to je tako rastegljiv pojam, devojka i za vreme menstruacije može da zatrudni...
Znači, bilo kog dana može doći do nečeg neželjenog, budite pažljivi, odlično je što koristite kondom.
Ne bi bilo loše da uz kondom koristite i neko lokalno kontraceptivno sredstvo u vidu pene ili kreme.
ništa ne boli.
dr prepiše tabletice, vrlo bezbedne za klince.
kondomi su bolji od pakle cigareta.
za plne dane sve objasnio dr. piaf

LePiaf:
Na severnom polu dan traje pola godine. Isto toliko traje i noc. Znachi pola godine je polni dan, a pola godine polna noc. Nepolni dani (npr na Ekvatoru) traju oko 12h... pa onda sledi nepolna noc... i tako stalno.
Moram da priznam da si me nasmijao i hvala ti na tome...

Vezano za temu: Tragicno je da mladi ljudi stupaju u seksualne odnose, a da ne znaju ni najosnovnije stvari... O necemu ozbiljnijem da i ne pricam...

Ovulacija kod vecine zena nastaje sredinom menstruacionog ciklusa. To znaci da se kod zena kod kojih menstruacioni ciklus traje 28 dana ovulacija desava oko 14. dana ciklusa. Ali ne dobijajau sve devojke na 28 dana pa je u tom slucaju nemoguce odrediti dan za ovulaciju. ZA ODREDJIVANJE perioda plodnih dana potrebno je da devojka poznaje duzinu svojih menstruacionih ciklusa u poslednjih godinu dana, a najmanje 6 meseci. Prvi plodni dan odredjuje se tako sto se od najkraceg ciklusa u posmatranom periodu oduzme 20 dana. Poslednji plodni dan odredjuje se tako sto se od najduzeg ciklusa oduzme 10 dana.
Jos jedna napomena: nakon ejakulacije (da ne kazem svrsavanja) spermatozoidi mogu da prezive i do 5 dana u polnim putevima zene! Jajna celija je posle ovulacije 24 sata sposobna za oplodnju. Pre ejakulacije kita ispusta tecnost koja spermatozoidima olaksava put do jajne celije.U njojzi se nalaze HILJADE spermatozoida. Zbog toga tzv. prekinuti snosaj nije bezbedan za sprecavanje trudnoce!
Nek ti ovo iskustvo bude za nauk u buducnosti, pa kondom na glavu i vadi ga pre svrsavanja, za svaki slucaj!

Plodni dani, trebalo bi da je ovako.
Idealno i teoretski ciklus traje 28 dana.Na 14 dana pre pocetka "onih dana" se nalazi centar zbivanja. 4 dana pre i 3 dana posle su plodni dani, sve ukupno 7. Proble je naravno u tome sto se sve meri od naredne menstruacije, a ne prethodne, tako da pouzdano neplodni dani su samo 4-5 dana posle, a kasnije se nikad ne zna. Moze se reci i 5 dana pre, ali samo u slucajevima kada je meca redovna sto je retka pojava kod mladjih devojaka.

Sacekaj 7 dana, kucni test na trudnocu je prilicno pouzdan pa ces znati na cemu ste. Pilula bi trebalo da deluje 24 sata posle, naravno obavezno uz nadzor ginekologa.

Ajd pa tako...

no-name:
posle jednog veoma lepog seksualnog odnosa utvrdim da je kondom koji sam imao puko!Otisao sam sa devojkom do apoteke i kupili smo lekove za "dan posle" koje je popila.
dali imam razloga za brigu,ili je to sigurno da nece doci do neceg nezeljenog???molim za pomoc! :roll:
p.s.i interesuje me jos i ,kada su polni a kad nepolni dani?
Kaze se plodni i neplodni.Razlog za brigu imas.Ako ti je devojka zarazena sidom:i da ga oseces nece pomoci.
a trudnoca i pored tableta za dan posle nije iskljucena.

Meni je upecatljivo to sto je ''posle jednog veoma lepog seksualnog odnosa utvrdio da je kondom koji je imao pukao''.

Seksualni odnos ne bi bio toliko lep da je kondom ostao tamo gde ga je namestio.
To je valjda svakom dobronamernom forumasu jasno.

Back