Pucnjava u skoli - pojavile se teorije zavjere

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

megatron_sr

Iskusan
Poruka
5.938
Meni licno tu nesto debelo smrdi, ali nemam nikakve dokaze, nikakve cinjenice. Samo osjecaj.
Medjutim naleteh na FB na ovu objavu, pa me interesuje sta drugi misle o ovom slucaju.

Načelnik prosvete, u studiju: -U 8:32 (!) me je zvala direktorka škole, i rekla je da imaju mrtvog čuvara i jednu osobu. Odmah sam pogledao na sat i zvao ministra.
MUP, Direktor policije, press -konferencija: - Ubistva su se desila u 8: 40 (!) u školi "Ribnikar" u Beogradu.
Roditelj M. M. izjava za medije, ispred škole: -Bio sam ispred škole u 8:49 (!) baš sam pogledao na sat, već je bio metež i policija je trčala zbunjena i iznosili su na nosilima (!) i hitna pomoć je bila. Rekao sam ženi, da se nešto dešava i ušao sam u školu i video čuvara, odmah na ulazu (!), da leži mrtav.
Devojčica, učenica, izjava za kamere i medije, ispred škole: -Ja sam bila na času fizičkog i čula sam da se puca i videla sam tu čuvara da su, oni (!) njega upucali da je kao mrtav a da nisu hteli da je zapravo mrtav... (po opisu to je 15 metara od ulaza i vremenski svakako puno pre 8:40, možda izmedju 8:15 do 8:30, s obzirom na čas fizičkog).
Kamerman "Kurira", objava podignuta na njihov sajt u 8:33 (!) i novinar: -Prilazimo školi, tu su već policija i hitna pomoć i pogrebna vozila (!), više vozila.
Ne samo da su svi vidoviti, nego i preskaču mrtvo telo čoveka iz obezbedjenja. A dečija tela odnose pre završenog uvidjaja i to ne na patologiju Medicinskog fakulteta i dalje veštačenje, to bi trajalo još puuuno dana, nego je već spremno pogrebno, sa više vozila i voze ih u hladnjaču i posle i kapelu.
Ko je pozvao pogrebno?!
Jel ovde uopšte bilo uvidjaja?! I zašto su svi gledali u sat, to jutro?!
I to, s preciznošću, na sekunde i da se toga još posle i sećaju?!
Zašto direktorka, nije bila u školi, nego kod kuće?!
Od kuće je zvala načelnika prosvete, u 8:32 sećate se, gde je rekao da mu je javila da je već ubijen čuvar i jedna osoba(!). Nije rekla da je to učenica.
Ko je išao da vidi da je čuvar ubijen i da o tome izvesti direktorku a ona načelnika a on ministra? A da taj prvo ne pozove hitnu pomoć, alarmira kolege, izvede decu i više njih ne pozovu policiju?
Zašto onaj roditelj, kaže da je video čuvara, na ulazu, ako MUP kaže da je telo bilo na 14 ili 15 metara, od ulaza? Laže MUP ili roditelj?
Izjava majke, koja kaže: -"Oni su pucali".. "i onda je taj čovek (!) pucao" ..
Izjava učenika, skinuta isto jutro, koji kaže: - " Utrčao sam u odeljenje da izvedem sestricu iz druge učionice, jer sam video čovek (!) da puca imao je maskirne pantalone (!) i nastavnica nije dala da odvedem sestricu, ali ja sam je povukao za ruku i rekao nastavnici da se puca i da ona ide sa mnom i istrčali smo samo sestrica i ja."
Gde su snimci svih (!) kamera, iz škole, kafića, ulice i iz dečijih telefona?
Svi, koji smo godinama vozili kroz BG i vi koji sada tamo živite, izračunajte jel može pogrebno da se teleportuje, do škole da je 8:33 uveliko već tamo i da se uredno parkiraju vozila hitne, jedno iza drugog, bočno u koloni, u onolikoj gužvi?!
Da li je to namerno, da su Hotine slike, novine, već imale spremne?
Jel su u Beogradu svi vidoviti i teleportuju se, ništa saobraćaj, spontano, ništa obezbedjenje mesta takvog masakra, blokiranje ulice, ništa helikopteri, utvrdjivanje maršrute kretanja ubice, to jutro, ništa da nastavnici izviruju na hodnik i provere petardisanje, pucanje, pozovu u panici i ozbedjenje, ništa da vlasnik firme obezbedjenja utvrdi da to jutro kamere nisu povezane izmedju škole i centrale firme i da provere da li je njihov radnik dobro i ništa da dodje vlasnik firme, na lice mesta, šta je tražila policajka u školi, rano, to jutro, zašto nastavnici niko nisu zvali policiju, ni roditelje, koje učionice su bile zaključane i zašto? Kako niko od roditelja nije dojurio do škole, ako je već bilo u vestima, odmah. Ili nisu uspeli da se probiju kroz saobraćaj, ali zato jeste pogrebno i civilni automobili (!) kojima odvoze nekog nepoznatog odraslog mladića u nepoznatom pravcu, s krpom na glavi. Dokle su držali tu krpu na glavi? Da li je to vozilo bilo u pratnji policije?! U koju policijsku stanicu ili zgradu državne institucije je odvedeno lice, s krpom? Zašto SAJ nije uhapsio i priveo, do svog specijalnog vozila, osumnjičenu osobu, ali bez krpe na glavi?!
Ko je za radnih samo 25 minuta, stigao da uzme otiske prstiju, uzorke krvi, slika sva tela, izmeri dužine i putanje, uzme otiske sa svih brava, uslika sve prozore, zidove, pokupi sve čaure, obezbedi oružje, spakuje u kese, uslika sve zidove, vrata, na kojima su tragovi od metaka, rafala, uzme parafinske otiske, stavi trake na školu, učionice, uzme otiske sa sve obuće,
uzme izjave od SVIH iz škole, od nastavnika, od čistačica, dece, vlasnika firme obezbedjenja? I uzme sve telefone, od dece, pregleda sve snimke?
Zašto je MUP bio tako siguran, da u školi nisu eventualno postavljene i eksplozivne naprave, prosuti otrovi, eventualno ispala bojeva municija, koju bi deca ponela?!
I kakva je ono poruka direktorke na viber, uoči neradnih dana za prvi maj i da "želi srećne prvomajske praznike"(!) i da " škola neće raditi, za 2. i 3. maj, zbog terorističkog napada"(?!), pa su je zavitlavali na viber grupi, kao, e direktorka, vi ste pomešali datume..s tim da stvarno niko nije obratio pažnju na reč "terorizam" , jer to zaista i ne očekuješ, u elitnoj školi..
A andjela, nema... Čak nema ni Koste.
Nema ni istrage?!
# Samo kažem.
Preuzeto od Lane M.

Pročitao sam, da li ti ovim postom želiš da kažeš da NE VERUJEŠ zvaničnoj izjavi MUP-a Srbije?

vulin-vojska.gif

ovo je snimak recimo neposredno posle dogadjaja, poslušaj i proceni sam šta ovo dete kaže
i kako ti izgleda posle stresa celoga, da li je njen lik, pojava, odgovarajući tom stresu koji je preživela
pre samo 30min, i poslušaj lepo o broju napadača, vrlo zanimljivo!
ovo je zvaničan snimak, AP je objavio i ceo svet zaejdno sa njim....dakle nema laži nema prevare!

Pročitao sam, da li ti ovim postom želiš da kažeš da NE VERUJEŠ zvaničnoj izjavi MUP-a Srbije?

vulin-vojska.gif

ovo je snimak recimo neposredno posle dogadjaja, poslušaj i proceni sam šta ovo dete kaže
i kako ti izgleda posle stresa celoga, da li je njen lik, pojava, odgovarajući tom stresu koji je preživela
pre samo 30min, i poslušaj lepo o broju napadača, vrlo zanimljivo!
ovo je zvaničan snimak, AP je objavio i ceo svet zaejdno sa njim....dakle nema laži nema prevare!
A sta bi sa heklerom kojega ste ti i kolega ti mracnjak zapazili?
Odustao si od te izmisljotine ili?

prica je besmislena kao i teorija ravne zemlje..
ne kapiram sta se pokusava ovom pricom pokazati..
kao bilo je vise napadaca a taj klinac je izabran za zrtveno jagnje.. sve je unapred isplanirano, dovedene medicinske ekipe, grobari i onda krenuo planiran rampage?..gloopost

zaista ne razumem poentu ovakvih izmisljanja..

kad budu postojali cvrsti dokazi a ne samo naklapanja zaludnih ljudi onda tema i moze da stoji..
ovako je samo tema koja unosi nemir medju ljude, vredja zrtve i aboilicira ubicu.

zamislite kako se samo osecaju roditelji preminule dece kad citaju ovakve teorije zavera.
uznemiravate ljude u boli..strasno.
a jos gore je kad se pogresno tumace izjave dece, namerno izvrcu reci i daju kao krucijalni dokazi.

i na kraju, sta cemo sa izjavama dece koja su bila u ucinici kad je mali zapucao i zalegla na pod? to preskacemo jer ne odgovara teoreticarima zavera?

https://nova.rs/vesti/hronika/ubio-...ocenje-ucenice-o-pucnjavi-u-skoli-na-vracaru/

"Krenuo je nasumično da puca, u rukama je držao dva šaržera, legla sam preko dva naša druga kako bi pomislio da sam i ja mrtva..."

Ovim rečima dramatične trenutke pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ opisuje učenica ove škole, koja je prisustvovala krvavom piru u ovoj ustanovi na Vračaru. Naoružani dečak je najpre upao na čas istorije, gde je otvorio vatru.

Kako je pojasnila devojčica, pucač je išao sa njom u odeljenje.

tema ide pod kljuc dok otvarac teme osim rekla/kazala price ne bude imao konkretne dokaze za ovu tvrdnju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back