- Poruka
- 20.863
Dramu našeg najvećeg komediografa, Branislava Nušića, "Pučina", prvi put je u Jugoslovensko
dramskom pozorištu režirao čuveni reditelj Dejan Mijač daleke 1977. godine. Ova predstava je
postala kultna, godinama se igrala pred krcatim gledalištem. Važila je za remek delo režije Dejana
Mijača i remek dela glume Laneta Gutovića i Svetlane Bojković, pa su ih njihova vrhunska glumačka
ostvarenja u ovoj predstavi odvela u antologiju najboljih ostvarenja srpskog glumišta.
U predstavi su igrali:
Lane Gutović
Svetlana Bojković
Branko Cvejić
Josif Tatić
Cvijeta Mesić
Ivo Jakšić
Bosiljka Boci
Ivan Bekjarev
Vesna Latinger
Dijana Šporčić
Od te davne godine postoji i važi izreka koja se i sada ponavlja:
"Ovako ume da režira samo Dejan Mijač".
Večeras sam ponovo pogledala predstavu "Pučina" i skoro se rasplakala dirnuta lepotom glume
mojih omiljenih glumaca Lenata Gutoviča i Cece Bojković.
Izreku mogu da potvrdim... Predlažem vam da se večeras uvalite u meke fotelje i jastuke, zagrlite
drage oko sebe i zajedno poklonite sebi 1 sat i 44 minuta neizmerne lepote i hrane za dušu...
Uživajte...
Grlim vas...

dramskom pozorištu režirao čuveni reditelj Dejan Mijač daleke 1977. godine. Ova predstava je
postala kultna, godinama se igrala pred krcatim gledalištem. Važila je za remek delo režije Dejana
Mijača i remek dela glume Laneta Gutovića i Svetlane Bojković, pa su ih njihova vrhunska glumačka
ostvarenja u ovoj predstavi odvela u antologiju najboljih ostvarenja srpskog glumišta.
U predstavi su igrali:
Lane Gutović
Svetlana Bojković
Branko Cvejić
Josif Tatić
Cvijeta Mesić
Ivo Jakšić
Bosiljka Boci
Ivan Bekjarev
Vesna Latinger
Dijana Šporčić
Od te davne godine postoji i važi izreka koja se i sada ponavlja:
"Ovako ume da režira samo Dejan Mijač".
Večeras sam ponovo pogledala predstavu "Pučina" i skoro se rasplakala dirnuta lepotom glume
mojih omiljenih glumaca Lenata Gutoviča i Cece Bojković.
Izreku mogu da potvrdim... Predlažem vam da se večeras uvalite u meke fotelje i jastuke, zagrlite
drage oko sebe i zajedno poklonite sebi 1 sat i 44 minuta neizmerne lepote i hrane za dušu...
Uživajte...
Grlim vas...

Poslednja izmena: