Psovke

da li psujete?
koja vam je omiljena psovka?
dal ste spremni da se s' nekim pobijete zbog psovke? ( ...ako Vam recimo **** majku.... )

uglavnom niko samnom nesmije biti u autu
Skora sam išla sa drugaricom

“F*ck dich du A*sch

Ona iskolacila oči “ohaaaa Lilly “

Sorry oprosti izvini

Audi se zalepio ja namerno usporila kad me prošao

Vidi idiota produžetak penisa

Smije se suze idu

Objasnila sam da svaki dan provodim vrijeme u autu i da jednostavno nije normalno kako narod vozi

Tako da volim biti sama u autu

Ne psujem i pokušavam da ne uzimam k' srcu razne vulgarnosti kojih sam svakodnevno svedok, i to kod srednje do visoko obrazovanih ljudi, premda mi ne mogu biti simpatične čak ni kad dolaze iz dečijih nevinih usta.
Komunikacija na prostačkom nivou mi nije zabavna i poražena sam redovno time sa kakvim izražavanjem su ljudi čak ponosni na sebe i smatraju da je to najbolje što može.

Ne smeta mi izražena nepismenost kod starijih lica koja pogrešno izgovaraju pojedine reči ili ih koriste kako ne treba. Kod njih mi ni psovke nisu primetne i shvatam ih kao poštapalice i proizvod niza teških okolnosti kroz dugovečnost u kom je izostalo pravovremnog vaspitanja, kulture i obrazovanja, ali kod mlađih i svime obezbeđenih mi je uvek groteskno i užasavajuće da svesno i ma gde ne biraju kako verbalno ispoljiti nelagodnosti, neslaganje i netrpeljivost.
Jasno mi je da ljudi psuju uglavnom bez ikakve konotacije... ali opet, to mi nije u skladu sa vremenom u kojem živimo.

Po tome smem da mirne duše prihvatim da nema civilizacijskog napretka kod ljudi, već samo u odnosu na to kako uspevaju da koriste ovaj svet. To ruši sve pretpostavke da je današnji čovek po nekakvom imperativu superiorniji od onog koji je živeo u 17., pa 6., pa 1. veku, a i od tog dalekog homosapiensa, homoerektusa... i tako sve do prvih ljudi koji su bili majmunoliki i nisu znali gde je levo, ni sanjali nisu kako se proizvodi vatra, a tek točak, i sl.;
Zapravo, spremno prihvatam da su ljudi uvek mogli ovoliko koliko to mogu danas, a samo "zvezde padalice" su povremeno osvetljavale horizonte i staze ka nekakvom boljitku.

Back