- Poruka
- 17.198
Nije samo za "lude"Shrink или код нас, онај за луде
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije samo za "lude"Shrink или код нас, онај за луде
Koja je po vama poenta i čemu služe dobri psihoterapeuti?
Da li postoji neka zamena za njih?
Šta su plusevi, a šta minusi kada je psihoterapija u pitanju?
U tom slučaju se menja terapeut.Minus za psihoterapiju je kad psihoterapeut i osoba kojoj je potrebna pomoć ne mogu da se prilagode jedno drugome, tačnije, nemaju dobru saradnju.
Za psihoterapiju je potrebna posebna edukacija bilo da se radi o psiholozima ili psihijatrima.Psihijatri završavaju Medicinski fakultet, zatim specijaliziraju psihijatriju. Oni mogu da prepisuju lekove, ali su i psihoterapeuti jer je psihoterapija u sklopu lečenja.
U tom slučaju se menja terapeut.
Za psihoterapiju je potrebna posebna edukacija bilo da se radi o psiholozima ili psihijatrima.
Koristan je njegov sadržaj ako za ništa bar da damo ime onome što nam se dešava i kroz šta prolazimo. Takođe kada si njega pomenuo mislim da skoro po isto važi i za Jordana Petersona iz ranijih dana - mada je on nešto više pričao i o tome kako stvari promeniti na bolje (par mojih ortaka koji su baš bili zaglavili su poslušali njegove savete i relativno brzo su stvari pošle na bolje)На пример Dr. K са HealthyGamerGG је супер лик, много паметан и може доста помоћи без да идеш и плаћаш баш код психотерапеута негде ако нећеш, мислим бар мени је био корисно оно што лик говори и начин како објашњава ствари.
Mislim da je možda tako nekako na zapadu gde su svi na nečemu protiv stresa i sl. Ovde kod nas - jok. Imamo i ok terapeuta ali mi deluje da je prilično mali broj, par mojih je moralo više njih da promeni da bi došli do nekih koji su im realno bili od koristi.Иначе немојте се заварати, психотерапеути исто су као и многе друге ствари искоришћени за пропаганду, поготово у модерно време служе како би се угушила здрава мушка енергија код младих мушкараца кроз кљукање разним лековима до пропагариња пропаганде о толеранцији и култури "слушања" (само слушај без одговарања назад и било какве критике).
Kontam i ja da ima nešto kao zamena, vrlo verovatno to može biti priča sa nekim koji je već prošao kroz ono kroz šta mi u tom momentu prolazimo i ko ima iskustva sa materijom, kao i neko "rešenje" koje možda možemo da prihvatimo.E sad da li ima zamena za njih, pa verovatno da ima, mislim radi sve ono što ti prija i što misliš da ti pomaže i popravlja raspoloženje i psihičko stanje, i u principu možda nekom ništa ne može da zameni psihoterapeuta a nekom možda može bilo šta da zameni psihoterapeuta i da na njega ima terapeutsko dejstvo, sve zavisi od osobe i stanja u kome se nalazi.
Tako nekako, mada je sve to samo po sebi dosta specifično. Kontam nešto da su terapeuti najpotrebniji osobama koje nemaju neki razvijen kapacitet za samoinspekciju ili osobama koje su prošle kroz neko traumatično iskustvo koje ne umeju da obrade.Obično ono u početku ljudi se uzdaju u terapeuta i to je on/ona da te uputi u prirodu tvog problema, da ti malo da neke instrukcije i upute i da te malo podigne a posle onda ti sam eksperimentiši i traži šta ti prija i šta ti odgovara.
Pa i otvoriti se je specifična tema ... Ima npr slučajeva gde će se ljudi pre (nesvesno) otvoriti nekom nepoznatom na ulici nego bliskom prijatelju ili terapeutu. U svakom slučaju postoji ta potreba da se neke stvari izbace iz sebeZnaci dosta ako je covek spreman da se otvori. Ako nije, nema tog psihoterapeuta koji ce nesto postici
Kakva su inače vaša iskustva sa psihoterapeutima - rezultati?