Psihopatologija ...

A kakve to veze uma sa naslovom teme "psihopatologija"?
I ima...osobe koje pošto - poto nameću svima svoje stavove i mišljenja, često puta uz nemogućnosti da shvate i sagledaju tuđe potrebe, stavove,uvažavanje tuđih mišljenja... su kategorija ljudi koji se recimo obično pronalaze kao šefovi i direktori u raznoraznim kompanijama(nadređeni, znači).Tako njima nije(jer nije ni u opisu posla), da razumeju tuđe potrebe i mogućnosti, tamo gde samo "cilj opravdava sredstvo". Dok u suštini mnogi od njih imaju psihopatsku ličnost (ili patološku).Zato su tako(odns.tamo i postavljeni), da krše sve norme ljudskosti, zarad profita.Kod njih ne postoje ni "kočnice", ni granice. Gaze sve i svakog pred sobom.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH
I ima...osobe koje pošto - poto nameću svima svoje stavove i mišljenja, često puta uz nemogućnosti da shvate i sagledaju tuđe potrebe, stavove,uvažavanje tuđih mišljenja... su kategorija ljudi koji se recimo obično pronalaze kao šefovi i direktori u raznoraznim kompanijama(nadređeni, znači).Tako njima nije(jer nije ni u opisu posla), da razumeju tuđe potrebe i mogućnosti, tamo gde samo "cilj opravdava sredstvo". Dok u suštini mnogi od njih imaju psihopatsku ličnost (ili patološku).Zato su tako(odns.tamo i postavljeni), da krše sve norme ljudskosti, zarad profita.Kod njih ne postoje ni "kočnice", ni granice. Gaze sve i svakog pred sobom.
E vidiš, ovako si trebala otvoriti temu. Sad si već rekla neko svoje mišljenje o temi koja te interesuje.

U pravu si, psihopatija je prisutna u svim sferama života, a najizraženija je tamo gde je manipulacija nad ljudima najviše prisutna - u politici i u religiji.

Predložio bih ti jednu sjajnu knjigu na tu temu, koju možeš, verovatno, skinuti i u pdf verziji, a zove se Politička ponerologija, poljskog pisca (psihijatra) A. Lobačevskog.

E vidiš, ovako si trebala otvoriti temu. Sad si već rekla neko svoje mišljenje o temi koja te interesuje.

U pravu si, psihopatija je prisutna u svim sferama života, a najizraženija je tamo gde je manipulacija nad ljudima najviše prisutna - u politici i u religiji.

Predložio bih ti jednu sjajnu knjigu na tu temu, koju možeš, verovatno, skinuti i u pdf verziji, a zove se Politička ponerologija, poljskog pisca (psihijatra) A. Lobačevskog.
OK, hvala za preporuku.Više sam u svom postu konstantovala svoje zapažanje u realnom svetu.U kompaniji gde radim,bilo je više podnešenih tužbi za mobing.Ono što je stvarno tužno, to je da ni nakon "isterivanja pravde" stvari ne funkcionišu drugačije.Firma plati odštete i idemo dalje...izgleda k'o začarani krug.Jedini spas je pobeći iz takvog okruženja i pritom ne otići u drugi.Danas je to jako teško i uraditi i pronaći.

Ambiciozni nemoralni ljudi ne biraju sredstva da budu na mestima gde mogu da sakriju svoju mentalnu bolest " potrebama sluzbe" ili " zastitom pristojnosti i morala" kao sto rece coco za politiku, ali nije rekao da je politika i korona virus.....i knjizevna kririka i filozofija, da ne govorimo o internet mrezama....mentalni bolesnici se kriju svuda gde mogu da sakriju svoju bolest drustveno opravdanim nasiljem....

Koliko vam znaci da vase misljenje bude dominantno?
Koliku cenu bi platili da dominira neka vasa ideja?
Ima li granica gde kazete "ovo nije u redu"?
nije mi stalo do toga da nekoga ubeđujem, još manje da mene neko ubeđuje u nešto.
Toliko mi je stalo do sopstvenog mišljenja ustvari i držim se svojih mišljenja, da me boli uvo kako će bilo ko da reaguje na to.

Koliko vam znaci da vase misljenje bude dominantno?
Koliku cenu bi platili da dominira neka vasa ideja?
Ima li granica gde kazete "ovo nije u redu"?
Sigurna sam da je neko već pitao, ali kakve to ima veze s naslovom teme?

Bez obzira,
1. Znači mi ako sam sigurna da sam u pravu, i ako bi mi pristajanje na tuđe (neargumentovano) mišljenje nanelo neku konkretnu, opipljivu štetu.
2. Pogledati prvi odgovor. I ne, ne mislim na pare (?).
3. Da.

Back