Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Mene ova tema muci vec mesecima.
tj.malo izmenjen oblik.
Secam se nekog klipa, kad nam je predoceno kako nam deca nisu najpametnija na svetu,
cak naprotiv, pretposlednji smo na listi evrope po inteligenciji nasih narastaja. Nek me neko ispravi ako gresim.
Sve u svemu, ja sam se sad bacila u razmisljanje, jel se mi previse igramo sa nasim detetom,
da li treba da se malo ozbiljnije pozabavimo ucenjem, forsiranjem, razvijanjem vijuga.
Ili treba da ih pustimo da se sami razvijaju a mi samo da usmeravamo.
I stalno se lomim.
Jel davim dete od 19 meseci kad ucimo brojeve i azbuku, predmete, zivotinje, boje... itd...
A nemam.gde da saznam te informacije
Ne zelim da previse pritiskam a ne zelim ni da ga pustim.
Mnogi mi pricaju kako je dosta napredniji od generacije, ali ja to shvatim kao kompliment,
licno nemam s kim da uporedim, jer mi je prvo dete, i ne bih da uobrazavam da je moje dete bolje od drugih.
Ali bi volela da znam da li treba da ga sada, ucim, da razvijamo vijuge itd?
Ili je bolje pustiti ga da se sam razvija.
Ne bih da izazovem kontra efekat.
Sta vi mislite?
tj.malo izmenjen oblik.
Secam se nekog klipa, kad nam je predoceno kako nam deca nisu najpametnija na svetu,
cak naprotiv, pretposlednji smo na listi evrope po inteligenciji nasih narastaja. Nek me neko ispravi ako gresim.
Sve u svemu, ja sam se sad bacila u razmisljanje, jel se mi previse igramo sa nasim detetom,
da li treba da se malo ozbiljnije pozabavimo ucenjem, forsiranjem, razvijanjem vijuga.
Ili treba da ih pustimo da se sami razvijaju a mi samo da usmeravamo.
I stalno se lomim.
Jel davim dete od 19 meseci kad ucimo brojeve i azbuku, predmete, zivotinje, boje... itd...
A nemam.gde da saznam te informacije
Ne zelim da previse pritiskam a ne zelim ni da ga pustim.
Mnogi mi pricaju kako je dosta napredniji od generacije, ali ja to shvatim kao kompliment,
licno nemam s kim da uporedim, jer mi je prvo dete, i ne bih da uobrazavam da je moje dete bolje od drugih.
Ali bi volela da znam da li treba da ga sada, ucim, da razvijamo vijuge itd?
Ili je bolje pustiti ga da se sam razvija.
Ne bih da izazovem kontra efekat.
Sta vi mislite?