Psihološki profil Tome Vučić Perišića

Jovkesrbin

Aktivan član
Poruka
1.298
Slusao sam na tv-u pre koju godinu kako jedan istoricar govori o jednom nasem hajduku ( tu je caka ), koji je bio jako nagao i nepredvidiv covek, pricao je recimo kako ga je bolelo oko, uhvatio viljusku i iskopao ga. Ima isto kako mu je zena donela supu, i on opeko jezik, uhvatio vrelu supu i prosuo zeni na glavu...
Zna li neko o kom nasem hajduku ?

Izvlacis iz konteksta pricu pa ne vidis da je resenje odgovora koji tarzis o tome kakkav je to covek u tvom pitanju..Verujem da je pre toga cina "pecenje hajduckog jezika vrelom supom" ta zena kod gosn hajduka debelo zarajtala pa je njena vrela supa bila samo kap koja je prelila casu.
U delu gde sa viljuskom vadi sebi oko koje ga boli lezi poenta price, taj covek je prvo prema sebi bio prek i ohol a sta se onda moglo ocekivati kakav ce biti prema drugima.
Hajduci su bili kriminalci po danasnjim arsinima, recimo nesto kako famozni danasnji zestoki momci.Promovisali su se kao borci za slobodu i protivnici tiranije ali su njihove zrtve uglavnom bili oni koje su oni toboze stitili.
Hajduci su se napljackali seljackih kuca u istoj meri koliko su to cinili i Turci.

taj covek se zove

Toma Vucic Perisic

inace je uz sve to....ubio i tasta...zeninog muza (te iste polivene supom) jer su se u gradu nesto pokacili,ovaj je izvadio pistolj i ubio ga

Toma Vucic Perisic je inace bio poreklom iz Anadolije...njegovi su preslli u pravoslavlje,ali je poreklom Turcin...zato je i bio tako agresivan;)

Inace je sluzio kao batinas kod Milosa Obrenovica.....gusio bune i tako to

taj covek se zove

Toma Vucic Perisic

inace je uz sve to....ubio i tasta...zeninog muza (te iste polivene supom) jer su se u gradu nesto pokacili,ovaj je izvadio pistolj i ubio ga

Toma Vucic Perisic je inace bio poreklom iz Anadolije...njegovi su preslli u pravoslavlje,ali je poreklom Turcin...zato je i bio tako agresivan;)

Морам да додам да је извадио сам себи око (чисто да се стекне целокупна слика о њему).Имао је неких проблема са оком,а пошто је био на ''листи чекања'' код лекара решио је да скрати процедуру

taj covek se zove

Toma Vucic Perisic

Toma Vučić Perišić nije porijeklom iz Anadolije, odakle ti to?!
Inače je u početku bio dobar sa Milošem Obrenovićem, ali kasnije njegov ljuti protivnik. Treba reći da ga je veliki procenat Srba u Srbiji volio. A da je bio čudak, bio je.

Toma Vučić Perišić nije porijeklom iz Anadolije, odakle ti to?!
Inače je u početku bio dobar sa Milošem Obrenovićem, ali kasnije njegov ljuti protivnik. Treba reći da ga je veliki procenat Srba u Srbiji volio. A da je bio čudak, bio je.

Колега,да ли је из Анадолије не знам (признајем да је и мене то зачудило,али нисам хтео да уђем у нека даља расправљања са покретачем теме).Једино што ми је познато да је Тома Вучић Перишић живео у гружанском крају

Колега,да ли је из Анадолије не знам (признајем да је и мене то зачудило,али нисам хтео да уђем у нека даља расправљања са покретачем теме).Једино што ми је познато да је Тома Вучић Перишић живео у гружанском крају

Kolega, šta ima?!
Bio je skoro članak o Tomi Vučiću Perišiću u novinama Istorija. Bio je sirovina, malo je pričao, naravno, bio je nepismen, ipak ga je dosta naroda voljelo...

Slusao sam na tv-u pre koju godinu kako jedan istoricar govori o jednom nasem hajduku ( tu je caka ), koji je bio jako nagao i nepredvidiv covek, pricao je recimo kako ga je bolelo oko, uhvatio viljusku i iskopao ga. Ima isto kako mu je zena donela supu, i on opeko jezik, uhvatio vrelu supu i prosuo zeni na glavu...
Zna li neko o kom nasem hajduku ?

To nije bio istoričar... mislim da si gledao "gastronomski dnevnik" - Voki Kostić :lol: koji je inače po majčinoj liniji čukun-unuk Tome Vučić-Perišića... Voki se u svojoj kulinarskoj emisiji dotakao malo i te teme. Gledao sam i ja tu epizodu tad je spremao špikovanu teletinu inače Tomin recept :mrgreen:

A Toma Vučić je bio težak i zaguljen čovek, vrlo interesantan ali namćor po prirodi... Nisi pomenuo da je ubio svog tasta na pijaci zato što ga je prekorio za nešto...

Наслов теме је веома непримерен, да не кажем туп. И мислим да је колега добио одговор, па бих ја, ако се слажете, закључао тему ?

Ma promeni ime teme... Da vidimo profil Tome Vučića Perišića, mene zanima ne znam kako ostali... ?

Poslednja izmena:
Po nekim pricama i svjedocanstvima, strog, prijek al i podmukao covjek. Jedno vrijeme je bio Miloseva desna ruka, ucetvovao u raznim ubistvima po knezevom naredjenju, a poslije se okrenuo protiv njega i bio u sastavu opozicije.

Negdje sam procitao da je njegova majka tvrdila da je njegov otac Turcin. Sama je priznala da je neki turski aga silovao i da je ustvari tako zanijela i rodila Tomu.
Kakva tuzna sudbina..sta su sve turski dusmani radili napacenom narodu.

Pa da ali on je bio plav... čak i da mu je majka bila plava dominatni gen potiskuje recesivni tako da je morao biti crn... Ili ja tripujem zbog cvetkovića koji ga je glumio da je on bio plav...

ja vam reko,da je anadolac:):):) a vi meni ne verujete,ja obicno,kad nesto napisem,to je tako
nije da sam neki...amin..tip,ali za 4 godine imam samo 4000 postova,sto govori da nepisem svakojake gluposti :):):) bar ja tako mislim

koliko znam,njegova je majka bila u vezi sa tim turcinom,nije zrtva silovanja

pritom...nije ni bio plav...imas sliku,ulje na platnu,gde je uz sve srpske vojvode oslikan,i bio je crnokos

te i fotografija,pod stare dane govori slicno

Back