Psiholoski profil srpskog muskarca

viktorija_00

Zainteresovan član
Poruka
329

"Muškarac, 25-30 godina.Iz ruralne sredine.Isfrustriran,nabijem kompleksom više vrednosti,oskudno odeven, nižeg rasta,ne izrazito lepe telesne građe, ružan ili bar priružan,vredan, voli da uči i stiče nova saznanja, verovatno nosi naočare.

Potiče iz radničke neobrazovane porodice.Bez novca – siromašan.Zavidan onima koji imaju.Opterećen uspešnim ljudima (smatra da nisu obrazovani pa zato i ne treba da budu uspešni).Neuspešan na ljubavnom i seksualnom planu. Želi da ode iz Srbije.Zbog toga koristi često strane izraze. U prepisci uvek koristi tzv. „Englesku tastaturu” (bez č,ć,š,đ,ž,dž).

Asocijalan, neshvaćen u društvu,misli da je pametniji od drugih ljudi.Nesiguran u živoj komunikaciji sa ljudima.Upravo zbog toga,a u želji da iskaže svoju pamet, obilazi (uglavnom noću kada je sam) društvene mreže,internet portale,sajtove, gde skriven iza pseudonima, nickname-a i bezveznih E-mail adresa,iznosi svoja razmišljanja i prepire se sa drugima.Često koristi izraze “nisi pročitao dve knjige u životu“, „vratio bih te u osnovnu da pročitaš… „Smatra da je vrhunac uspeha u životu to da završi fakultet.

Ne zna da je njegov izbor fakulteta - književnost-,pogrešna. Celog života će tražiti posao u struci, a posla biti neće.Profesor na fakultetu da postane je nemoguće,da piše (u Srbiji je i to je postao skup sport) teško, za ostalo koliko znam,književnike ne traži u Srbiji niko i opet niko.Dakle ostaje mu da vidi butike,prodavnice, restorane brze hrane… Tu nastaje još veći problem. Sa saznanjem da ima diplomu akademskog građanina, a radi prljave poslove i pri tom mu je šef neko sa osnovnom ili srednjom školom,postaje još više ljut na sredinu,ljude,život, bogate osobe (bez obrazovanja), žene pogotovo (jer će da gleda kako mu izmiču i odlaze kod uspešnih i bogatih mladića).

U životu obično biva samac (neoženjen).Nakon teškog rada vraća se kući i uglavnom provodi vreme sam sa svojim crnim mislima.Po meni,za 10-ak godina - POTENCIJALNI UBICA ILI SAMOUBICA –"

Text je citiran sa jednog sajta. Istovremeno surovo realan,ali i humoristican.Sta mislite koliko je zaista ovakvih muskarca u Srbiji i sta uciniti da ne bude tako?Dali je ovo razlog zasto je sve manje brakova u Srbiji danas?

Poslednja izmena:

"Muškarac, 25-30 godina.Iz ruralne sredine.Isfrustriran,nabijem kompleksom više vrednosti,oskudno odeven, nižeg rasta,ne izrazito lepe telesne građe, ružan ili bar priružan,vredan, voli da uči i stiče nova saznanja, verovatno nosi naočare.

U životu obično biva samac (neoženjen).Nakon teškog rada vraća se kući i uglavnom provodi vreme sam sa svojim crnim mislima.Po meni,za 10-ak godina - POTENCIJALNI UBICA ILI SAMOUBICA –"

Е овако, не морам више ништа да читам и цитирам, одма могу да ти кажем да је ово просеравање и то толико просеравање да нема шоље у коју би ова го*на стала. Испаде да су сви ниски, дебели, ружни, зрикави, комплексаши, да нико нема свој динар, и да носи наочаре. Е па види, знам једног дебелог типа, и три природно крупна, значи нема стомак него је крупан, знам само пет типова ниских, све остало око 180-190, нико од мојих ортака не носи наочаре. А знам гомилу али гомилу људи. И не знам самце, и не знам никога ко је потенцијални убица или самоубица.

Ако жене у Србији заиста овако виде наше мушкарце, могу слободно да кажем да ми се гадите све до једне.

А разлог за све више распалих бракова су људи генерално, јер су људи постали ку*ве који мисле само на себе, значи не мушкарци него људи генерално и жене и мушкарци.

Do jutros sam vjerovao da je najuzbudljivije stivo ikada napisano kad je neustrasivi borac, seljak po porijeklu, kovac po zanimanju, visoki drzavni fuckcioner i prekaljeni revolucionar Djuro Pucar Stari na jedinstven, cvrst, strog i moralan nacin opisao svoj izlazak sa robije 1939. godine u "Sjecanjima" (II, Sarajevo, 1981), ali sam se grdno prevario.

Poslednja izmena:

Potiče iz radničke neobrazovane porodice.Bez novca – siromašan.Zavidan onima koji imaju.Opterećen uspešnim ljudima (smatra da nisu obrazovani pa zato i ne treba da budu uspešni).Neuspešan na ljubavnom i seksualnom planu. Želi da ode iz Srbije.Zbog toga koristi često strane izraze. U prepisci uvek koristi tzv. „Englesku tastaturu” (bez č,ć,š,đ,ž,dž).

Asocijalan, neshvaćen u društvu,misli da je pametniji od drugih ljudi.Nesiguran u živoj komunikaciji sa ljudima.Upravo zbog toga,a u želji da iskaže svoju pamet, obilazi (uglavnom noću kada je sam) društvene mreže,internet portale,sajtove, gde skriven iza pseudonima, nickname-a i bezveznih E-mail adresa,iznosi svoja razmišljanja i prepire se sa drugima.Često koristi izraze “nisi pročitao dve knjige u životu“, „vratio bih te u osnovnu da pročitaš… „Smatra da je vrhunac uspeha u životu to da završi fakultet.

Ne zna da je njegov izbor fakulteta - književnost-,pogrešna. Celog života će tražiti posao u struci, a posla biti neće.Profesor na fakultetu da postane je nemoguće,da piše (u Srbiji je i to je postao skup sport) teško, za ostalo koliko znam,književnike ne traži u Srbiji niko i opet niko.Dakle ostaje mu da vidi butike,prodavnice, restorane brze hrane… Tu nastaje još veći problem. Sa saznanjem da ima diplomu akademskog građanina, a radi prljave poslove i pri tom mu je šef neko sa osnovnom ili srednjom školom,postaje još više ljut na sredinu,ljude,život, bogate osobe (bez obrazovanja), žene pogotovo (jer će da gleda kako mu izmiču i odlaze kod uspešnih i bogatih mladića).

Text je citiran sa jednog sajta. Istovremeno surovo realan,ali i humoristican.Sta mislite koliko je zaista ovakvih muskarca u Srbiji i sta uciniti da ne bude tako?Dali je ovo razlog zasto je sve manje brakova u Srbiji danas?

"Profil" - sugerise da su vecma takvi, a onda pitas "koliko je zaista...".

Tvoja izjava da je "...realan..." - to mozes da tvrdis samo na osnovu tvog uzorka.

Onda ima tu odrednica koje nemaju veze sa psihom.

To je obična splačina. Ruralan sigurno nije, jer ubedljiva većina živi po gradovima, a ovo da ima završenu književnost ( ili neki srodan fakultet, da malo asptrahujem) je proseravanje. Prosečan sigurno nema fakultet, pogotove ne neki srodan ,

uzrok sve manjeg broja brakova su mnogo dublji. U svakom slučaju, ljudi ( rulja, koja čini jedan narod) su uvek bili isti, ali su se okolnosti promenile i globalno i lokalno ( rat, sankcije, "demokratija" i sva zla koja su s njom došla). Da ne spominjem emancipaciju i njen uticaj na žene, internet, otuđenost itd. Onaj ko stvarno misli da u tome ima i malo istine je jako ograničen i nesvestan.

Poslednja izmena:
Bez novca – siromašan.Zavidan onima koji imaju.Neuspešan na ljubavnom i seksualnom planu. Želi da ode iz Srbije. Radi prljave poslove i pri tom mu je šef neko sa osnovnom ili srednjom školom,postaje još više ljut na sredinu,ljude,život, bogate osobe (bez obrazovanja), žene pogotovo (jer će da gleda kako mu izmiču i odlaze kod uspešnih i bogatih mladića).
U životu obično biva samac (neoženjen).UBICA

Bez novca se ništa ne može. Niti tražiti curu-ženu, jer ako on gladuje, nosi ohrndanu garderobu itd, kako će njoj išta da pruži (nema čime da je namami).
To što većina želi da ode odavde je problem svega, ne samo nekih "sitnica", ovde ko ostaje mora da nauči da otima. Ima nekih primeraka koji "putuju" svuda po svetu na par nedelja i vrate se kući malo solventniji. Ali tad gube sve veze jer nisu tu, pa opet problem jer ne održavaš kontakte, nemaš poznanika preko kojih upoznaš curu itd...
Za prljave poslove i praziluk šefove je tačno. Nisam čuo još ikoga da se hvali svojim. To su takozvani skorojevići.
Žene su tu pomalo kvarne, ali u neku ruku se i slažem sa njima ali ipak do neke granice, one često preteruju po pitanju para itd. Svako leto mora se na more...itd. Uporediću ovo kao sa kolima: "kolko može da razvije?"
Kad radiš od 18-19e godine vani, da bi stekao nešto treba ti najmanje 7-8 godina i to ako štediš svaki $ zarađen. Dok dođeš sebi, eto 30-e, tad je kasno da kreneš u potragu za ženom jer nemaš ni iskustva... A potencijalne su 25+ tj naakane svim i svačim i gledaju samo da se uvale. Obično tako bude da neka iz jednog grada ode u neki drugi treći, gde niko ne zna kakva je. Znam nekoliko kolega sa tim slučajevima (sve se sazna).
Ubica... neću ovde i sad o tome.

Poslednja izmena:
Ovaj tekst je njesra! Uopste ne verujem da su muskarci u Srbiji takvi kao sto je napisano u tekstu. Ne kazem da nema takvih ali sigurno nisu vecina. Evo, ja zivim u jednom malom mestu u okolini Uzica i tvrdim da ovo nije istina. Ponekad me iznenadi da neko iz moje sredine pokazuje da ume biti inteligentan i obrazovan, pa mogu reci i urban a zivi u nekoj rupi punoj alkoholicara, i seljaka sa okolnih brda. Brak je nesto i znacio kao institucija do pocetka krize i ratova, a sa uplivom zapadne kulture i filozofije zivota, totalno je postao beznacajan kao institucija. A cim nemas cvrstu porodicu, kakva onda mogu deca da ti budu i drzava. Generalno mislim da je problem ovog naroda u nedostatku obrazovanja i opstoj kulturi. Takodje mislim i na opste obrazovanje i ifnormisanost. Jer ako muskarci blenu ko telad u ekran i gledaju englesku premijer ligu i spavaju u kladionicama a zene u TV PINK i zive zivot u fazonu "seks i grad" kako takav brak moze da ima perspektivu i da se deca u njemu izgradjuju kao licnosti, i sto je jos bitnije, KAO SRBI!!! Evo, pre par dana mi prica drugar da je je.bo devojku dan pred njeno vencanje. Prica je tacna, nije izmisljena, i to kaze da mu je to treci slucaj. Sta bi ja onda kao muskarac trebao da mislim o zenama. Ali opet kazem da je to samo izuzetak, nisu sve takve. Mada ima i muskaraca i zena koje bi podvele suprotni pol sve pod istu mantru tj. isti kalup, tipa: " sve zene su ku.rve.......svi muskarci su svinje"!

:lol:

Ovo mi deluje kao feministički pamflet.:lol:

Samo nedostaje konstatacija da su falologocentrični...omiljeni izraz sa lezbo-feminističkih foruma što bi rekao moj drug Pobedonoscev

Daleko od toga da su naši muškarci idealni, ali nisu ni približno ovako crni kako ih predstavlja ovaj tekst.Svaka generalizacija je glupa.

Back