Počeo sam da pišem knjigu i treba mi vaša pomoć... Knjiga se zove i autobiografska je...
Evo sledećih pitanja na koja želim čuti odgovore:
- Psihološka maska...?
- Koliko je često stavljate...?
- Da li koristite različite maske za različite ljude, prilike i neprilike...?
- Šta za vas ona predstavlja?
- Da li je dobre ili loša? I poslednje Da li je korisna?
Kada kažem Psihološka maska govorim o vašem ponašanju koje prilagođavate prema drugim ljudima i drugačijim prilikama...
pa kad znam da se nekolako nervira ili je nelogican po nekim pitanjima,u zadnje vreme se trudim da sve vise izbegavam nepotrebne svadje,iako sam svadjalacke prirodeXD
mislim ja bi se raspravljala,ali posto to ne bi imalo nikakvu pozitivnu svrhu,trudim se da udahnem 2 3 puta i da se ponasam stabilno,tj pasivno ka nekim ljudima,sto zbog njih i njihovog zdravlja,sto zbog mene i mog...
a inace svako to radi,sto otvoreno,tipa neko mi se umiljava da mu ucinim nesto i ja znam da me radi al jbgXD
sto prekriveno(sa dobrim ilosim namerama)..po meni je najbolja stvar ako razumes kako ko razmilsja i sata ceni,u takvim situacijama ustedis sebi i vreme i zivce i sve ostalo...
naravno to citanje ljudi moze da se uporebi i u dobre i u lose svrhe...
a prilagodjavanje ako ide u ekstreme nije zdravo,to je cista gluma,ili bolest,ili se radi iz koristi..
znaci:
- Psihološka maska...? da svako je ima i izvlaci po potrebi...
- Koliko je često stavljate...? zavisi na sta mislis(postoji blaga modifikacia svoje prezentacije i ekstremna).
ekstremnu masku: nikad,
blagu masku: ponekad,zavisi od sitaucije ali kad sam okruzena ludacima ili mi nesto treba naravno da je tu..al opet to i nije maska to je deo nas(pre bih rekla da samo ovo extremno moze da se nazove maskom).
- Da li koristite različite maske za različite ljude, prilike i neprilike...?da..sa nervozom izbegavam svadje,umem da budem umiljata kad ocu neko nesto da mi donese(al to su sve sitnice)

- Šta za vas ona predstavlja?ova ekstremna je cesto zastita od nekih negativnih osecanja,i neg ljudi..a blaga je normalnost u svakodnevnoj socijalizaciji..
- Da li je dobre ili loša? I poslednje Da li je korisna?moze biti i dobra i losa..i izuzetno korisna..