Psihologija stavljanja najboljih učenika na bilborde

a vidi ekipe:)
prvo, ova je zemlja i otisla po kucu jer je dobar djak=nesto lose, a onaj koji se snalazi=nesto dobro
drugo, sticanje znanja i sticanje ocena nisu uvek medjusobno povezani, pa se tako desilo da je moj mladji sin na kraju 7 razreda ima zakljuceno 3 iz fizike, a na pocetku 8.og na inicijalnom testu iz fizike bio ubedljivo najbolji
trece, ne svidja mi se stavljanje dece pod lupu..to se normalnoj deci SIGURNO ne svidja. ako hocemo da ih podstaknemo da budu dobri i da imaju uverenje da ce njihov rad biti prepoznat, trazite im posao, stipendije, sta god..slika na bilbordu? upitno.
cetvrto, u ovom ovakovom vremenu gde je kupoprodaja doktorata normalna pojava, vratiti deci veru da je ZNANJE vredno, tezak je i veoma vazan zadatak. u tom smislu, svaki pokusaj je vredan i bolji nego nista..

Zamislimo sada na trenutak da se ta pojava omasovi, stavljanje odlikasa na billboarde.
Na kraju bi to zavrsilo ovako:

Najstrasnije u ovom filmu je cinjenica da su klinci odsvirali tehnicki perfektno.
Rijetko kada su lanci toliko ociti, kao u tom filmicu na koji se ja kreveljim.

Isto kao i Pero samo neka druga krajnost.

Znaci da je ovo drustvo toliko prolupalo, da djecu truje prije puberteta.
Ono malo djecjeg mira nije im moguce ostaviti.

I ovo nije aktikomunisticki post, zato sto su komunisti u odnosu na danasnje demokrate, bili ocvevi demokracije sto se tice osobnih sloboda.
Razlika je u tome sto su ovi danasnji daleko perfidniji i gori.

Back