Psihologija prosecnog Facebook korisnika

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Da li je taj drustveni sajt, mada i drugi drustveni sajtovi tog tipa, postao neka vrsta licne promocije i ako smem reci online sujete?
Ne slika se spontano, nego za Face i "lajkove", statusi (o kvalitetu necu ni da govorim) se izbacuju za lajkove, manje-vise sve se radi da bi dobili potvrdu svoje vrednosti.
Primera radi, ostavi me devojka/decko, tuzan status na Face (o tome kako nepoverenje/laz unistavaju odnose, malo generalizujem o suprotnom polu, jadikujem), tuzne pesmice da skrenem paznju na sebe i dobijem reakciju javnosti.

A koliko toga se krije, ona sustina licnosti, pravo ja koje nije za "lajkovati"?

Sta je u glavi prosecnog korisnika, lajkovi, potrvrda sopstvene vrednosti, hranjenje sujete ili nesto drugo?

Poslednja izmena:
Prosecan fb korisnik je:
sujetan
licemeran
isfoliran (cesto glumeci nesto drugo)

Veliki ljubitelji fb-a i oni sa 300+ prijatelja su:
sujetni
licemerni
isfolirani (cesto glumeci nesto drugo)
+
tasti
gordi (ja pa ja...!)
lazljivi
"oh svi me vole i svakoga volim..."
i jos milion smradnih osobina njihova srca...

Nemam fb i ne treba mi.

Al lupetas xD Al ajde novi si clan verovatno neki trol...

Ja nemam fejs, verovatno cu ga napraviti jednog dana ali ga nemam jer mi ide na zivce pomisao da neko prati moj zivot i sl
po meni, ne bi se trebali postavljati statusi i uopste bilo sta ti da pises o svom zivotu samo se blamiras javno ( po meni ) ako to radis a i plus mi je detinjasto

sto se riba tice, bar one vrste na koje ja mislim fejs sluzi da preko slika svojih postanes poznata, poznatija,kad akzem poznata ne mislim pevaljka vec ako hoce da bude poznata riba u gradu i uopste da se za nju zna ili kao sponzorusa lakse joj je jer su ti slike portfolio ,poslovni maltene, za tipove, odnosno vrstu tipova ka kojim stremis

ono sto mene konkretno nervira je to sto retko koja devojka izgleda isto ili bolje uzivo. Sve napucaju slike, a uzivo nisu uopste onakve kako deluju na slikama, i to je to lazno predstavljanje koje mene zivcira

Poslednja izmena:
Ne ne nije lupanje vec istina bar za 80% fb korisnika.
Ako si se nasao uvredjenim izvini, mozda ti i nisi onakav.

Zasto bih bio uvredjen recima neke osobe sa foruma? :lol:

Cisto ti kazem da nije istina to, napravi fejsbuk, nadji neke svoje prijatelje na fejsbuku pa ces da vidis i shvatis i cemu pricam. To je kao ono kad neko ko nije narkoman prica o tome kako je kad se ufiksas a nema pojma xD

imam fb profil, kao i profil na skoro svim drustvenim mrezama. da nije drustvenih mreza izgubila bih zauvek kontakte sa nekim ljudima koji su mi bili vazni u detinjstvu. odrzavam kontakte sa rodbinom, od kojih neke nikada ne bih videla, za neke cak ne bi saznala ni da postoje da nije fb. neke sam videla nakon 15-tak godina, jer smo se "nasli" na fb pa dogovorili upoznavanje porodica uzivo.
kacim slike na dr mreze, po nekad i napisem nesta (kad imam sta pametno da kazem) i ne vidim da su drustvene mreze lose za normalne ljude.
koristim drustvene mreze jer imam malo dete, i volim da sam u toku savremenih zbivanja. volim da moje dete prve informacije o fb, kao i svim drugim stvarima prvo dobije od mene.
e sad, imam i ja medju prijateljima na fb nekoliko onih koji provedu ceo dan postavljajuci postove koji manje vise nista ne znace ili ispucaju ceo album omiljenog pevaca, ali se trudim da ne obracam paznju na to. ipak imam vise onih koji kace slike i postove koje vredi pogledati i procitati.
da li sam prosecan korisnik ne znam, ali sam zadovoljan korisnik.

Da li je taj drustveni sajt, mada i drugi drustveni sajtovi tog tipa, postao neka vrsta licne promocije i ako smem reci online sujete?
Ne slika se spontano, nego za Face i "lajkove", statusi (o kvalitetu necu ni da govorim) se izbacuju za lajkove, manje-vise sve se radi da bi dobili potvrdu svoje vrednosti.
Primera radi, ostavi me devojka/decko, tuzan status na Face (o tome kako nepoverenje/laz unistavaju odnose, malo generalizujem o suprotnom polu, jadikujem), tuzne pesmice da skrenem paznju na sebe i dobijem reakciju javnosti.

A koliko toga se krije, ona sustina licnosti, pravo ja koje nije za "lajkovati"?

Sta je u glavi prosecnog korisnika, lajkovi, potrvrda sopstvene vrednosti, hranjenje sujete ili nesto drugo?
Zavisi ko kako koristi fb

kao i bilo koji uredjaj sajt itd

a fb kao i svaka druga driustvena mrza je jako korisna jer omugucije kontakt sa puno osoba koje su nam prijatelji

lakse mi je da na fb napisem par reci nego svima poseban mail...to je to....
za krace vreme dobijete puno toga

ima i opasnosti ali zato postoje opcije za privatnost

Poslednja izmena:
Imam profil, retko kada uđem, nekako mi je sve smor, mislila sam da je ćaskanje super, sada me i to smorilo....forumi su kvalitetniji za komunikaciju..postoje teme i oblasti koje te zanimaju, a na fejsu...nema ničega što bi me privuklo, nema diskusija, sukoba mišljenja i stavova....mi na forumima, možda grešim, smo bliži nego ovi sa fejsa sa komletnim slikama i hvalospevima, ko je gde putovao, ovo ono...foliraža....

FB je uspeo jer svakome pruža mogućnost dsa bude šta hoće i da bude "slavan"
svako praktično ima svoj sajt, svoj oglasni prostor i može apsolutno da kreira sliku kakvu hoće
što je tako dobrodošlo u ovo vreme estradizacije života i publikovanja svega i svačega
a sve to naravno podgreva sujetu i želju za dokazivanjem i pokazivanjem
a najsmešnije je što ti misliš kako si nešto mnogo veliko uradio
a u suštini pročita te ili pažnju obrati 5 ljudi

Pošto nemam FB interesuje me nešto - da li tamo postoji neka skor lista na kojoj su prikazani lajkovi korisnika ? Kapiram da je to razlog zašto svi jurcaju za tim lajkovima..

Nema skor liste, ali kontam da je razlog tolikog jurcanja za lajkovima manje-više isti kao kada bi je bilo - jednostavno takmičenje, jer što imaš više lajkova (i prijatelja), veća si faca/riba i popularniji si. Postoje fenomeni koji imaju nekoliko stotina profilnih slika i menjaju ih po nekoliko puta na dan, da bi dobili što više lajkova (pošto FB objavi svima svaki put kada promeniš profilnu, pa ti je svaki put neko novi lajkuje). Znam nekoliko devojaka kojima je bukvalno jedina zanimacija u životu da se slikaju za fejs. :confused: Tužno.

Back