Psihologija mase - vidite i meni je krivo

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako sam dobro razumeo tvoj post, ti si boldovanim delom htela reći kako ti neko kaže "pusti, nemoj" i ti jednostavno pustiš, nećeš da se baviš dalje time?

Evo, slučaj male jutjuberke od pre neki dan, ok, pustite neka se porodica odmori, pustite nju kao nju i razloge zašto ona više nije mogla podneti ovaj život, ali zašto se odjednom prestalo baviti time šta je dovelo do toga? Mi stalno jurimo posledice, nikad uzrok. Npr, šta dovede do tih silovanja na radnim mestima? Pusti to da li je silovao ili nije, hajde da vidimo zašto nam devojke i žene u ovom društvu moraju trpeti da ih neki gmaz štipka za dupe u firmi i na poslu? Još na to sve dobijemo ono "nije da ona nije htela, da bi napredovala na poslu", ok, neka je i 99% njih htelo, šta je sa onih 1%?

Malo mi je to sve...
:(

Ne, ovo je situacija da smo svi u sobi, a nasred sobe je već dugo jedan slon, i sad ne samo da se pravimo da slona ne vidimo nego se između sebe pitamo:
''A šta je slon uopšte?''
Tu je sve, sve se vidi i govori samo za sebe, ali mi ćemo naći neki do sad neviđen i nečuven uzrok, inovativne ideje za objašnjenje zašto ovako stradamo.
Jednom kad napravimo još par dobrih definicija možemo da krenemo dalje i nastavimo sa svojim životima kao i pre. :mrgreen:

Šta dovodi do katastrofe?
Pa, sigurno ne kvalitetne i jake karakterne osobine kod ljudi, kako starih, tako i mladih, moral na visokom nivou, ozbiljan i pošten rad, interesovanja za duhovno usavršavanje i bežanje od svega što je naopako, nego upravo suprotno.

Ok, a do kada ćemo za sve da krivimo neke svetske gospodare za to što mi sedimo i ne radimo ništa? Ljudi ima toliko da krenu na svetske gospodare ovi nas ne bi stigli poubijati, rukama bi ih rastrgli. Koji nam je izgovor? Evo i kod nas, u Skupštini sedi tipa 300 ljudi, lupam, oni voze skoro 7 miliona ljudi, o čemu mi tu pričamo više?

Gledao sam i ja te filmove gde ide Rambo i ubija kao dobar dan, ali mi ne bi palo na pamet da radim ništa slično.

Ako sam dobro razumeo tvoj post, ti si boldovanim delom htela reći kako ti neko kaže "pusti, nemoj" i ti jednostavno pustiš, nećeš da se baviš dalje time?

Evo, slučaj male jutjuberke od pre neki dan, ok, pustite neka se porodica odmori, pustite nju kao nju i razloge zašto ona više nije mogla podneti ovaj život, ali zašto se odjednom prestalo baviti time šta je dovelo do toga? Mi stalno jurimo posledice, nikad uzrok. Npr, šta dovede do tih silovanja na radnim mestima? Pusti to da li je silovao ili nije, hajde da vidimo zašto nam devojke i žene u ovom društvu moraju trpeti da ih neki gmaz štipka za dupe u firmi i na poslu? Još na to sve dobijemo ono "nije da ona nije htela, da bi napredovala na poslu", ok, neka je i 99% njih htelo, šta je sa onih 1%?

Malo mi je to sve...

Jesmo li?
Zato što prosečan čovek ne razmišlja kao ti ili ja pa je propaganda nad njima i više nego efikasna

:(

Ne, ovo je situacija da smo svi u sobi, a nasred sobe je već dugo jedan slon, i sad ne samo da se pravimo da slona ne vidimo nego se između sebe pitamo:
''A šta je slon uopšte?''
Tu je sve, sve se vidi i govori samo za sebe, ali mi ćemo naći neki do sad neviđen i nečuven uzrok, inovativne ideje za objašnjenje zašto ovako stradamo.
Jednom kad napravimo još par dobrih definicija možemo da krenemo dalje i nastavimo sa svojim životima kao i pre. :mrgreen:

Šta dovodi do katastrofe?
Pa, sigurno ne kvalitetne i jake karakterne osobine kod ljudi, kako starih, tako i mladih, moral na visokom nivou, ozbiljan i pošten rad, interesovanja za duhovno usavršavanje i bežanje od svega što je naopako, nego upravo suprotno.

Nekako, iskren da budem, sve više verujem u ono da smo mi loši, zato nam i jeste loše, jer sve više verujem u ono da ne pravi civilizovano društvo civilizovane ljude, već civilizovani ljudi prave takvo društvo, a mi smo daleko od toga.

Probao sam jednom strancu da objasnim šta znači "da komšiji crkne krava", ljudi ostali frapirani, kao zašto? :D

Oвде ти детектујем проблем, у ове две речи неверице.
Мени стварно мало треба да успоставим дијагнозу !

Мораш се ослободити своје неупућености
јер си под утицајем лењости
одлучио да не прихваташ нешто у чијој креацији ниси учествовао.

Да, постоји српска држава,
да, постоји дефинисано право,
да, постоји дефинисан српски национални интерес
...

Иако ти у стварању свега тога ниси учествовао !

Да није предизборно време
ја бих ти рекао прихвати свет око себе и прилагоди се.

Овако, схватам те као опозицију
која лови неупућене,
уваљујући им како ништа не постоји и ништа није добро,
ал' кад они дођу на власт ...

Prvo i osnovno pravilo koje imam za sagovornike je to da kada neko počne da glumi uzvišenost i da uspostavlja dijagnoze drugima, to samo znači da je nekvalitetan sagovornik, nepristojan, bahat i površan. Klasičan politikant, koji u svemu vidi samo politiku i gluposti tog tipa, a mi pričamo ovde o deset puta dubljoj stvari od politikanstva i izbora.

Jako mi je drago, zapravo, kada se ovako postave stvari i onda tačno znam koga da stavim na ignore.

Poslednja izmena:
Nekako, iskren da budem, sve više verujem u ono da smo mi loši, zato nam i jeste loše, jer sve više verujem u ono da ne pravi civilizovano društvo civilizovane ljude, već civilizovani ljudi prave takvo društvo, a mi smo daleko od toga.

Probao sam jednom strancu da objasnim šta znači "da komšiji crkne krava", ljudi ostali frapirani, kao zašto? :D
Poruka je automatski spojena: danas u 07:43
Nismo sjajni, mada nismo najgori, ima tu i svetlih izuzetaka, ali vidimo da i mala i velika zla vuku za sobom još veće.

Može da se živi i drugačije, ali teško je izaći iz tokova jednom kad se upadne u struju materijalizma i konzumerizma u kom je i sam čovek odavno samo još jedan artikal koji mora da se proda što bolje kad je već rob.
To su te nakaradne primarne vrednosti, zbog kojih neko istrpi malo neprimereno obraćanje, bludne poglede i poruke, pa to pređe u štipkanje i pipkanje, itd., a neko može malo da omrzne i sopstveni život.

A to da stranac ne razume... ima on verovatno još gore stvari i kletve u svom plemenu, ali nikad ne treba propustiti šansu da za drugim vidimo slamku.
:)

Питам се питам,
како ли би се жене осећале
да их не пипкамо, не штипкамо, не добацујемо за њима ...

Хммм ...
Па у ствари добро би се осећале !
Као у фоајеу неког финог места, позоришта рецимо,
пауза је, сви стоје, причају, нема штипкања, пупкања, безобразлука ...
Нека фина, културна конверзација, покоји значајан поглед ... 😍 и одговор :kiss:

Али, али, али !
Да ли је то одрживо ?

Мени јесте, чини ми се,
али слаб сам ја продужавач овога света (само једно дете)
можда они насртљивци имају неки смисао ..?

Питам се питам,
како ли би се жене осећале
да их не пипкамо, не штипкамо, не добацујемо за њима ...

Хммм ...
Па у ствари добро би се осећале !
Као у фоајеу неког финог места, позоришта рецимо,
пауза је, сви стоје, причају, нема штипкања, пупкања, безобразлука ...
Нека фина, културна конверзација, покоји значајан поглед ... 😍 и одговор :kiss:
Srećom pa svako dovoljno može sam da odredi gde pripada i šta mu sleduje prema pravilima koja su dostpuna svima, pa se shodno tome i ponaša.
Nisu svi nasrtljici, ne pipka svako svakog, značajni pogledi se ne hvataju i ne uzvraćaju svuda, a čovek ne mora da ide na mesta gde se sve to dešava.
To i deca treba da nauče na vreme.
Ni svet, ni država, ni bilo koji sistem se neće promeniti željom nekolicine nemoćnih pojedinaca preko noći, a velika većina ne želi baš ništa da menja na bolje.
Ljudima se sviđa da svako može da radi prema onome kako sam smisli da je najbolje, a tu spadaju i samoubice.

Nije da ljudi glume. Jednostavno savremeno doba nas je preplavilo informacijama i događajima svakoga dana. Svaki dan neki skandal, neki haos, neka nenormalnost. Televizor i mediji toliko izveštavaju o smrti, o nesreći i katastrofi da je narod na to na kraju oguglao i postao ravnodušan. Smrt nije ništa neobično, a ni ubistvo, Džeki Čen i Arnold Švarceneger samo idu redom i ubijaju. To je postao deo svakidašnjice i narod jee na to oguglao, što i jeste cilj svetskih gospodara. Da se prema smrti i nesreći stvori apatija i ravnodušnost među narodom jer je to nešto svakodašnje. Oni su genijalni, genijalno zli. Većina narodne stoke više ni ne razume pravo značenje - ubiti nekog. To se samo prosto ne radi, jer su posledice velike i robija pogubna. Distopijska budućnost i apokalipsa su sve bliže, a ja ih jedva čekam, jer se na ovom mestu ni malo lepo ne provodim.
Narod uziva da gleda tudju nesrecu, psihopatologija prosecne osebe je da uziva u strahotama koje se desavaju drugima sa bezbedne udaljenosti.
Zato se u medijima samo servisa seks i nasilje, jer je to najgledanije.
Covek je u principu obicna zivotinja, koja je zbog toga sto ume da misli, nasla uzivanje u tome da gleda nesrecu i zadovoljava se zivotinjskim instinktima.
To kao saosecanje i zgrazanje, je cisto pro forme, oni bi zeleli da vide jos nesrece i seksa....

Narod uziva da gleda tudju nesrecu, psihopatologija prosecne osebe je da uziva u strahotama koje se desavaju drugima sa bezbedne udaljenosti.
Zato se u medijima samo servisa seks i nasilje, jer je to najgledanije.
Covek je u principu obicna zivotinja, koja je zbog toga sto ume da misli, nasla uzivanje u tome da gleda nesrecu i zadovoljava se zivotinjskim instinktima.
To kao saosecanje i zgrazanje, je cisto pro forme, oni bi zeleli da vide jos nesrece i seksa....
Najnormalniji ljudi su davno poludeli

U potrošačkom društvu je sve roba, pa i vesti o tuđoj nesreći. Takve vesti se dnevno serviraju i konzumiraju. Ali vremenom ljudski mozak otupljuje na sve to. A i ne bi mogao da se bavi nečijom nesrećom koja je bila aktuelna pre dva-tri meseca, jer su u međuvremenu stigle nove.

Tako da, nema tu neke velike misterije i prostora za osudu. Ljudi su samo konzumenti.

U potrošačkom društvu je sve roba, pa i vesti o tuđoj nesreći. Takve vesti se dnevno serviraju i konzumiraju. Ali vremenom ljudski mozak otupljuje na sve to. A i ne bi mogao da se bavi nečijom nesrećom koja je bila aktuelna pre dva-tri meseca, jer su u međuvremenu stigle nove.

Tako da, nema tu neke velike misterije i prostora za osudu. Ljudi su samo konzumenti.
Ipak, to se sve vrlo selektivno radi pa su užasne nesreće nekog Janka veće i preče od užasne nesreće nekog Marka, a po čemu... odlučuje ''viša sila''.
Ko se istrenirao da uživa u tuđoj nesreći, ne znam koliko je daleko od sopstvene što ne kažem iz svoje želje i nasladom bilo čijom patnjom već jer priželjkivanje i radovanje zlu neminovno vuku na više od toga.

Imali smo temu o legendarnom serijskom ubici, silovatelju i kasapinu Tedu Bandiju... i šta on u susretu sa neizbežnom smrću kaže, kako je sve počelo?
Video trake i alkohol, manje droge tad, ali toga sad ima na svakom koraku i svako može da pronađe pa je učestalije...

Ti sad ''video trake'' imaš na izvol'te na svakom clickbait formatu, ne moraš ni da tražiš.
Inhibicije ZERO pod opijatima, otrovani, zabludeli, zaluđeni prikazima nemorala i isplativog nerada... bezbožni, bez straha i srama od roditelja i okoline...
To su mašine za sprovođenje đavoljeg plana.

Ipak, to se sve vrlo selektivno radi pa su užasne nesreće nekog Janka veće i preče od užasne nesreće nekog Marka, a po čemu... odlučuje ''viša sila''.
Ko se istrenirao da uživa u tuđoj nesreći, ne znam koliko je daleko od sopstvene što ne kažem iz svoje želje i nasladom bilo čijom patnjom već jer priželjkivanje i radovanje zlu neminovno vuku na više od toga.

Imali smo temu o legendarnom serijskom ubici, silovatelju i kasapinu Tedu Bandiju... i šta on u susretu sa neizbežnom smrću kaže, kako je sve počelo?
Video trake i alkohol, manje droge tad, ali toga sad ima na svakom koraku i svako može da pronađe pa je učestalije...

Ti sad ''video trake'' imaš na izvol'te na svakom clickbait formatu, ne moraš ni da tražiš.
Inhibicije ZERO pod opijatima, otrovani, zabludeli, zaluđeni prikazima nemorala i isplativog nerada... bezbožni, bez straha i srama od roditelja i okoline...
To su mašine za sprovođenje đavoljeg plana.
Moram da ti kažem da ne razumem baš o čemu pričaš.

Back