Samsonight
Elita
- Poruka
- 15.901
Ako sam dobro razumeo tvoj post, ti si boldovanim delom htela reći kako ti neko kaže "pusti, nemoj" i ti jednostavno pustiš, nećeš da se baviš dalje time?
Evo, slučaj male jutjuberke od pre neki dan, ok, pustite neka se porodica odmori, pustite nju kao nju i razloge zašto ona više nije mogla podneti ovaj život, ali zašto se odjednom prestalo baviti time šta je dovelo do toga? Mi stalno jurimo posledice, nikad uzrok. Npr, šta dovede do tih silovanja na radnim mestima? Pusti to da li je silovao ili nije, hajde da vidimo zašto nam devojke i žene u ovom društvu moraju trpeti da ih neki gmaz štipka za dupe u firmi i na poslu? Još na to sve dobijemo ono "nije da ona nije htela, da bi napredovala na poslu", ok, neka je i 99% njih htelo, šta je sa onih 1%?
Malo mi je to sve...

Ne, ovo je situacija da smo svi u sobi, a nasred sobe je već dugo jedan slon, i sad ne samo da se pravimo da slona ne vidimo nego se između sebe pitamo:
''A šta je slon uopšte?''
Tu je sve, sve se vidi i govori samo za sebe, ali mi ćemo naći neki do sad neviđen i nečuven uzrok, inovativne ideje za objašnjenje zašto ovako stradamo.
Jednom kad napravimo još par dobrih definicija možemo da krenemo dalje i nastavimo sa svojim životima kao i pre.

Šta dovodi do katastrofe?
Pa, sigurno ne kvalitetne i jake karakterne osobine kod ljudi, kako starih, tako i mladih, moral na visokom nivou, ozbiljan i pošten rad, interesovanja za duhovno usavršavanje i bežanje od svega što je naopako, nego upravo suprotno.