Psihologija mase u doba korone.

InternetExplorer

Domaćin
Poruka
3.623
Jel imate vi utisak da se u doba korone drasticno povecao broj teoreticara zavere?
Ako se i vama cini, zasto mislite da je to tako?
Meni se cini da je realnost u kojoj je virus vestacki, i realnost u kojoj zele da nas pelcuju 5G cipovima, mnogo lepsa i umirujuca, od alternative.
Alternativa je potpuno uzasavajuca, i podrazumeva da nemamo nikakvu kontrolu nad ovim sto nam se desava.
U ovoj lepsoj realnosti dovoljno je "razotkriti prevaru" i to je to. Ne postoji realna opasnost.

U ovoj strasnijoj verziji, vakcine nema, i nikad je nece biti. Svako se pita da li ima skrivenih hronicnih oboljenja i koliko mu je jak imunitet. Makar podsvesno strepi od toga da se zarazi. I ne postoji nista sto moze da uradi da to spreci. Tj. svestan je da nece moci dovoljno dugo da se cuva i da ce kad tad spustiti gard. Osecaj, kao da te neko natera da igras ruski rulet, sa pistoljem koji ima jedan metak i pedeset mesta prazno.

Povezano sa ovim. Sta mislite zasto su se ljudi odjednom toliko opustili? Jel ima to veze sa izjavama doktora? Ili je u opet u pitanju neka vrsta samozavaravanja i beg od realnosti. Kao da mislimo da ce virus da nestane ako se mi pretvaramo da ne postoji.

Evo mislim da sam napravio lepu podlogu za diskusiju. Zeleo bih da cujem i vase misljenje.

opet si sve pomešao i sve obrnuto govoriš haha; kako može biti mnogo ''lepše i umirujuće'' znati da neko ''iz senke'' manipuliše glupavim smrdljivim ovcama terajući ih da se ponašaju kao degenerici i prave majmune od sebe ponižavajući se nošeći one tupave beskorisne maske,kennjajući po ceo dan i po prevozima kako virus još hara i ne smemo i dalje da se opustimo itd,dakle videti koliko je većina ljudi jadna,bedna,podložna bukv svakoj ma kako očiglednoj manipulaciji,jebbeni roboti bez trunke kritičkog mišljenja;dakle kako je TO,takva realnost u kojima ljudi dobrovoljno sami sebe ograničavaju i maltretiraju u strahu od virusa SA STOPOM SMRTNOSTI OD 0,000000000000000000001 %,koji je dosad ubio neverovatnih i zastrašujućih 200 ljudi od SEDAM JEBBENIH MILIONA u ovoj ''zemlji'' npr,i to isključivo one sa već ozbiljnim hroničnim boljkama i stare ljude znači-objektivno preočigledna smejurija,za to vreme petostruki broj ljudi umre od 9 zilijardi puta opasnijih bolesti,ubistava,samoubistava iiitd itd,dakle TAKVA realnost koja je gora od svega što je orvel mogo da izmašta-to je po tvom ''geniju'' dakle daleko ''lepše i umirujuće'' (dobro nisi reko ''prijatno i oslobodjeno'' :dash: ) od ''realnosti'' tj tačnije rečeno bajke u koju veruju 99 % ovaca mentalno zaostalih da, eto,hehe, taj virus je stvarno jako jako strašan čim su uveli vake stroge mere brr..lideri mislu na nas i neželu da crknemo zato se i boru za naše živote..et,pojavio se niotkuda,sam od sebe,šta ćemo sad,dešava se,moramo se pridržavati mera i proći će valjda jednom..živeli lekari i szo! oni se boru za naše živote! aplaudirajmo im stoga poput trenirane marve svaki dan.. naravno da nepostoju ''laminati'' i nekakvi ''lideri iz semke'' axaxa to su tejorije zavere za debile,niko ničim ne upravlja'' itditd da ne karikiram (tačnije prepričavam) više,povratiću :bljak: očito je daleko lepša i umirujućija i idiličnija ova druga opcija. svak s iqom preko 50 je odma uvideo,a pogotovo je to postalo preočigledno zadnjih par nedelja,koliko je čitava ova ujdurma smišljena radi eksperimenta,kako bi moćnici utvrdeli KOLIKO su zapravo ljudi maloumni i podležni kontroli i strahu,pokorni i submisivni i maloumni.problem je što 99% stanovnika planete a pogotovo ove ''zemlje'' ima iq daleko manji od 50 pa ne kapira nešto toliko preočigledno te naravno da im je ''eksperiment'' uspeo i tek će da uspe,maltretiranje će TEK da počne,ovo nije ništa šta nam se sprema.

pa rodjo ti SVAKAKO,u svakom slučaju nemaš nikakvu kontrolu,bilo da je ovo s koronom ''nameštaljka'' ili ne lol,tebi (većini ljudi tj vama koji vako ''razmišljate'', ali nažalos i ''nama'' koji ko što rekoh imamo iq preko 20) se isto vata,mi smo svi poslušni robovi i zamorci onih čuvenih kolko beše 1 % prebogatih koji sve diktiraju,tako da ti se svakako ništa ne pitaš i nemaš nikad nikakvu kontrolu ni nad čime.zato ti je i lakše da tako misliš i samozavaravaš se fazon ''hihi teovija faveve teovija faveve'', ''fve fe defava fpontano'' i slične očito maloumne maštarije za decu, jer nemaš hrabrosti i/ili mozga da se dublje zapitaš o tome..

Evo mislim da sam napravio lepu podlogu za diskusiju. Zeleo bih da cujem i vase misljenje.
Kolega iznad ti je objasnio kako verovanje u teorije zavera trajno ostecuje mozak i kriticko misljenje.U njihovim glavama sve je zavera,osim ocigledne istine da se u Srbiji svestrano kriju podaci,da bi se ova nakaradna vlast prikazala pred izbore kao spasonosni andjeo.
A mi smo inace pozneti kao nedisciplinovan narod,koji voli da se inati svemu,zato se i ponasamo tako kako se ponasamo.
Ima psiholoski opis teorija zavera.
https://www.dominomagazin.com/zivot/gradski-zivot/zasto-ljudi-veruju-u-glupe-teorije-zavera/

“Zajedno, ovi rezultati potvrđuju ideju da se uverenja o zaverama mogu usvojiti kao sredstvo za postizanje osećaja jedinstvenosti”, napisali su autori Roland Imhoff i Pia Karoline Lamberty sa Univerziteta Johannes Gutenberg u Mainzu u Nemačkoj.

Po kojoj skali to?
đošinoj

A fora sa psihologijom mase i teorijama zavere, da nekoliko bogatuna vladaju svetom ili čak jedan čovek - veliki brat, je u lišavanju sebe odgovornosti. To je ono što ljudima godi. Čini mi se da je u pitanju velika većina koja se užasava ideje da je odgovorna za nešto.
netačno

Back