Psihologija liberalizma na društvenim mrežama

• Začetnik teme Začetnik teme moto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

moto

Zainteresovan član
Poruka
102
Možda je bilo već, sigurno jeste ali ne mogu da pronađem...
Veoma često viđam na društvenim mrežama (fb, tviter..) ljude koji sebe smatraju "otvorenim", "spremnim na promene", tolerantnim ka manjinama,uglavnom su svi veliki ljubitelji zapada, ulaska Srbije u NATO, protiv su fašizma (ne znam ko nije) sebe vole da nazovu "građanima sveta" a pritom uglavnom mrze Rusiju ali molim Vas da ovo što sam napisao ne bude osnova teme...mene zanima nešto drugo!
Veoma često takvi slobodni i tolerantni postaju veoma agresivni u svojim komentarima, odgovorima ukoliko je sagovornik protiv njihovog stava i mišljenja, ne prihvataju mišljenje koje nije u skladu sa njihovim i postaju sve ono protiv čega se navodno bore u sebi, čak je i jedna novinarka koja se smatra tolerantnom ka svemu napisala da je počivši Patrijarh "već u frižideru", ja recimo za sebe ne bih mogao reći da sam neki vernik ali ne bih nikad mogao tako da kažem nešto, tolerancija se ne može primenjivati samo na određene društvene, socijalne grupe...
Molim Vas samo da se ovo ne pretvori u političku temu, voleo bih da neko napiše nešto o psihološkom profilu ovakvih ljudi i samoj psihologiji agresije u komunikaciji ili bar da preporuči neku literaturu koja obrađuje ovu temu!
Hvala

Možda je bilo već, sigurno jeste ali ne mogu da pronađem...
Veoma često viđam na društvenim mrežama (fb, tviter..) ljude koji sebe smatraju "otvorenim", "spremnim na promene", tolerantnim ka manjinama,uglavnom su svi veliki ljubitelji zapada, ulaska Srbije u NATO, protiv su fašizma (ne znam ko nije) sebe vole da nazovu "građanima sveta" a pritom uglavnom mrze Rusiju ali molim Vas da ovo što sam napisao ne bude osnova teme...mene zanima nešto drugo!
Veoma često takvi slobodni i tolerantni postaju veoma agresivni u svojim komentarima, odgovorima ukoliko je sagovornik protiv njihovog stava i mišljenja, ne prihvataju mišljenje koje nije u skladu sa njihovim i postaju sve ono protiv čega se navodno bore u sebi, čak je i jedna novinarka koja se smatra tolerantnom ka svemu napisala da je počivši Patrijarh "već u frižideru", ja recimo za sebe ne bih mogao reći da sam neki vernik ali ne bih nikad mogao tako da kažem nešto, tolerancija se ne može primenjivati samo na određene društvene, socijalne grupe...
Molim Vas samo da se ovo ne pretvori u političku temu, voleo bih da neko napiše nešto o psihološkom profilu ovakvih ljudi i samoj psihologiji agresije u komunikaciji ili bar da preporuči neku literaturu koja obrađuje ovu temu!
Hvala

Oni su propagandisti .

Propaganda mora obući neko odelo , da bi bila prijemčiva , u ovom slučaju to je niz floskula u kontekstu razotkrivanja

Takvi najčešće blokiraju svakoga ko ima suprotan stav , jer nisu tu da razmenjuju mišljenje, već da plasiraju zadato

ma nisu samo liberali ima takvih medju vjernicima ateistima svima njima
sad kapiram da ti bi htio da ti se misljenje uvazi? gle u kapitalizam te se uvazava onolko kolko se od tebe ima korist
svi oni sjednu posle predstave za javnost i tale se...isto ti je tako i na ovaj forum moj ti
naprave neku fejk predstavu za nas naivne i poslje vidis neka pozeleni...
sve ti se odvija ispod zita iskrenosti nema mjesta...cak ce te javno upozoriti da ne budes iskren...ko djeteta kad mu kazu pssssss kad nesto iskreno primjeti a nije za javnost

Ja bih hteo da se moje mišljenje uvaži?
Nisam razumeo...uopšte ne mislim na sebe, moje mišljenje je bitno samo meni...a u pravu si da se ne tiče samo liberala ali drugi i ne misle za sebe da su tolerantni, zato sam naveo kao primer njih...
ma de ne misle pa u crkvenjacko ucenje prsti od toleranciju a posumljas li u dogmu odma si jeretik
takve su ti i partijske strukture kultovi vodje korporativna kultura...ma sve moze al do granice dok ne dovedes u pitanje vodju,gazdu boga patrijarha
tu se gubi tolerancija i pokazuje pravo lice

Kakav moze biti psiholoski profil ljudi koji bukvalno zive na drustvenim mrezama? Kako covek moze u toku dana da visi recimo i na forumu, tviteru, fb-u, instagramu itd pored svih obaveza koje zivot namece? Naravno, govorim o odraslim ljudima koji imaju svoje porodice,prijatelje,posao itd.
zanemaris sve to i prepustis se carima virtualle tu i tamo odradis trening ako imas home gym nesto stavis usta kad ogladnis tusnes se i higijena e sad sex...pa moze virtualno al ne bunom se ako neka pristane doci

Back