Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Odo ja da gledam na youtube-u klipove "change my mind" uz smoki.Pa da, samo zato što nije prvi put sam znala šta ću i kako ću, doć' će dan kad neće biti dela sa prevazilaženjem, možda je već doš'o.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odo ja da gledam na youtube-u klipove "change my mind" uz smoki.Pa da, samo zato što nije prvi put sam znala šta ću i kako ću, doć' će dan kad neće biti dela sa prevazilaženjem, možda je već doš'o.![]()
Aj ćao, enjoy your timeOdo ja da gledam na youtube-u klipove "change my mind" uz smoki.![]()
Odlican ispit za tebe,jer ne znas kako da reagujes, a ne znas jer ni sam nisi svestan tog pravilaVerovatno znate kako je to kada vas neko ignoriše, na ovakav ili onakav način. Sigurno ste i vi ignorisali nekoga. Šta se krije u pozadini ignorisanja i zašto neki ljudi to ne čine suptilno, već na veoma nepristojan način?
Recimo, prijatelj izbuđeno kaže hajde da se vidimo sutra i odemo na piće. Složite se. Dođe sutra, ništa. Zovete ga/je, ne odgovara. Posle pola sata opet, ne odgovara. Pogledate fb, online. Dakle za telefonom je ili retko računarom. Prođe dva sata, pogledate opet fb, online. Pustite poruku i pitate zašto se ne javlja, online još bar 20 minuta i bez pročitane poruke ode offline.
Ne govorim o ljudima koji su vam poznanici pa ih briga, već ljudi sa kojima se redovno družite. Koji je to mentalni sklop da se čovek na tako bezobziran način ponaša i na tako očigledan način odbija da komunicira. Najgore od svega biće kada vas pozove uveče i kaže "E, nisam videla/video poruku ili poziv". I time vas zakuca praveći vas na maloumnu osobu.
Mišljenja?
Odakle dolaze te pretpostavke da ja ne znam pravilo? Gde si izvukao da ja nešto ne znam? Tvoj pristup je na neki način asertivan. Najpre polaziš od premise da nešto ne znam, zatim mi odgovoriš na pitanje koje nisam postavio, koristiš se boldovanim tekstom kao da nisam u stanju da razumem neboldovan tekst i samostalno izvučem šta je bitno.Odlican ispit za tebe,jer ne znas kako da reagujes, a ne znas jer ni sam nisi svestan tog pravila
Pravilo glasi : Kad si sprecen da ispunis dogovor (sastanak i sl.) duzan si da blagovremeno o tome obavestis onoga s kim si se dogovorio.Dakle cim si to u stanju.
Sada kad znas ,mozes i njega upoznati sa tim pravilom, a ako ga se u buduce ne bude pridrzavao, znacice da je neodgovoran i da se na njega po tom pitanju ne mozes osloniti . Stoga nemoj to ni da te razocara.Jednostavno, znas sta od njega mozes i ne mozes da ocekujes.
Tako ces bolje znati da li da se sa takvima uopste dogovaras ako su neke vazne stvari u pitanju.
Cemu pitanje ako bi znao?Odakle dolaze te pretpostavke da ja ne znam pravilo? Gde si izvukao da ja nešto ne znam? Tvoj pristup je na neki način asertivan. Najpre polaziš od premise da nešto ne znam, zatim mi odgovoriš na pitanje koje nisam postavio, koristiš se boldovanim tekstom kao da nisam u stanju da razumem neboldovan tekst i samostalno izvučem šta je bitno.
Pitanje koje sam postavio je radi diskusije, a ne zato što ja imam neki problem. Primer je polazna tačka da bi svi razumeli o čemu konkretno govorim.
Vidi, psiholozi vode diskusiju da bi razumeli čoveka. Nije odgovor jedan i to je to. Zato i postoji diskusija. Neko može reći da ga je neko ignorisao na ovaj način, neko će navesti drugi razlog. I taj razlog je značajan. Jer smo mi ljudi toliko različiti da bih voleo o tome razgovarati.Cemu pitanje ako bi znao?
Diskusijom ne treba gubiti vreme.Ona valja da ima svoju svrhu.
Da ti je bilo jasno, ne bi otvorio temu.Znaci nisi znao.Vidi, psiholozi vode diskusiju da bi razumeli čoveka. Nije odgovor jedan i to je to. Zato i postoji diskusija. Neko može reći da ga je neko ignorisao na ovaj način, neko će navesti drugi razlog. I taj razlog je značajan. Jer smo mi ljudi toliko različiti da bih voleo o tome razgovarati.
Ne slažem se sa time što si rekao. Loše si interpretirao ono što sam rekao. Već drugi put govoriš da nešto ne znam što pomalo navodi na pitanje da li razumeš šta sam ja tebi odgovorio ili ti želiš da tvoja bude zadnja pa tvrdoglavo braniš izrečeno.Da ti je bilo jasno, ne bi otvorio temu.Znaci nisi znao.
Rekao sam ti i sada znas.
Nije strasno kada ne znas. Strasno je ako neces da naucis ...a jos pitas.
Ako nesto ne znas, onda to priznaj sebi , pa nauci.Ne slažem se sa time što si rekao. Loše si interpretirao ono što sam rekao. Već drugi put govoriš da nešto ne znam što pomalo navodi na pitanje da li razumeš šta sam ja tebi odgovorio ili ti želiš da tvoja bude zadnja pa tvrdoglavo braniš izrečeno.
Vidim da želiš da tvoja bude poslednja. Ok je. Kompleks.Ako nesto ne znas, onda to priznaj sebi , pa nauci.
Glupo je sebe drzati u zabludi.
Istina je dobar motiv.Vidim da želiš da tvoja bude poslednja. Ok je. Kompleks.
Sa ljudima moras cesto da se ponasas kao prema pavlovljevom psu. Pruzis sansu, ali ako su takvi onda dresura.Verovatno znate kako je to kada vas neko ignoriše, na ovakav ili onakav način. Sigurno ste i vi ignorisali nekoga. Šta se krije u pozadini ignorisanja i zašto neki ljudi to ne čine suptilno, već na veoma nepristojan način?
Recimo, prijatelj izbuđeno kaže hajde da se vidimo sutra i odemo na piće. Složite se. Dođe sutra, ništa. Zovete ga/je, ne odgovara. Posle pola sata opet, ne odgovara. Pogledate fb, online. Dakle za telefonom je ili retko računarom. Prođe dva sata, pogledate opet fb, online. Pustite poruku i pitate zašto se ne javlja, online još bar 20 minuta i bez pročitane poruke ode offline.
Ne govorim o ljudima koji su vam poznanici pa ih briga, već ljudi sa kojima se redovno družite. Koji je to mentalni sklop da se čovek na tako bezobziran način ponaša i na tako očigledan način odbija da komunicira. Najgore od svega biće kada vas pozove uveče i kaže "E, nisam videla/video poruku ili poziv". I time vas zakuca praveći vas na maloumnu osobu.
Mišljenja?
Verovatno znate kako je to kada vas neko ignoriše, na ovakav ili onakav način. Sigurno ste i vi ignorisali nekoga. Šta se krije u pozadini ignorisanja i zašto neki ljudi to ne čine suptilno, već na veoma nepristojan način?
Mišljenja?