Psihologija ignorisanja

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Verovatno znate kako je to kada vas neko ignoriše, na ovakav ili onakav način. Sigurno ste i vi ignorisali nekoga. Šta se krije u pozadini ignorisanja i zašto neki ljudi to ne čine suptilno, već na veoma nepristojan način?

Recimo, prijatelj izbuđeno kaže hajde da se vidimo sutra i odemo na piće. Složite se. Dođe sutra, ništa. Zovete ga/je, ne odgovara. Posle pola sata opet, ne odgovara. Pogledate fb, online. Dakle za telefonom je ili retko računarom. Prođe dva sata, pogledate opet fb, online. Pustite poruku i pitate zašto se ne javlja, online još bar 20 minuta i bez pročitane poruke ode offline.

Ne govorim o ljudima koji su vam poznanici pa ih briga, već ljudi sa kojima se redovno družite. Koji je to mentalni sklop da se čovek na tako bezobziran način ponaša i na tako očigledan način odbija da komunicira. Najgore od svega biće kada vas pozove uveče i kaže "E, nisam videla/video poruku ili poziv". I time vas zakuca praveći vas na maloumnu osobu.

Mišljenja?

Обично је тактика код мувања, погрешна наравно.
А сад нешто мислим, мени се деси да не одговорим одмах на поруку и касније заборавим. Зато гледам да одмах одговорим, макар да напишем да сам заузета.

Verovatno znate kako je to kada vas neko ignoriše, na ovakav ili onakav način. Sigurno ste i vi ignorisali nekoga. Šta se krije u pozadini ignorisanja i zašto neki ljudi to ne čine suptilno, već na veoma nepristojan način?

Recimo, prijatelj izbuđeno kaže hajde da se vidimo sutra i odemo na piće. Složite se. Dođe sutra, ništa. Zovete ga/je, ne odgovara. Posle pola sata opet, ne odgovara. Pogledate fb, online. Dakle za telefonom je ili retko računarom. Prođe dva sata, pogledate opet fb, online. Pustite poruku i pitate zašto se ne javlja, online još bar 20 minuta i bez pročitane poruke ode offline.

Ne govorim o ljudima koji su vam poznanici pa ih briga, već ljudi sa kojima se redovno družite. Koji je to mentalni sklop da se čovek na tako bezobziran način ponaša i na tako očigledan način odbija da komunicira. Najgore od svega biće kada vas pozove uveče i kaže "E, nisam videla/video poruku ili poziv". I time vas zakuca praveći vas na maloumnu osobu.

Mišljenja?
Mišljenja sam da takve ljude treba staviti na "ignore"!Ne gubiti vreme sa njima i ne shvatati ih za ozbiljno, u vezi sa bilo čim.

Imao sam posla sa takvima. Uglavnom su ili umišljeni i precenjuju sebe i svoje vreme i ulogu, ili imaju neki pik, nešto im smeta. Generalno odmah prekinuti kontakt, kao i kad te neko začikava ili ti pronalazi mane. Čim osetiš da neko stalno cepidlači, nešto mu smeta, nalazi primedbe, oko svega što ti uradiš krene da pravi prividni 'problem' ili prosto uvek mora da nadje nešto što tu 'ne štima', mršti se, diže obrvu - seci to.

Ja verujem u antropološki pesimizam, i iako ima stvarno vrednih ljudi (malo), većina je ološ i smeće. Zato nikad nisam verovao u drugarstva i nisam se nikom poveravao, niti sam išao na princip 'ortaci iznad devojke', 'sve za ortake', 'broes over hoes', 'broes over money'. Društvu ništa ne treba verovati, i gledati treba pre svega svoj interes. To sam naučio još kad sam bio 'primoran' da kao dečak svoj novi 'Monopol' dam nekom mom rodjaku koji je došao u posetu. Taj me kasnije nije ni pogledao.

Imao sam posla sa takvima. Uglavnom su ili umišljeni i precenjuju sebe i svoje vreme i ulogu, ili imaju neki pik, nešto im smeta. Generalno odmah prekinuti kontakt, kao i kad te neko začikava ili ti pronalazi mane. Čim osetiš da neko stalno cepidlači, nešto mu smeta, nalazi primedbe, oko svega što ti uradiš krene da pravi prividni 'problem' ili prosto uvek mora da nadje nešto što tu 'ne štima', mršti se, diže obrvu - seci to.

Ja verujem u antropološki pesimizam, i iako ima stvarno vrednih ljudi (malo), većina je ološ i smeće. Zato nikad nisam verovao u drugarstva i nisam se nikom poveravao, niti sam išao na princip 'ortaci iznad devojke', 'sve za ortake', 'broes over hoes', 'broes over money'. Društvu ništa ne treba verovati, i gledati treba pre svega svoj interes. To sam naučio još kad sam bio 'primoran' da kao dečak svoj novi 'Monopol' dam nekom mom rodjaku koji je došao u posetu. Taj me kasnije nije ni pogledao.
bro du ju vona hag ?

Mišljenja?
Ignorisanje je metoda pasivno agresivnih ljudi...
( nadji pasivna agresija i to je to )
na taj nacin oni zele da su drugima bitni... to je njihova nemoc, kompleksi
Ali ne treba padati na njihove fazone, da jurite za njima da ih molite, jer kada tad ce otici od vas...
Oni vole samo sebe...
Oni su sebicnjaci, narcisi...
Oni ne mogu biti dobri prijatelji, tj nisu nikakvi prijatelji..
ja sam imala takve prijatelje i resila sam ih se
jer uvek iznova manipulisu sa vama
i tako vam stvaraju bol
i drze vas na uzici

Ok nekad moramo nekoga izignorisati jer nista drugo ne pomaze...

Mišljenja?
Kada nekog ne gotivim previše ili kada me naljuti,ignorišem ga. Ali zato uvek redovno odgovaram na poruke i kada sam online gledam da to vreme iskristim tako što ću otkucati sve moguće poruke. Ne znam,poznajem par ljudi koji su ovek online a nikad ne ostave ni ono seen da su videli poruke.Ne bih da sam im u koži.

Mišljenja?
Ako je ovo iz primera za fb onda bezobrazluk, nevaspitanje. No Contact vise s takvima.

Ako je na pocetku druzenja, muvanja ignorisanje bez razloga isto je bezobrazluk, jer bez komentara da se tako prekine kontakt na zdravim osnovama da tako kazem.

Pa ova tvoja osoba iz primera je ili nezainteresovana ili ima neki problem, alchajmer ovo ono.
A ignorisanje kao alat u među ljudskim odnosima služi da te uništi. Ili neki deo tebe.
Na primer, pošto sam dete LjISa, kad neko ignoriše tvoja osećanja (bilo koje vrste) ili još bolje tvoj talenat (što je često slučaj) želi da to ne postoji, dakle da nema nikakav uticaj, ili da ne dođe do ostvarenja. Da te sludi, da ne znaš ko si, da bi te koristio za svoje potrebe... Eto.

A evo, ovde je grupa ljudi odlučila da me ignoriše kao vid kazne, iako ja uopšte nisam u tom fazonu, i šire se što je dosta značajno, al šta ćeš brate... Oni misle da je to normalno, oni misle da su normalni. A kumara kadar nevera...
Na koga to aludiraš? To što ti nisam odgovorio, lajkovao sam tvoje mišljenje i pokazujući da sam saglasan sa izrečenim. Ne bih da komentarišem ljis jer je to posebna kategorija ljudi.

Back