Psihologija i gradnja mega hramova

Misli se verovatno na hram Svetog Save (stavih veloko slovo s na sveti, nemam pojma da li ide, ako ne ide ne zamerite) u Beogradu....i na nicanje novih crkava širom Srbije....a pojma nemam šta bi rekao Frojd i ini na to....

- - - - - - - - - -

Hram Svetog Save je dovršavan poslednjih 20 godina ali je počeo da se gradi mnogo ranije.
Kad je već započet da se pravi toliki, mislim da je bilo u redu da se završi.

- - - - - - - - - -

Eno ti u komšiluku par komata...:roll:

Misliš u Zemunu?
Kolko ja znam, sve crkve ovde su napravljene pre drugog svetskog rata.

Misli se verovatno na hram Svetog Save (stavih veloko slovo s na sveti, nemam pojma da li ide, ako ne ide ne zamerite) u Beogradu....i na nicanje novih crkava širom Srbije....a pojma nemam šta bi rekao Frojd i ini na to....

- - - - - - - - - -

Ovo je zbog perioda komunizma kad su se gradila nova naselja ali ne i crkve pa se to sad nadoknađuje. Nisam primetio da su ogromne.

Kao čobane koji na jednu,a ovce na drugu...
Odštampali pare u Topčideru a combi u servisu-neda poslovođa izlaz dok ne legnu pare za popravku
(več četvrti put popravljaju,a pare niotkud)-i čitav dan kasne penzije u SRBIJI...
I kao gledaoce u primeni solarne energije za desalinizaciju morske vode za potrebe navodnjavanja (kap po kap-palaća:mrgreen:):manikir:
U Voši skupo da se odvede voda 2 km,a u Izraelu jeftino da se odvede 20 km. Srbija uvozi južno voće od Izraela koje se uzgaja u pustinji...:mrgreen:
Da,a da li znaš ,ranego,koliko sinagoga ima u Izraelu?

Poslednja izmena:
Megalomanija koja je svoju svrhu nasla vise kao oblezje grada nego kao verski objekat.
I mnogi mostovi koji su kod nas pravljeni bili su rekorderi svojevremeno u rasponu u okviru nekih statickih sistema, verujem da se pare nisu zalile. Ali ne verujem da se oko nekog ikada polemisalo kao oko mosta na Adi, da li ono cudo tek jos jedna improvizacija ili nije. A tek sta bi Frojd rekao... :eek:

Back