gost 337958
Iskusan
- Poruka
- 6.814
Grupa istomisljenika ne mora uvek da predstavlja klan, javi se tu i tamo neka tema gde se moje misljenje poklopi sa misljenjem vecine, a to nije razlog da se iskljucim sa foruma da bi odnos snaga bio ravnopravan... "individualac" moze biti zrtva a moze biti spamer ili lujka, vecina moze biti grupa individualaca istomisljenika a moze biti i copor, to su dve razlicite stvari.
Ne radi se o istomisljenicima koji na fin nacin komentarisu na nekim od tema i o zdravoj diskusiji. Evo ti konkretan primer, komentari na ovoj temi. Misljenja nam se uglavnom poklapju ali mi opet nismo klan. Ne delamo po dogovoru, vec svako za sebe. Ovde se radi o ekipama koje udruzeno deluju , ljudima koji nemaju osnovno vaspitanje ( verovatno ni u realnom zivotu). Primer , sad ti izneses svoje misljenje o necemu i sad mi kao uigrana ekipa skocimo i krenemo da te ponizavamo , da se sprdamo na tvoj racun ne birajuci reci. Utrkujemo se ko ce vise da te izvredja...Koliko finih ljudi je otislo sa foruma zbog takvih, a ne verujem da je bilo kome prijatno kad ga vredjaju pa bio to i forum. Bez obzira sto smo ovde u nekom virtuelnom svetu, nismo roboti, postojimo , stvarni smo. Postoji i ono drugo, ukljucis se u diskusiju, nov si na nekoj temi, a mi uigrana ekipa koja inace obitava na toj temi te ocigledno ignorisemo. Ta grupa individualaca koja deli neko misljenje ne moze biti copor. Svako od njih ima nesto svoje, neku novu ideju, neko svoje gledanje na svet, otvoreno pise o tome, a u coporu je jednoumlje, ne ispada se iz sablona, tu je sve pravolinijski. Postoji tu i hijerarhija sef , sekretar i poslusnici...
Poslednja izmena: