Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Pa sejo,tako baš kako si ti to uradila-promišljanjem i introspekcijom!Žalosno je što JA kada ga konačno spoznamo ostaje tako kratko čisto i neokrnjeno raznim društvenim statusima.
Trenutna asocijacija mi je Tyler Durden u antologijskom ostvarenju fight club koji parafraziraću kaže nešto ovako
Ti nisi svoj posao, ti nisi svoj račun u banci, ti nisi auto koji voziš, ti nisi sadržaj tvog novčanika.....
A nas već od sedme godine života dresiraju i bude u nama takmičarski duh i želju da moć steknemo količinom novca kojom ćemo kupiti svakoga ko nam stoji na putu. Misleći naravno kako je naše JA veliko jer mu je velika platežna moć.
Neki ljudi žive u uverenju da je njihovo JA veoma moćno samo zato što su prijatne spoljašnosti, neki zato što su vešto uvežbali incident u komunikaciji sa drugim ljudima, beskrajan je niz pogrešnih JA....
Kako u takvoj atmosferi doživeti JA kao nešto što je samo naše, a ne kao nešto što je unapred prodana stvar?
Malkice se zablentaviš u sebe i gledaš i sebe kao nekog kog si malčas srela!

Nije to tako komplikovano,ali je narcizam ega dosta magnetičan pa treba ga hoblovati s vremena na vreme...
Sklon je da se otme kreten...