psihofizicki test za radno mesto u prosveti

Po novom zakonu sada je, pored lekarskog pregleda, za rad u prosveti potrebno da se uradi i neki psihofizicki test u NSZ. Nadam se da postoji neko ko ga je polagao i ko bi mogao da mi kaze od cega se taj test tacno sastoji, kako izgleda, koliko traje i sl. Unapred hvala :)

Traje cetiri sata. Testiraju te psiholozi in NSZ. Sastoji se iz vise delova (logika, test licnosti, opsta kultura i svasta - nesto). Na kraju ide intervju sa psihologom.

Rezultati su odprilike tipa:
u potpunosti zadovoljava
zadovoljava
ne zadovoljava

Koje radno mesto i gde?

Nisam znao ovo... ja sam bio na lekarskom pregledu (koji mi je u međuvremenu istekao) pre nekoliko godina i radili smo test ličnosti i razgovore sa dvoje psihologa (?) u okviru samog lekarskog pregleda.

Još sam ja bio na zameni od NEDELJU dana (ponedeljak-petak) a taj lekarski pregled su mi zakazali u četvrtak. I šta da sam došao u školu u petak i rekao "E znate šta, ovo što sam radio ove nedelje, ja u stvari nisam sposoban, ups!"

Nisam znao ovo... ja sam bio na lekarskom pregledu (koji mi je u međuvremenu istekao) pre nekoliko godina i radili smo test ličnosti i razgovore sa dvoje psihologa (?) u okviru samog lekarskog pregleda.

Još sam ja bio na zameni od NEDELJU dana (ponedeljak-petak) a taj lekarski pregled su mi zakazali u četvrtak. I šta da sam došao u školu u petak i rekao "E znate šta, ovo što sam radio ove nedelje, ja u stvari nisam sposoban, ups!"

Onaj lekarski od pre par godina prilikom kojeg ides kod desetak lekara (laboratorija, ocni, sluh, psiholog, ginekolog itd) nije isto sto i ovaj o kojem pricamo.

Test psihofizicke sposobnosti su uveli ove godine i svaka skola po zakonu mora da trazi testiranje svih prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Najgore je sto direktor uvek moze izabrati onog kandidata koji mu se vise "svidja" bez obzira na uspeh na testu. Znaci rezultati testa ne obavezuju poslodavca da primi kandidata koji je imao bolji uspeh prilikom testiranja. :dash: I ja se pitam cemu sve to onda?

Back