Psihodelični pejzaži planina Sijera Nevade

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Plener(slikanje na otvorenom, van ateljea) umetnica sa jezera Tahoe Filis Šafer oživljava planine, jezera i šume američkog Zapada u živopisnoj uljanoj boji.
Njene slike u ulju spajaju realizam pejzaža sa njenim prepoznatljivim, nadrealnim stilom.

Ona kaže za Mi Modern Met: „Moji deda i baka su bili farmeri, tako da je zemlja deo mog DNK. Međutim, njena strast za slikanjem na pleneru procvetala je nakon
što se preselila na jezero Tahoe u planinama Sijera Nevade. Tamo su joj leta bez nastave omogućila da se u potpunosti uroni u prirodne lepote ovog područja.

Ona objašnjava: „Moj proces je da počnem sa slikama napolju, a zatim ih „kuvam“ nazad u studiju kako bih postigla savršenu ravnotežu posmatranja i fantazije koju tražim u svom radu.

Čini se da se oblaci kovitlaju kao dim na nebu, drveće se savija i uvija na neočekivane načine, a cveće često izgleda veće od života.
Svaka očaravajuća scena izgleda kao nešto iz sna, spajajući poznato sa nadrealnim na način koji vas privlači..

Priroda je njena primarna inspiracija, ali ona takođe crpi uticaj od američkih modernista 20. veka. „Uvek su me privlačile regionalističke slike umetnika kao što su Tomas Hart Benton i Grant Vud“, objašnjava ona. „Veliki sam obožavalac umetnika kao što su Emili Kar i, naravno, Džordžija O’Kifi. Čarls Berčfild, na primer, ima veliki uticaj na moj rad.

Mala galerija njenih neverovatnih slika

456.jpg

Back