Psihicko zlostavljanje

Zbog toga sto je TABU TEMA zato sam je i postavila.Ja sam imala dodira sa ovakvim zlostavljanjem,a toga nisam bila svesna!

Toga nije svesna ni osoba koja to radi ukoliko u pitanju nije psihopata. To su naučeni modeli ponašanja, strah, nisko samopouzdanje. Može biti jedna stvar, može biti sve izmešano. Sad sve zavisi koliko je neko sposoban da radi na sebi i prizna grešku. Većina ljudi nije, tako da ne vredi ni ostajati u takvim vezama. Ne znam da li je vredno ostajati u vezama ni sa onima koji jesu svesni toga zato što niko nije dužan da trpi ta sranja.

Ovoga ima jako puno....
Nedavno sam prisusvovala raspravi starijeg bracnog para, i uzasnula sam se kad sam videla koliko finih tehnika za manipulaciju muz upotrebljava.

U licnom iskustvu nemam tako nesto...

- - - - - - - - - -

Zbog toga sto je TABU TEMA zato sam je i postavila.Ja sam imala dodira sa ovakvim zlostavljanjem,a toga nisam bila svesna!

Pre par dana sam procitala clanak Jennifer Lopez.
Ona je upravo isto ovo izjavil - da je godinama bila zlostavljana, a da toga nije ni bila svesna.

A kakva je manipulacija tj.kakave su bile recenice ?
Uglavnom ucena i prebacivanje krivice tj. da tebe ta osoba čini nesrećnom. Sve u cilju patološkog vezivanja te osobe za tebe.
Kod nekih manje, kod nekih više ekstremno. Kad se okreneš nemaš prijatelj, sa porodicom se udaljiš, ceo svet ti je ta osoba. To je posle može, a ne mora preći u fizičko maltretiranje.

A kakva je manipulacija tj.kakave su bile recenice ?

Izmedju tog para ?

Zena zele da pokrenu jednu akciju, da bi poboljsali svoju materijalnu situaciju...
njemu se to ne radi ... ide linijom manjeg otpora.
Uglavnom negiranje realnosti... Preuvelicavanje sitnica... Izbegavanje da prizna ociglene stvari... zatim, obecavanje necega sto nikad nece uraditi, samo da izbegne tu jednu situaciju.
I onda je tako polaka obradjuje, dok ona ne odustane od te ideje.

U jednom trenutku je rekao - Evo ti , uradi, uradi .... ( a utisak je bio da kaze reda radi, ja to ne podrzavam itd. ) Uzassss

Btw, Ovaj njen muz je ceo zivot vuce na dole, valjda iz nekih kompleksa, otkud znam....i uopste joj ne da da napreduje.

U stvari je jako tesko da uradis bilo kakvu vecu promenu u zivotu, ako te tvoj supruznik ne podrzava.

Mlada sam i zelim sto vise da znam kako izgleda ovo zlostavljanje.
I treba.
Preporucujem ti da se informises o Psychopaths i Narcissistic Personality dissorder.
Mnogo ih je ;)

Ono sto ja mnogu da kazem - je da ne verujes cinjenicama, vec onom svom instinktu - osecaju u stomaku.

Pravi je partner je onaj pored koga se ti osecas - slobodno, dostojanstveno, punom energije, i utice pozitivno i produktivno na tebe. ^^ :)

Psihicko zlostavljanje je gore od fizickog, ali zena koja ga trpi ima istu psihologiju zrtve kao ona sto trpi fizicko. I izgovori su im isti, a ova ima jos jedan dodatni "nikada me nije udario". Nije lako izaci iz zacarnog kruga, ali cim se krene sa pricom "cuti i trpi" tu ni sa zenom nesto nije u redu. Ima onih jakih koje se izvuku kad-tad, ali su retke. Zlostavljani trazi zlostavljaca.

ne bas tako al nesto slicno se i meni desava

najgore je sto je on divan, dobar pred svima i uvjek kriva ja...

cutim da me ne zamrze djeca, nemam kud i tako...

doduse sad sam ga navikla i ja, vise me nista i ne pogadja toliko, ne obracam paznjuni na sta al sad je kasno za sve sto sam htjela u zivotu, nemam vise ni volje i jbes zivot...

doduse sad sam ga navikla i ja, vise me nista i ne pogadja toliko, ne obracam paznjuni na sta al sad je kasno za sve sto sam htjela u zivotu, nemam vise ni volje i jbes zivot...

Ja sam stvarno za metodu da lupaš glavom o zid, pa šta puklo, glava ili zid.
Msm za neke situacije nema drugog rešenja.

Koja je dijagnoza tvog supruga ?

Ako je psihopata, ili narcista - onda izvlaci energiju iz tebe. To je uzas.
Ja sam imala samo par meseci veze na daljinu s takvom osobom - i recima ne mogu opisati kakav je uzasan, uzasan uticaj energetski imao na mene.

Citala sam iskustvo jedne zene, koja se razvela posle 25 godina i 3 dece od jednog narciste - i kaze da bi radije skocila s mosta, nego da opet prodje 25 godina s tom poremecenom osobom.

Najgori deo je - da oni izgledaju svrseno. Tako da okolina uvek optuzi zrtvu da ona nije u redu u celoj prici ^^

Postoji nesto sto se zove razvod.

Back