Psihicko spremanje

Ma on je ozenjen i zivi u Australiji,stariji je od mene,jako smo bili vezani kad smo ziveli zajedno,kad on nije tu ja se naviknem ali kad dodje ja se toooliko vezem za njega i posle mi je tesko. :(
Mnogo stariji?
Isto tako bi moja majka reagovala kada bi došao ujak da nas poseti jednom u 3, posle i jednom u 5 godina... pokušala sam da je tešim pričom da ću je jednom odvesti u pariz :lol: al' od toga ništa, između ostalog jer je umro pre više ne znam koliko godina... mada kapiram da ti ova priča ne prija preterano :lol:

Iz nekog razloga ga je dočekivala ko boga, pripremala se psihički za njegov dolazak, sva nervozna i uplašena, a on bi posedeo pola sata i onda otišao na selo, govoreći da ide kući. Istina je da nije mogao da sedi dugo kod nas jer je besneo na bolesnu majku, moju babu, od koje je biće i pobegao u fr sa 18..... ali nju je ostavio, stariji od nje 13 godina.
Kasnije smo saznali da je dolazio u srbiju svake godine (on ili njegova deca sa svojom decom) i ostajao mesecima, navaljivao se na gajbu nekim prijateljima iz sela, tamo, a da se nama nije ni javio?! što je ostao jedan veliki rebus jer niko prema njemu nikada nije bio neprijatan niti zloban, nije mi jasno da nije imao želju da poseti sestru makar na jedan dan. Nikada nije ostao ni da prespava.

Eto ako ti znači nešto ima vas još takvih, ja je nisam baš potpuno razumela jer je ponašanje pomalo iracionalno, uvek sam imala trip da ga se ustvari plaši. Njegove neke osude, da li što je iz druge zemlje pa je valjda veliki, bitan, bogat?! obrazovan..... ili što je stalno pi*deo na babu pa je možda ona to doživljavala kao sopstveni neuspeh.
Uostalom i sama mi je rekla da nema pojma zašto se toliko uznemiri kad on treba da dođe.

Poslednja izmena:
Probaj da izracionališeš koliko je njemu zaista stalo do tebe. Ne tako što ćeš slušati šta ti govori nego tako što ćeš analizirati njegove postupke. Ako si ti onaj dečko iz priče sa tetkom :D verujem da si usamljen i da bi strašno želeo da imaš starijeg brata na koga možeš da se osloniš, ali ako to nije baš slučaj nemoj da zavaravaš sebe. Koliko je njemu stalo tebe da vidi, toliko treba i tebi da bude bitno što on dolazi. To što možda ostavi kintu za jedan mesec ne znači da je oprao ruke jer se (ako se?!) ne javlja mesecima, a vidim imaš internet, 99% ima i on, i možete komunicirati skajpom, danas je to kao da je osoba pored tebe ebeš mi sve neverovatna je ova tehnologija :lol:
Kad prestaneš da ga idealizuješ prestaće i ta nervoza.

Probaj da izracionališeš koliko je njemu zaista stalo do tebe. Ne tako što ćeš slušati šta ti govori nego tako što ćeš analizirati njegove postupke. Ako si ti onaj dečko iz priče sa tetkom :D verujem da si usamljen i da bi strašno želeo da imaš starijeg brata na koga možeš da se osloniš, ali ako to nije baš slučaj nemoj da zavaravaš sebe. Koliko je njemu stalo tebe da vidi, toliko treba i tebi da bude bitno što on dolazi. To što možda ostavi kintu za jedan mesec ne znači da je oprao ruke jer se (ako se?!) ne javlja mesecima, a vidim imaš internet, 99% ima i on, i možete komunicirati skajpom, danas je to kao da je osoba pored tebe ebeš mi sve neverovatna je ova tehnologija :lol:
Kad prestaneš da ga idealizuješ prestaće i ta nervoza.
Ma tetka je posebna prica i bas se potrefilo da dodju u isti mesec u Srb.brat nam je uteha za ono zbog tetke,al ima nesto jako pozitivno sto mi je rekao a to je da ce se potruditi da me odvede tamo ma da je jako tesko,prvo sto moram imati da bi dobio vizu je radni staz 6.meseci ili da se vodim pod skolom a ja nemam ni jedno ni drugo.Skolu sam zavrsio 3.god. a posao ne mogu naci ma koliko se trudio to i sami znate kakva je situacija ovde u zemlji.
Sad me zanima nesto ako neko zna o tome??? Da li ako upisem vanredno skolu da li tada mogu nesto uciniti nesto povodom odlaska?
A sto se tice usamljenosti ja sam i vise nego usamljen .... Kada bi vam ispricao moju pricu plakali bi do sutra,al da ga je*em valda ce i mene neka sreca posluziti da odem i ja odavde.

Najbolje ti je da upišeš četvrtu pa pokušaš neki faksić (višu ili privatno) ali za to treba novca :neutral: možda bi brat mogao to da ti obezbedi.
Ili, u krajnjoj liniji, radi negde godinu dana i traži radnu vizu, to ti je još lakše.
Ali, oma da ti kažem, nemoj se baš zanositi tom idejom. Ako si rešen da odeš odavde budi spreman da to uradiš po svaku cenu, pomogao ti on ili ne!
Ne bih da napominjem da je i moj ujak obećavao kule i gradove i svake godine je nekoga trebao da vodi u fr ali se to nikada nije ostvarilo.

Ma tetka je posebna prica i bas se potrefilo da dodju u isti mesec u Srb.brat nam je uteha za ono zbog tetke,al ima nesto jako pozitivno sto mi je rekao a to je da ce se potruditi da me odvede tamo ma da je jako tesko,prvo sto moram imati da bi dobio vizu je radni staz 6.meseci ili da se vodim pod skolom a ja nemam ni jedno ni drugo.Skolu sam zavrsio 3.god. a posao ne mogu naci ma koliko se trudio to i sami znate kakva je situacija ovde u zemlji.
Sad me zanima nesto ako neko zna o tome??? Da li ako upisem vanredno skolu da li tada mogu nesto uciniti nesto povodom odlaska?
A sto se tice usamljenosti ja sam i vise nego usamljen .... Kada bi vam ispricao moju pricu plakali bi do sutra,al da ga je*em valda ce i mene neka sreca posluziti da odem i ja odavde.

Uplati, ako si u mogućnosti preko nekoga tih 6 meseci, ili preko PIO fonda, ne znam....i jako si mlad, baš ima vremena za tebe...

Pa otkud sad odlazak, zar nisi pre par dana rekao da ti je baka dozivela nervni slom i da je ne bi napustio ni za zivot jer je pokusala samoubistvo?
I otkud sad brat u Austriji zar na prosloj temi nije tetka jedina koja vas je pomagala jer je udata u Nemackoj? Ili mozda mrzis tetku koja vas je nekad pomagala pa prestala a umires za bratom koji vas nikad nije pomagao ili...

Pa otkud sad odlazak, zar nisi pre par dana rekao da ti je baka dozivela nervni slom i da je ne bi napustio ni za zivot jer je pokusala samoubistvo?
I otkud sad brat u Austriji zar na prosloj temi nije tetka jedina koja vas je pomagala jer je udata u Nemackoj? Ili mozda mrzis tetku koja vas je nekad pomagala pa prestala a umires za bratom koji vas nikad nije pomagao ili...

Citaj bre CITAJ! :rtfm:
BTW. Ja jako volim svoju baku ali ne mogu da ispustam sanse zbog nje a i ona ne bi dozvolila da ja odpocnem svoj samostalni zivot zbog nje.

Back