Psihicko spremanje

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Pre nekoliko dana stigao mi je brat iz inostranstva,cisto da nas vidi malo i da odleti ponovo.Ja sam mnogo vezan za njega,bice mi mnogo tesko bez njega,secam se prosli put kad je bio i kad otisao ja sam doziveo nervni slom,dobio sam gastritis zbog nervoze,plakao sam nedelju dana (valjda zato sto sam bio mladji) ali nisam se nesto promenio.Moze li mi neko pomoci kako da se psihicki pripremim i spremim za njegov odlazak jer ja sam osoba koja mrzi rastanke,a on nece doci narednih 10.god. a neme ce to ubiti ZNAM jer prosli put kad se samo setim kako mi je bilo pada mi se u nesvest,inace zelim da se promenim,zelim da ojacam svoje emocije jer svaka mala sitnica moze da me rasplace.Moze mala pomoc? :sad2:

Pre nekoliko dana stigao mi je brat iz inostranstva,cisto da nas vidi malo i da odleti ponovo.Ja sam mnogo vezan za njega,bice mi mnogo tesko bez njega,secam se prosli put kad je bio i kad otisao ja sam doziveo nervni slom,dobio sam gastritis zbog nervoze,plakao sam nedelju dana (valjda zato sto sam bio mladji) ali nisam se nesto promenio.Moze li mi neko pomoci kako da se psihicki pripremim i spremim za njegov odlazak jer ja sam osoba koja mrzi rastanke,a on nece doci narednih 10.god. a neme ce to ubiti ZNAM jer prosli put kad se samo setim kako mi je bilo pada mi se u nesvest,inace zelim da se promenim,zelim da ojacam svoje emocije jer svaka mala sitnica moze da me rasplace.Moze mala pomoc? :sad2:

Sta da ti kazem, i ja sam ista (dobro, ne padam bas u nesvest). Pripremi se da ce malo da "boli". Najbolje je da se od uvece pozdravis, i da sutradan kad treba da ode, spavas, da bi izbegao mucnu scenu rastanka ( da ne primeti koliko ti je zao).

Al ste neki, mladic pita za savet, otvara dusu, a vi tako. Bratska ljubav je nesto posebno, izmedju dva brata, jer stariji brat je uvek onaj na koga se mladji brat ugleda, koji je uzor, zastitnik, autoritet, dobro i zlo, nesto kao roditelj, ali ne potpuno.
Kako se pripremiti, ne bih znao, prihvatiti da je realnost takva kakva jeste i provesti sto vise lepih trenutaka dok se ima vremena.

Zato ti ne sredi da odes I zivis tamo?

Da je to tako lako vec bi danas otisao.

- - - - - - - - - -

Pazašto neće doći 10 godina? Moja sestričina živi u Australiji, pa je došla posle 2,5 godine.

Pa ne moze,ima puno posla tamo,svoju firmu koju nema kome da poveri,decu koja idu u skolu.Ima dosta razloga da ne nabrajam sad sve

Ma on je ozenjen i zivi u Australiji,stariji je od mene,jako smo bili vezani kad smo ziveli zajedno,kad on nije tu ja se naviknem ali kad dodje ja se toooliko vezem za njega i posle mi je tesko. :(

Pa dobro, poslace ti novac, pa ces ti da odes u Australiju malo u goste....ne mora da prodje 10 godina do sledeceg vidjenja. ;) :bye:

edit: Ili na kraju mozda ces i sam da zaradis taj novac, bar donekle, a on moze da ti posalje ostatak za put....sve je stvar volje i dogovora, mada i mogucnosti, ali bitno je da ne razmisljas kako cete se videti tek za 10 godina. To uopste ne mora da znaci.

Poslednja izmena:
Pa dobro, poslace ti novac, pa ces ti da odes u Australiju malo u goste....ne mora da prodje 10 godina do sledeceg vidjenja. ;) :bye:

edit: Ili na kraju mozda ces i sam da zaradis taj novac, bar donekle, a on moze da ti posalje ostatak za put....sve je stvar volje i dogovora, mada i mogucnosti, ali bitno je da ne razmisljas kako cete se videti tek za 10 godina. To uopste ne mora da znaci.
Nzm ... Mene sama zamisao da vec za nkoliko dana odlazi plasi,samo ja znam sta cu sve da isplacem :( Samo se plasim da ne bude kao prosli put.

Nzm ... Mene sama zamisao da vec za nkoliko dana odlazi plasi,samo ja znam sta cu sve da isplacem :( Samo se plasim da ne bude kao prosli put.

Pa placi. :zag: (Ali kad on ode, nema smisla da mu kvaris raspolozenje a i njemu ce da bude teze)

Plakanje je normalno i razumljivo u datom trenutku.

Ali, proci ce..:D...misli kako cete se ipak skorije videti nego sto si zamisljao. ;)

Poslednja izmena:

верујем да си везан
и мени је тешко кад ми дођу родитељи па оду
ал брате нервни слом , да плачеш недељу дана...:eek:
мени буде тешко само један дан и не плачем
опусти се
користите чуда технике, виђајте се на скајп
:zag:

Trgni se ti sto pre u ukapiraj da si ti ti a on je on. Gledaj sebe i svoj zivot brat je sebi nasao put i stvorio porodicu i nije emotivan kao ti.Njega taj rastanak ne dotice koliko tebe. Stariji covek pi mi je pricao "Brat ti je dok ste deca, kad se ozeni pola a kod dobije decu nije ti nista" Grubo zvuci ali ima istine. postuj ga voli ga ali vodi racuna o sebi a na kraju mozes i ti u Australiju!

Ma on je ozenjen i zivi u Australiji,stariji je od mene,jako smo bili vezani kad smo ziveli zajedno,kad on nije tu ja se naviknem ali kad dodje ja se toooliko vezem za njega i posle mi je tesko. :(

Ne znam koliko imas godina, ali toliko jaka vezanost nije bas normalna (u smislu da moze da ti stvori ozbiljne probleme)
Jeste da sam i sama bila kao mladja jako vezana za clanove porodice i bliznje, ali zivot ide i svako sebi stvara svoj dom, pa i porodicu, izlazi iz maticne porodice i sebi stvara novu, stvara sebi neki svoj put itd.
Usmeri se tako da razmisljas o tome i da tu svoju hiper, hiper senzitivnost kanalises na drugi nacin.
Mislim, nista se tako tragicno ne desava, videcete se opet, imate internet, skajp i tako...

Нешто те више мучи, па је тај одлазак брата само покретач да ослободиш инхибицију и није то лоше, али ти остаје онај важнији проблем који потискујеш.

Проклета је Аустралија и сунце што сја. .)))

Мени буде тешко и поводом неких случајева који су сасвим небитни у мом животу. Кад год ми неко каже да ће само да одради стаж да емигрира или слично, мени дође да плачем.
Није то због особе која ми је то рекла и са којима имам углавном сасвим површне контакте, него због саме чињенице да одлазе добри.

Back