Psiha dece,rodjene iz divljih brakova!

Postala je nazalost,cesta pojava da se mladi ljudi "zabavljaju" neobavezno,a kada devojka zatrudni,i bude negde osmi deveti mesec trudnoce,pocnu da zive u istom stanu. Nakon rodjenja deteta,situacija se ne menja.Vencanja nema,a
otac,najcesce dete prizna....i to je sve.Ta namera mladih roditelja (u 90% to je odluka oca),da se zvanicno nje vencaju,
pretstavljace u kasnijem uzrastu detetu,u najmanju ruku,veliku neprijatnost. Vrlo je tesko objasniti,tim mladim ljudima,
da su u toj "igri" oko zakljucenja zvanicnog braka,TRI OSOBE,a ne dve.Dakle,tu je muskarac-otac,zena-majka,ali
tu je i najvazniji cinilac....dete,zapravo,novostvoreni COVEK.

Svaki par,koji je resio da zivi pod istim krovom,nema samo medjusobne obaveze.Ukoliko imaju zajednicko dete,oni
moraju da shvate,da sada,kada su stvorili novo ljudsko bice,a koje nije imalo prethodnih mogucnosti,da izrazi
svoju volju,da li zeli,da postane dete,bas TIH ljudi,da oni,prema njemu,imaju posebne obaveze,koje u potpunosti
sad ponistavaju samo njihove medjusobne obaveze !

Mogu pojedini psiholozi,da kazu ovo ili ono,ali dete rodjeno u legalnom zvanicnom braku,ima daleko vece
sanse,da postane srecno i uravnotezeno ljudsko bice,od one dece,ciji roditelji,nikada nisu sklopili zvanicne
bracne odnose.Ti roditelji su egoisti,kojima sreca njihovog deteta,nije primarni cilj.!!!

...nisam Lorde siguran da zanemarenu decu od strane bahatih i neodgovornih roditelja spašava venčanica...pre sam sklon da mislim da je ljubav , neograničena ljubav i odgovornost za novostvorenog čoveka , daleko važnija od formalnog čina venčanja njihovih roditelja....voljeno dete , ima krštenicu kao formalni dokument za ceo život i očiglednu roditeljsku ljubav i podršku u svakom trenutku ....ono više ništa i ne potrebuje....
.....volite svoju decu i učite ih samo malo bolja i čovečnija da budu od vas samih...to je dovoljno za njih , državu i čovečanstvo...

...stojim na stanovištu da u ljubavi nema jednakosti , jer ona ne može da se ponderiše , pa samim tim je i nemerljiva...stoga između ove i one ljubavi ne može biti znaka jednakosti , kaže matematičko0 fizička logika...stoga kad neko kaže da voli jednako ovo i ono on je izgovorio logički netaćnu / falšnu pa i lažnu tvrdnju.....
....da je Tvorčeva ljubav jednaka ( u idealnom smislu Bog) , mi bi bili jednaki, jednobrazni i isti u svemu...a nismo...pa ako on nijemogao takvima da nas stvori , ni mi u tom beskonačju različitosti nemožemo ništa isto , jednako i jednoobrazn0o da stvorimo....čak ni u tehničkom smislu...uzmite dva dugmeta nz iste serije jedne proizvodnje...počnite da vrednujete i uočićete more različitosti....
....različitosti su pokretačke energije...da nije nje, mikro svet bi mirovao...ako bi on mirovao mirovao bi i makro kosmos....u sveopštem moru mirovanja ( sve na svakom nivou isto/jednako) onda nema postojanja....postojanje hleba uočljivo je tek sa postojanjem ostalog mnoštva....
...reazličitost putanja dva elektrona u atomu ...čak i različitost elektrona u atomu doprinose energetskoj i matrijalnoj različitosti - a to je kosmičko kretanje - život...
...tako ako bi svud i na svakom mestu bila ljubav ista/identična /jednaka u emotivnom svetu nebi bilo kretanja / gibanja ; pa nebi bilo ni emotivne suprotnosti njene mrže...a bez mržnje nema razlika u emocijama...a ako nema razlika onda to i ne postoji...
....ne merite ljubav , već samo počnite da volite...ako ljubav merite novce , onda je to đavoljeva rabota...
....jednostavno volite i budite odgovorni prema svojim ljubavima i njihovom životu...ne ubijajte svoje ljubavi ni pod razno ,a nemojte da vaše ljubavi budu vaš tiranin...

Mislim da se ono sto sam nameravao da kazem,nije pravilno shvatilo. Ja plediram to,da dete rodjeno van braka,ciji roditelji nikada ,ni posle rodjenja
deteta,nisu sklopili brak,da to u detetu stvara osecaj velike nesigurnosti. Tacno je to,da roditelji i koji su vencani,mogu tokom godina braka
da se razvedu. Ali to moze da se desi,a ne mora.Medjutim,ako brak NIKADA nije sklopljen,ta deca,rodjena u takvom divljem seksualnom
zajednistvu,ona su vec na samom pocetku zivota hendikepirana. I sto je jos najvaznije,ona postaju predmet podsmeha,njihovih drugova.
Mislim da ne treba posebno govoriti,koliko deca mogu biti surova,prema svojim vrsnjacima,koji se u bilo cemu,razlikuju od opste ustaljenih
normi ponasanja.

...hendikep socijološki , ima temelj svog zdanja u emotivnom...ako se detetu uskrati roditeljska ljubav u porodičnoj zajednici , onda nastaju problemi....sad je XXI vek , niko pet pare nedaje na parče papira , već reaguje na stvarnost...dakle , u neformalnom braku koji odneguje decu u zdravoj emotivno psihološkoj atmosveri - koja se realizuje na pristojnoj ekonomskoj osnovi , imaju se divna dece i odlični ljudi...sve ostalo je rizobradna tradicionalna manipulativna priča, koja ljude drži u nekakvom političko socijalnom ropstvu....
...zašto misliš da jedno parče papira koje izdaje ured u kome radi slinavi smoljavi unesrećeni matičar , uzdiže brak do nebesa i daje mu svetost božansku u ljubavi - a pak brak časnih poštenih i vrednih ljudi zasnovan na volji i čistoj ljubavi je " divlje seksualno zajedništvo " .... smešna postavka stanja stvari ...razmisli , pa samo za budale onaj opštinski slinavi ćata , zajedno sa porahijskim religijskim razbojnikom u mantiji , ima čarobne moći --- naravno , koje ova budala treba debelo da plati ( u evrima - jer mantijaš kao i ovaj slinavko ne veruju u drugu valutu )....neznam , ali meni je to smešno do zla boga !

Back