Psi rastrgli dete

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kovač

Buduća legenda
Poruka
30.786
http://www.jutarnji.hr/dva-stenca-b...jarili-su-se-tijekom-igre-u-dvoristu/1280694/

:(

Šta reći...

boy-facebook-460_758739S0.jpg

Prvo, da su ti roditelji na ovom forumu ubeđivali bi sve nas ovde da je to jedna mirna rasa i da sve zavisi od ljudi. Sve do krvavog kraja. Onda bi obrisali naloge.

Drugo, uspavan je pas koji nije učestvovao u napadu. Iz krajnosti u krajnost.

tuga
mi smo imali staforda koji je odrastao sa mojim detetom paralelno
to su radni psi koji ne vole da im se preterano skace po glavi
koliko god da sam svom psu verovala, nikad nisam svoje dete ostavljala sa drugom decom nasamo sa psom
ne zato sto nisam verovala psu, vec zato sto nisam znala sta i cime deca mogu da ga isprovociraju'
staford nikad nije imao ni jedan jedini ispad, ali je priroda i karakter te rase potpuno drugaciji od karaktera retrivera na primer
roditelji, cuvajte svoju decu

Sta ako su roditelji bili zauzeti za tren? Opet krivi?

Da. Ukoliko pas nije sto posto siguran i ukoliko dete nije nauceno kako se ponasa prema zivotinji, da proceni situaciju, jer ne mora uvek ono da izazove klanje dolazi do ovakvih situacija. Psi uspavani, dete u stanju u kom jeste... Ko ona guska i onaj majmun sto su pustili dete da se igra sa stafordom. Ishod, zbog gluposti dete bez obraza, nisam sigurna, ali msm da je pas uspavan... i ko je kriv?? Ljudi devedeset posto stvari urade iz gluposti, samo deset iz nemarnosti i zlobe, ali sta vredi kad to ostavlja posledice velike ponekad.

- - - - - - - - - -

Upravo to sam i napisao u prvom postu. Pas je zver. Pusti ga blizu deteta i o detetovom životu odlučuje zver.

Pas je pripadnik druge vrste, dovoljno... niti mi znamo sta je njima u glavi, niti oni znaju sta je nama u glavi.

Zauzeti za tren kad prvo osiguraju dete. Da li možeš da ostaviš dete u dvorištu, pa kad istrči na ulicu da ne budeš kriv jer si bio zauzet na tren?

Ne znam... brat evo ima ujedljivog dobermana kom su fetish upravo deca... taj pas nije imao prilike da ugrize dete. Nema istrcavanja na ulicu, nema nicega. Imas potencijalnog ubicu koji ima poremecaj u ponasanju. Ako vec ne mozes da ga uspavas jer si emotivno vezan i slicno, pazis. A psi kojima samo tako pukne pa prikolju nekoga, tesko i to su price za malu decu i za one koji ne poznaju pse dobro... uvek su dovedeni u tu situaciju. A pas koji krene na dete je tesko poremecen, jer je bar za tu vrstu poznato da ne napada mladunce, pa cak ni macaka.

Ne znam... brat evo ima ujedljivog dobermana kom su fetish upravo deca... taj pas nije imao prilike da ugrize dete. Nema istrcavanja na ulicu, nema nicega. Imas potencijalnog ubicu koji ima poremecaj u ponasanju. Ako vec ne mozes da ga uspavas jer si emotivno vezan i slicno, pazis. A psi kojima samo tako pukne pa prikolju nekoga, tesko i to su price za malu decu i za one koji ne poznaju pse dobro... uvek su dovedeni u tu situaciju. A pas koji krene na dete je tesko poremecen, jer je bar za tu vrstu poznato da ne napada mladunce, pa cak ni macaka.

Tako su i ovi roditelji mislili. Imali lepo vaspitane štence i šta je moglo da krene po zlu?... Osim da im ubiju dete, naravno, ali to su kasnije saznali.

Tako su i ovi roditelji mislili. Imali lepo vaspitane štence i šta je moglo da krene po zlu?... Osim da im ubiju dete, naravno, ali to su kasnije saznali.

Ti ljudi onda nisu za zivotinju... mene je moj pas ugrizao tokom klanja sa drugim psom. Nemas ti samo dete i psa i to je izolovano. Imas drugog psa, komsiju koji se dere i unosi mu nervozu, nije izolovana situacija. Ja odgovorno tvrdim da pas osim ako nije lud ne moze napasti iz cista mira. Ako jeste to se vidi i takav pas se izoluje.

Ti ljudi onda nisu za zivotinju... mene je moj pas ugrizao tokom klanja sa drugim psom. Nemas ti samo dete i psa i to je izolovano. Imas drugog psa, komsiju koji se dere i unosi mu nervozu, nije izolovana situacija. Ja odgovorno tvrdim da pas osim ako nije lud ne moze napasti iz cista mira. Ako jeste to se vidi i takav pas se izoluje.

Nekako mi definicija "lud pas" ne pije vodu. Ko utvrđuje mentalno stanje psa i donosi dijagnozu neke umne poremećenosti?

Za mene su svi psi "ludi". Pitanje je samo kad i pod kojim uslovima. Ako ja ne mogu da kontrolišem sve uslove (a niko ne može) onda je pas stalna pretnja.

Ma budale utripovale da trebaju da se pokazu u duhu geta pa zato imaju takve pse. Ovde je to uzelo maha da mora da se nosi dugacka grana ili pendrek na rasklapanje zbog sigurnosti.

Poslednja izmena:
Takve stvari se dese za trenutak dok su u blizini. Jeste njihova odgovornost ali nije krivica jer dete moze za inat biti nemirno jer ne shvata zabrane.

Roditelj mora da poznaje svoje dete. Ja mom sinu mogu da ostavim arsenal oružja i da budem siguran. Ali znam da ne smem da ga ostavim pored slatkiša.

- - - - - - - - - -

Onda ti nemas nekakvih iskustava sa psima.

Imam dva psa. Nego, odgovori mi na postavljeno pitanje pošto to ne znam.

- - - - - - - - - -

Ma budale utripovale da trebaju da se pokazu u duhu geta pa zato imaju takve pse. Ovde je to uzelo maha da mora da se nosi dugacka grana ili pendrek na rasklapanje zbog sigurnosti.

Držati psa koji je ukrštanjem postao mašina za izvršavanje vojno-policijskih ili čuvarskih zadataka je skoro uvek znak nekog kompleksa vlasnika.

Roditelj mora da poznaje svoje dete. Ja mom sinu mogu da ostavim arsenal oružja i da budem siguran. Ali znam da ne smem da ga ostavim pored slatkiša.

- - - - - - - - - -

Imam dva psa. Nego, odgovori mi na postavljeno pitanje pošto to ne znam.

- - - - - - - - - -

Držati psa koji je ukrštanjem postao mašina za izvršavanje vojno-policijskih ili čuvarskih zadataka je skoro uvek znak nekog kompleksa vlasnika.
Nije bilo znaka pitanja pa sam mislila da je cisto forme radi. Tako sto naucis psa da ne sme da reaguje. Nikad i niposto. To je uglavnom prva faza odgoja, dok stene ne progleda i to se radi socijalizacijom i privikavanjem na ono sto mu ne prija. Naravno ne ide uz to da ga udaras ili slicno, ali ga uzimas u ruke, mazis i slicno. Najvise problema naprave psi koji nisu imali dobru socijalizaciju do prve tri nedelje. To je isto kao da coveka koji je ziveo izolovan prvih deset godina ubacis medju ljude, nikada nece imati onu lakocu snalazenja i normalne reakcije kao covek koji nije bio izolovan.

Krvolocne pse ne treba nikada nikada nikada ikada pustati bez korpe u blizinu bilo ciju.

Nije to pudlica niti neka od onih mrvica od kojih je macka veca da kazes nece mu nista.

Dete se ne ostavlja nasamo sa krvolocnom rasom kao sto se oruzje ne ostavlja u blizini dece .

E da i taj deo socijalizacije je upravo ono sto mi ne znamo kada uzimamo psa. Jer se stene uglavnom uzima sa dva do tri meseca pa na gore. Sva ucenja posle sest meseci po meni ne predstavljaju odgoj vec popravljanje ponasanja, a svi znaju koliko je to mukotrpan i cesto varljivog ishoda posao...

Nije bilo znaka pitanja pa sam mislila da je cisto forme radi. Tako sto naucis psa da ne sme da reaguje. Nikad i niposto. To je uglavnom prva faza odgoja, dok stene ne progleda i to se radi socijalizacijom i privikavanjem na ono sto mu ne prija. Naravno ne ide uz to da ga udaras ili slicno, ali ga uzimas u ruke, mazis i slicno. Najvise problema naprave psi koji nisu imali dobru socijalizaciju do prve tri nedelje. To je isto kao da coveka koji je ziveo izolovan prvih deset godina ubacis medju ljude, nikada nece imati onu lakocu snalazenja i normalne reakcije kao covek koji nije bio izolovan.

Ali opet to ne detektuje ludog psa. Kako da znamo koji je pas lud pre nego što napravi štetu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back