Kovač
Buduća legenda
- Poruka
- 30.786
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tesko da su ga psi napali bez ikakvog razloga...
Evo ga. Iako je vest potpuna i proverena, ipak je dete krivo. Pas je svetinja.
Nije pas svetinja, nego ne mozes psu prebacivati odgovornost kao coveku i dizati hajku bezveze. Odgovorni su roditelji.
Nije pas svetinja, nego ne mozes psu prebacivati odgovornost kao coveku i dizati hajku bezveze. Odgovorni su roditelji.
Sta ako su roditelji bili zauzeti za tren? Opet krivi?
Upravo to sam i napisao u prvom postu. Pas je zver. Pusti ga blizu deteta i o detetovom životu odlučuje zver.
Sta ako su roditelji bili zauzeti za tren? Opet krivi?
Zauzeti za tren kad prvo osiguraju dete. Da li možeš da ostaviš dete u dvorištu, pa kad istrči na ulicu da ne budeš kriv jer si bio zauzet na tren?
Ne znam... brat evo ima ujedljivog dobermana kom su fetish upravo deca... taj pas nije imao prilike da ugrize dete. Nema istrcavanja na ulicu, nema nicega. Imas potencijalnog ubicu koji ima poremecaj u ponasanju. Ako vec ne mozes da ga uspavas jer si emotivno vezan i slicno, pazis. A psi kojima samo tako pukne pa prikolju nekoga, tesko i to su price za malu decu i za one koji ne poznaju pse dobro... uvek su dovedeni u tu situaciju. A pas koji krene na dete je tesko poremecen, jer je bar za tu vrstu poznato da ne napada mladunce, pa cak ni macaka.
Tako su i ovi roditelji mislili. Imali lepo vaspitane štence i šta je moglo da krene po zlu?... Osim da im ubiju dete, naravno, ali to su kasnije saznali.
Zauzeti za tren kad prvo osiguraju dete. Da li možeš da ostaviš dete u dvorištu, pa kad istrči na ulicu da ne budeš kriv jer si bio zauzet na tren?
Ti ljudi onda nisu za zivotinju... mene je moj pas ugrizao tokom klanja sa drugim psom. Nemas ti samo dete i psa i to je izolovano. Imas drugog psa, komsiju koji se dere i unosi mu nervozu, nije izolovana situacija. Ja odgovorno tvrdim da pas osim ako nije lud ne moze napasti iz cista mira. Ako jeste to se vidi i takav pas se izoluje.
Nekako mi definicija "lud pas" ne pije vodu. Ko utvrđuje mentalno stanje psa i donosi dijagnozu neke umne poremećenosti?
Za mene su svi psi "ludi". Pitanje je samo kad i pod kojim uslovima. Ako ja ne mogu da kontrolišem sve uslove (a niko ne može) onda je pas stalna pretnja.
Takve stvari se dese za trenutak dok su u blizini. Jeste njihova odgovornost ali nije krivica jer dete moze za inat biti nemirno jer ne shvata zabrane.
Onda ti nemas nekakvih iskustava sa psima.
Ma budale utripovale da trebaju da se pokazu u duhu geta pa zato imaju takve pse. Ovde je to uzelo maha da mora da se nosi dugacka grana ili pendrek na rasklapanje zbog sigurnosti.
Nije bilo znaka pitanja pa sam mislila da je cisto forme radi. Tako sto naucis psa da ne sme da reaguje. Nikad i niposto. To je uglavnom prva faza odgoja, dok stene ne progleda i to se radi socijalizacijom i privikavanjem na ono sto mu ne prija. Naravno ne ide uz to da ga udaras ili slicno, ali ga uzimas u ruke, mazis i slicno. Najvise problema naprave psi koji nisu imali dobru socijalizaciju do prve tri nedelje. To je isto kao da coveka koji je ziveo izolovan prvih deset godina ubacis medju ljude, nikada nece imati onu lakocu snalazenja i normalne reakcije kao covek koji nije bio izolovan.Roditelj mora da poznaje svoje dete. Ja mom sinu mogu da ostavim arsenal oružja i da budem siguran. Ali znam da ne smem da ga ostavim pored slatkiša.
- - - - - - - - - -
Imam dva psa. Nego, odgovori mi na postavljeno pitanje pošto to ne znam.
- - - - - - - - - -
Držati psa koji je ukrštanjem postao mašina za izvršavanje vojno-policijskih ili čuvarskih zadataka je skoro uvek znak nekog kompleksa vlasnika.
Nije bilo znaka pitanja pa sam mislila da je cisto forme radi. Tako sto naucis psa da ne sme da reaguje. Nikad i niposto. To je uglavnom prva faza odgoja, dok stene ne progleda i to se radi socijalizacijom i privikavanjem na ono sto mu ne prija. Naravno ne ide uz to da ga udaras ili slicno, ali ga uzimas u ruke, mazis i slicno. Najvise problema naprave psi koji nisu imali dobru socijalizaciju do prve tri nedelje. To je isto kao da coveka koji je ziveo izolovan prvih deset godina ubacis medju ljude, nikada nece imati onu lakocu snalazenja i normalne reakcije kao covek koji nije bio izolovan.